Hyppää sisältöön
Kuvassa sinisellä taustalla älypuhelin ja kuulokkeet

E-aineistot

Kokkolan kaupunginkirjasto tarjoaa asiakkailleen e-aineistoja eri palvelujen kautta.

Kotona voit käyttää e-aineistoja kirjautumalla palveluihin kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. E-lehtiä voit palvelusta riippuen lukea joko etänä tai pelkästään kirjastotiloissa.

 • E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita voit lukea suoratoistona selaimessa tai ladata verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. E-äänikirjoja voit kuunnella suoratoistona selaimessa. Voit myös ladata kirjan palvelun omaan sovellukseen, jolloin kuuntelu onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

  Ellibs – kauno- ja tietokirjoja sekä äänikirjoja

  Ellibs-kirjastosta voit lainata pääasiassa suomenkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja.  Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen. Jos käytät iOS- ja Android-mobiililaitetta, suosittelemme Ellibsin omaa mobiilisovellusta.

  Linkki ellibs-palveluun

   

  Biblio – kauno- ja tietokirjoja sekä äänikirjoja

  Anders-Bibliosta voit lainata pääasiassa ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelusta löytyy myös suomenkielisiä kirjoja.

  Anders-Biblion kirjavalikoiman näet parhaiten selaimessa kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodillasi. Mobiililaitteille suosittelemme Biblio-sovellusta. Valitse Biblion kirjastolistasta Karleby stadsbibliotek ja kirjaudu sisään. Voit lainata kaksi kirjaa viikossa.

  Opasvideo Biblio-sovelluksesta:

 • Etäkäyttöiset lehdet

  ePress – kotimaisia aikakauslehtiä

  Linkki ePress.fi-palveluun

  ePress-aikakauslehtipalvelu (aiemmin eMagz) sisältää 18 kotimaista aikakauslehteä ja kaksi paikallista sanomalehteä, Keskipohjanmaa ja Österbottens Tidning. Voit käyttää palvelua nettiselaimella osoitteessa: anders.emagz.fi

  Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Lukeminen tapahtuu klikkaamalla lehden kansikuvaa ja seuraavassa ikkunassa Avaa lehti –painiketta. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, voi lehden vapautumista jäädä jonottamaan. Kirjastotilassa palvelun lehtiä voi lukea ilman kirjautumista asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa.

   

  PressReader – ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä

  Linkki pressreader-palveluun

  PressReaderin lehtivalikoimasta löytyy muun muassa lehdet Huvudstadsbladet, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week, OK!.

  Voit lukea lehtiä etänä joko mobiilisovelluksella tai laitteesi selaimessa.

  • Lataa PressReader-sovellus tai mene osoitteeseen https://www.pressreader.com/
  • Paina Sign in -> valitse Library or Grohttps://www.pressreader.com/up -> valitse valitse Kokkola, Kannus, Toholampi Libraries
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodi
  • Voit luoda palveluun erilliset tunnukset lisäominaisuuksia varten. Voit myös ohittaa tunnusten luomisen valitsemalla “ Cancel / No thanks”
  • Valitse lehti ja lue

  PressReader on käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla. Näissä kirjastoissa voit lukea lehtiä myös kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa ilman kirjautumista.

   

  Kirjastossa luettavat lehdet

  ePress – kotimaisia sanomalehtiä

  ePress-sanomalehtipalvelussa voit lukea Keskipohjanmaan, Helsingin Sanomat ja kymmeniä muita kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä ilman kirjautumista.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesti palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

 • Naxos music library -teksti sinisillä kirjaimilla valkoisella pohjalla.

  Naxos Music Library – klassisen musiikin suoratoistopalvelu

  Naxos Music Library tarjoaa ainutlaatuisen laajan klassisen musiikin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia, esimerkiksi elämäkertoja, levytystietoja, kuratoituja soittolistoja ja runsaasti materiaalia opetuskäyttöön.  Lisätietoja Naxos Music Library –palvelujen sisällöstä.

  Palvelu toimii Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kolme käyttäjää. Kuuntelujakson enimmäispituus on kaksi tuntia.

  Palvelua voi käyttää myös iOS- ja Android-mobiilisovellusten kautta. Ohjeet mobiilikäyttöönottoon löydät Naxos Music Library -sivun alareunasta.

  Naxos music library jazz -palvelun logo

  Naxos Music Library Jazz – jazzin suoratoistopalvelu

  Naxos Music Library Jazz tarjoaa kattavan jazzin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia kuten elämäkertoja ja kuratoituja soittolistoja.

