Hyppää sisältöön
Kuvassa sinisellä taustalla älypuhelin ja kuulokkeet

E-aineistot

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avautunut

E-kirjaston kautta e-kirjat, äänikirjat ja digilehdet ovat saatavilla yhdestä ja samasta sovelluksesta. E-kirjastosta löytyy e- ja äänikirjoja suomeksi ja ruotsiksi, heinäkuuhun mennessä myös  englanniksi ja muilla kielillä. Kokoelma kasvaa joka viikko. E-kirjastossa on laaja valikoima kotimaisia aikakauslehtiä.

Vaikutukset Anders-kirjastojen nykyisiin e-aineistoihin

E-aineistot löytyvät jatkossa pääosin E-kirjastosta ja vanhat palvelut poistuvat käytöstä. Kirjastoilla ei ole resursseja tarjota useita päällekkäisiä palveluita.

Lehdet:

 • ePressin etälukupalvelu poistui käytöstä 31.5.2024. Huom. Keskipohjanmaa- ja ÖT-lehtiä ei voi tämän jälkeen enää lukea etänä!
 • ePressin kirjastoissa luettavien sanomalehtien käyttöön ei tule muutoksia.
 • PressReaderin käyttöön ei tule muutoksia.

E-kirjat ja äänikirjat:

 • Ellibs on käytössä 30.6.2024 asti. Uutta aineistoa ei ole hankittu tammikuun jälkeen.
 • Biblio poistui käytöstä 31.5.2024.

Elokuvapalvelut:

 • Cineast-palvelun käyttöön ei tule muutoksia.

Musiikkipalvelut:

 • Naxos-palvelun käyttöön ei tule muutoksia.

Hyvä tietää uudesta E-kirjastosta

E-kirjastoa voi toistaiseksi käyttää vain puhelimelle tai tabletille ladattavalla sovelluksella. Lataa E-kirjasto -sovellus omasta sovelluskaupasta.

Sovelluksen käyttö aloitetaan vahvalla tunnistautumisella. Jos ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, kirjastossa voidaan rekisteröidä palvelun käyttäjäksi, kun palveluntarjoaja saa ko. ominaisuuden käyttöön.

Asiakkaan E-kirjaston käyttöoikeus perustuu siihen, onko oma kotikunta liittynyt E-kirjastoon. Jos oma väestörekisterin mukainen kotikuntasi ei ole liittynyt E-kirjastoon, et voi käyttää E-kirjaston palveluita. Kaikki Anders-kunnat liittyvät mukaan E-kirjastoon.

Lisätietoa osoitteesta: e-kirjasto.fi

 • E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita voit lukea suoratoistona selaimessa tai ladata verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. E-äänikirjoja voit kuunnella suoratoistona selaimessa. Voit myös ladata kirjan palvelun omaan sovellukseen, jolloin kuuntelu onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

  Ellibs – kauno- ja tietokirjoja sekä äänikirjoja

  Ellibs-kirjastosta voit lainata pääasiassa suomenkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja.  Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen. Jos käytät iOS- ja Android-mobiililaitetta, suosittelemme Ellibsin omaa mobiilisovellusta.

  Linkki ellibs-palveluun

 • Kirjastossa luettavat lehdet

  ePress – kotimaisia sanomalehtiä

  ePress-sanomalehtipalvelussa voit lukea Keskipohjanmaan, Helsingin Sanomat ja kymmeniä muita kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä ilman kirjautumista.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesti palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

   

  PressReader – ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä

  Linkki pressreader-palveluun

  PressReaderin lehtivalikoimasta löytyy muun muassa lehdet Huvudstadsbladet, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week, OK!.

  Voit lukea lehtiä etänä joko mobiilisovelluksella tai laitteesi selaimessa.

  • Lataa PressReader-sovellus tai mene osoitteeseen https://www.pressreader.com/
  • Paina Sign in -> valitse Library or Grohttps://www.pressreader.com/up -> valitse valitse Kokkola, Kannus, Toholampi Libraries
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodi
  • Voit luoda palveluun erilliset tunnukset lisäominaisuuksia varten. Voit myös ohittaa tunnusten luomisen valitsemalla “ Cancel / No thanks”
  • Valitse lehti ja lue

  PressReader on käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla. Näissä kirjastoissa voit lukea lehtiä myös kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa ilman kirjautumista.

