Hyppää sisältöön
Kuvassa sinisellä taustalla älypuhelin ja kuulokkeet

E-aineistot

Kokkolan kaupunginkirjasto tarjoaa asiakkailleen e-aineistoja eri palvelujen kautta.

Kotona voit käyttää e-aineistoja kirjautumalla palveluihin kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. E-lehtiä voit palvelusta riippuen lukea joko etänä tai pelkästään kirjastotiloissa.

 • E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita voit lukea suoratoistona selaimessa tai ladata verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. E-äänikirjoja voit kuunnella suoratoistona selaimessa. Voit myös ladata kirjan palvelun omaan sovellukseen, jolloin kuuntelu onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

  Ellibs – kauno- ja tietokirjoja sekä äänikirjoja

  Ellibs-kirjastosta voit lainata pääasiassa suomenkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja.  Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen. Jos käytät iOS- ja Android-mobiililaitetta, suosittelemme Ellibsin omaa mobiilisovellusta.Ellibs logo: e-kirjat täältä, låna e-böcker här.

  Biblio – kauno- ja tietokirjoja sekä äänikirjoja

  Anders-Bibliosta voit lainata pääasiassa ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelusta löytyy myös suomenkielisiä kirjoja.

  Anders-Biblion kirjavalikoiman näet parhaiten selaimessa kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodillasi. Mobiililaitteille suosittelemme Biblio-sovellusta. Valitse Biblion kirjastolistasta Karleby stadsbibliotek ja kirjaudu sisään. Voit lainata kolme kirjaa viikossa.

  Opasvideo Biblio-sovelluksesta:

   

  Naxos Spoken Word – e-äänikirjoja

  Naxos Spoken Word Library -palvelusta löydät tuhansia e-äänikirjoja. Tarjolla on sekä kauno- että tietokirjallisuutta pääasiassa englanniksi: klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja. Palvelussa on myös jonkin verran ranskan-, saksan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta.

  Naxos Spoken Word Library -logo

 • ePress – kotimaisia sanomalehtiä (vain kirjastossa)

  ePress-palvelussa voit lukea Keskipohjanmaan, Helsingin Sanomat ja kymmeniä muita kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä ilman kirjautumista.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesti palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

  eMagz – kotimaisia aikakauslehtiä (vain kirjastossa)

  eMagz-palvelussa voit lukea iltapäivälehdet ja parikymmentä kotimaista aikakauslehteä ilman kirjautumista.

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesto palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

  PressReader – ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä

  PressReaderin lehtivalikoimasta löytyy muun muassa lehdet Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week, OK!.

  Voit lukea lehtiä etänä joko mobiilisovelluksella tai laitteesi selaimessa.

  • lataa PressReader-sovellus tai mene osoitteeseen https://www.pressreader.com/
  • paina Sign in -> valitse Library or Group -> valitse Kokkola City Library
  • kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodi
  • jos et halua luoda erillisiä tunnuksia palveluun, voit ohittaa kohdan painamalla No thanks/Cancel
  • valitse lehti ja lue

  PressReader on käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla. Näissä kirjastoissa voit lukea lehtiä myös kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa ilman kirjautumista.

 • Naxos Music Library – klassista musiikkia

  Naxos Music Libraryn klassisen musiikin online-kirjastoa voit käyttää maksuttomasti Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla.

  Kirjoita Library card number -kenttään kirjastokorttisi numero ja kirjaudu sisään. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos Log-Out -painikkeella, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle.

  Naxos Music Library -palveluun voi olla yhtä aikaa kirjautuneena viisi käyttäjää. Kuuntelujakson enimmäispituus on kaksi tuntia.

  Rockway – musiikkikoulun verkkokurssit

  Rockway-musiikkikoulun verkkokurssien avulla voit opiskella soittoa tai laulua olit sitten aloittelija tai jo pidemmälle edistynyt soittaja. Tarjolla on 10 videokurssia eri aihepiireistä, kitaransoitosta laulutekniikkaan. Käytössäsi ovat myös metronomi ja viritysmittari sekä mahdollisuus äänittää itseäsi. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä.

  Kirjaudu kurssille kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Rockway on käytettävissä vain Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortilla.

 • Viddla – elokuvia suoratoistona

  Viddla-elokuvapalvelusta voit katsoa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia suoratoistona. Palvelussa on elokuvia sekä lapsille että aikuisille. Tarvitset elokuvan lainaamisen kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

  Mene palveluun etusivulle ja valitse elokuva. Valitse sen jälkeen kirjastosi Anders-kirjastot ja anna kirjastokorttisi tunnus ja pin-koodi. Klikkaa Katso elokuva.

  Elokuvien laina-aika on 48 tuntia. Palvelusta voi lainata korkeintaan neljä elokuvaa kuukaudessa.

 • MOT-sanakirjat (vain kirjastossa)

  MOT-palvelussa voit käyttää seuraavia sanakirjoja:

  • MOT Englanti
  • MOT Ruotsi
  • MOT Espanja
  • MOT Norstedts stora engelska ordbok
  • MOT Recallmed Moderni lääketieteen sanasto

  Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella.

 • Celian palvelut kaikille, joille lukeminen on vaikeaa

  Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus ja se tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa 2000 uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja voivat kuunnella ikään katsomatta kaikki henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Todistusta tai diagnoosia lukemisesteestä ei tarvitse esittää kirjaston henkilökunnalle, oma suullinen ilmoitus riittää. Myös yhteyshenkilö voi toimia valtakirjan avulla.

  Celian äänikirjapalvelu verkossa

  Lukemisesteiset asiakkaat, joilla on käytettävissään sähköposti ja internet-yhteys, voivat rekisteröityä Celian verkossa toimivan äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Äänikirjapalveluun tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat kirjastossa tapahtuvan rekisteröinnin jälkeen omaan sähköpostiisi.

  Celian kaikki lainattavat kirjat löytyvät Celianet-verkkopalvelusta.

  Celianetissä voit:

  • hakea ja lainata kirjoja
  • varata hankinnassa olevia kirjoja
  • selata omia lainaustietojasi
  • selata ja muuttaa omia tietojasi

  Miten Celian äänikirjapalvelun kirjoja kuunnellaan?

  Kirjoja voi ladata tai kuunnella suoratoistona verkossa Celianetissa. Lataamisen voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ladattuja kirjoja voi siirtää esim. muistitikulle tai toiselle laitteelle. Älypuhelimille ja tableteille voi asentaa maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jolla kirjoja on helppo kuunnella.

  Miten äänikirjapalvelun käyttäjäksi pääsee?

  Lukemisesteinen asiakas voi liittyä palvelun käyttäjäksi omassa lähikirjastossaan. Jos toimit yhteyshenkilönä varsinaisen asiakkaan puolesta, ota rekisteröintireissulle valtakirja. Alle 15-vuotiaan asiakkaan huoltajan tulee täyttää huoltajan suostumus.