  Palvelu toimii Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla kirjautuneena yksi käyttäjä kerrallaan.

  Palvelua voi käyttää myös iOS- ja Android-mobiilisovellusten kautta. Ohjeet mobiilikäyttöönottoon löydät Naxos Music Library –sivun alareunasta.

   

  Naxos Video Library -palvelun logo

  Naxos Video Library – klassisen musiikin, baletin, oopperan, dokumenttien ja muiden videoiden suoratoistopalvelu

  Naxos Video Library tarjoaa laajan klassisen musiikin tallenteiden suoratoistovalikoiman, josta löytyy materiaalia kokonaisista oopperoista baletti- ja tanssiesityksiin, ympäri maailmaa tallennetuista konserteista mielenkiintoisiin dokumentteihin, unohtamatta maailman johtavien artistien ja opettajien johtamia opetusvideoita.

  Palvelu toimii Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla kirjautuneena yksi käyttäjä kerrallaan.

  Naxos works database -palvelun logo

  Naxos Works Database – klassisen musiikin tietokantapalvelu

  Naxos Works Database on upea tietokanta opiskelijoille, musiikin ammattilaisille ja kenelle tahansa musiikkia rakastavalle. Verkkopalvelusta löydät klassisen musiikin teosten katalogin, josta löytyy myös paljon yksityiskohtaista tietoa, esimerkiksi teosten kesto, instrumentaatio, kustannustietoja sekä teosesittelyjä. Palvelusta löytyy yli 150 000 teoksen tiedot ja uusia teoksia lisätään päivittäin.

  Käyttäjätunnus:  KokkolaMM
  Salasana:  Qrk3h@1s

  Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla kirjautuneena yksi käyttäjä kerrallaan.

 • Viddla – elokuvia suoratoistona

  Viddla-elokuvapalvelusta voit katsoa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia suoratoistona. Palvelussa on elokuvia sekä lapsille että aikuisille. Tarvitset elokuvan lainaamisen kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

  Mene palveluun etusivulle ja valitse elokuva. Valitse sen jälkeen kirjastosi Anders-kirjastot ja anna kirjastokorttisi tunnus ja pin-koodi. Klikkaa Katso elokuva.

  Elokuvien laina-aika on 48 tuntia. Palvelusta voi lainata korkeintaan viisi elokuvaa kuukaudessa.

  Linkki viddla-palveluun

 • MOT Kielipalvelu® (vain kirjastossa)

  MOT Sanakirjat® sisältää laajan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia yleiskielen ja erikoisalan sanakirjoja.

  Lisäksi palvelu sisältää nopean ja tietoturvallisen MOT Kääntäjän® sekä oikeakielisyyteen opastavan MOT Kielentarkistimen®.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella.

  MOT kielikone -logo

 • Celian palvelut kaikille, joille lukeminen on vaikeaa

  Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus ja se tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa 2000 uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja voivat kuunnella ikään katsomatta kaikki henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Todistusta tai diagnoosia lukemisesteestä ei tarvitse esittää kirjaston henkilökunnalle, oma suullinen ilmoitus riittää. Myös yhteyshenkilö voi toimia valtakirjan avulla.

  Linkki Celia-palveluun

  Celian äänikirjapalvelu verkossa

  Lukemisesteiset asiakkaat, joilla on käytettävissään sähköposti ja internet-yhteys, voivat rekisteröityä Celian verkossa toimivan äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Äänikirjapalveluun tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat kirjastossa tapahtuvan rekisteröinnin jälkeen omaan sähköpostiisi.

  Celian kaikki lainattavat kirjat löytyvät Celianet-verkkopalvelusta.

  Celianetissä voit:

  • hakea ja lainata kirjoja
  • varata hankinnassa olevia kirjoja
  • selata omia lainaustietojasi
  • selata ja muuttaa omia tietojasi

  Miten Celian äänikirjapalvelun kirjoja kuunnellaan?

  Kirjoja voi ladata tai kuunnella suoratoistona verkossa Celianetissa. Lataamisen voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ladattuja kirjoja voi siirtää esim. muistitikulle tai toiselle laitteelle. Älypuhelimille ja tableteille voi asentaa maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jolla kirjoja on helppo kuunnella.

  Miten äänikirjapalvelun käyttäjäksi pääsee?

  Lukemisesteinen asiakas voi liittyä palvelun käyttäjäksi omassa lähikirjastossaan. Jos toimit yhteyshenkilönä varsinaisen asiakkaan puolesta, ota rekisteröintireissulle valtakirja.