 • Naxos music library -teksti sinisillä kirjaimilla valkoisella pohjalla.

  Naxos Music Library – klassisen musiikin suoratoistopalvelu

  Naxos Music Library tarjoaa ainutlaatuisen laajan klassisen musiikin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia, esimerkiksi elämäkertoja, levytystietoja, kuratoituja soittolistoja ja runsaasti materiaalia opetuskäyttöön.

  Palvelu toimii Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla yhtä aikaa kirjautuneena kolme käyttäjää. Kuuntelujakson enimmäispituus on kaksi tuntia.

  Palvelua voi käyttää myös iOS- ja Android-mobiilisovellusten kautta.

  Naxos music library jazz -palvelun logo

  Naxos Music Library Jazz – jazzin suoratoistopalvelu

  Naxos Music Library Jazz tarjoaa kattavan jazzin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia kuten elämäkertoja ja kuratoituja soittolistoja.

  Palvelu toimii Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle. Palveluun voi olla kirjautuneena yksi käyttäjä kerrallaan.

  Palvelua voi käyttää myös iOS- ja Android-mobiilisovellusten kautta.

 • Cineast – elokuvien suoratoistopalvelu

  Logo Cineast - elokuvien maailma

  Elokuvapalveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla osoitteessa www.cineast.fi. Elokuvia voi katsoa tietokoneella tai mobiililaitteella. Koko tarjonta löytyy myös Cineast-sovelluksesta.

  Elokuva on katsottavissa 48 tunnin ajan. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan loputtua. Asiakas voi lainata viikon aikana kaksi elokuvaa, viikko lasketaan alkavaksi ensimmäisen lainauksen suorittamisesta.

 • MOT Kielipalvelu® (vain kirjastossa)

  MOT Sanakirjat® sisältää laajan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia yleiskielen ja erikoisalan sanakirjoja.

  Lisäksi palvelu sisältää nopean ja tietoturvallisen MOT Kääntäjän® sekä oikeakielisyyteen opastavan MOT Kielentarkistimen®.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella.

  MOT kielikone -logo

 • Celian palvelut kaikille, joille lukeminen on vaikeaa

  Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus ja se tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa 2000 uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja voivat kuunnella ikään katsomatta kaikki henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Todistusta tai diagnoosia lukemisesteestä ei tarvitse esittää kirjaston henkilökunnalle, oma suullinen ilmoitus riittää. Myös yhteyshenkilö voi toimia valtakirjan avulla.

  Linkki Celia-palveluun

  Celian äänikirjapalvelu verkossa

  Lukemisesteiset asiakkaat, joilla on käytettävissään sähköposti ja internet-yhteys, voivat rekisteröityä Celian verkossa toimivan äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Äänikirjapalveluun tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat kirjastossa tapahtuvan rekisteröinnin jälkeen omaan sähköpostiisi.

  Celian kaikki lainattavat kirjat löytyvät Celianet-verkkopalvelusta.

  Celianetissä voit:

  • hakea ja lainata kirjoja
  • varata hankinnassa olevia kirjoja
  • selata omia lainaustietojasi
  • selata ja muuttaa omia tietojasi

  Miten Celian äänikirjapalvelun kirjoja kuunnellaan?

  Kirjoja voi ladata tai kuunnella suoratoistona verkossa Celianetissa. Lataamisen voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ladattuja kirjoja voi siirtää esim. muistitikulle tai toiselle laitteelle. Älypuhelimille ja tableteille voi asentaa maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jolla kirjoja on helppo kuunnella.

  Miten äänikirjapalvelun käyttäjäksi pääsee?

  Lukemisesteinen asiakas voi liittyä palvelun käyttäjäksi omassa lähikirjastossaan. Jos toimit yhteyshenkilönä varsinaisen asiakkaan puolesta, ota rekisteröintireissulle valtakirja.