Olet tässä

K.H. Renlundin museo - Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo

AJANKOHTAISTA

VALOKUVAN PÄIVÄ
To 28.3. klo 18
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28
valokuvan päivä 2019 ständi.jpg

"MÄRKÄLEVYKUVAUS -
HOPEAKUVIA LASILLE JA
ALUMIINILEVYLLE"

Gunnar Bäckman luennoi aiheesta ruotsiksi.

"MAAN AIKA"
Jyrki Portin kertoo valokuvanäyttelystään.


MAAN AIKA – JYRKI PORTININ
JUHLANÄYTTELY 21.2.-2.6. 
ITE-MUSEO, PITKÄNSILLANKATU 28

Kastemadon maisema_2.7.-25.10.2018.jpg

Maan aika on valokuva- ja äänitaiteilija Jyrki Portinin aistivoimainen matka henkilökohtaiseen ympäristön kokemiseen nuoresta teini-ikäisestä pojasta 60-vuotiaaksi isoisäksi.
Luonnon ikiaikaisuus ja jatkuvuus kiehtoo kuvaajaa. Puron rytmikäs jutustelu, tuulen henkäys kuusen lupponaavaoksilla, kurkien kaikuvat huudot laajan suursuon alkumaisemassa – nämä voi kokea vain aikaa vievässä ja pohdiskelevassa kuvaamisprosessissa.
Maan aika esittelee myös äänimaiseman. Portin on äänittänyt kuukkelien laulua Kuusamossa, korppien raakuntaa Perhossa sekä aaltojen loiskintaa Hyrynsalmella ja Hällskärin rantakallioilla.


NORSUNLUUTORNIN PURKAJAT
VALENTINA NÄSI & SEPPO KALLIOKOSKI
24.1.–24.3.
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39

Seppo Kalliokoski.jpeg
Seppo Kalliokoski, Suoja, 2011

Valentina Näsin abstraktit akvarellit ovat syntyneet sanan ja kuvan kohtauspisteessä. Väitöskirjatekstiin pohjautuvat maalaukset ylittävät alkuperäisen ilmaisun ja kasvavat uudelle tasolle, montaasiksi.

Seppo Kalliokoskelle veistäminen on luontevin tapa kuvata sanomatonta. Hän hyödyntää tarvekaluveistoperinteen tekotapoja ja henkeä nykykuvanveiston keinoina.

Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue rantautuu Tanskaan

K.H.Renlundin museon ja tanskalaisen Bifrostin taidekoulun ja -studion tuottama pohjoismaista outsider-käsityötä esittelevä näyttely avautuu Art Gallery Filosoffenissa Odensessa 19.3. Näyttelyn avaa tunnettu tanskalainen näyttelijä ja viihdetaiteilija Jacob Haugaard.


Kokkolan museolle merkittäviä kansainvälisiä kokoelmalahjoituksia

Ivan  Rabuzin Croatia_web.jpg
Ivan Rabuzin, Croatia. Zimmer collection

Museon hallinnoima ITE-taiteen kokoelma saa rinnalleen kansainvälisiä kokoelmia, jotka lähes kaksinkertaistavat kokoelman. Uusien lahjoitusten myötä K.H.Renlundin museon kokoelmat täydentyvät lähes 1000 teoksella. Museon kokoelmaprofiili laajentuu kansallisesta kansainväliseksi naiivin ja outsider-taiteen museoksi. 

Saksalaiset naiivin ja outsider-taiteen keräilijät Dietz Mertin sekä Elke ja Werner Zimmer lahjoittavat Kokkolaan naiivin ja outsider-taiteen kokoelmansa. Niitä täydentää Philippe Saxerin kokoelma Sveitsistä. Lahjoitukset täydentävät museoon jo sijoitettua 400 teoksen Maija ja Volker Dallmeierin kokoelmaa. K.H.Renlundin museon täydentyvät kokoelmat tulevat laajuudessaan olemaan ainutlaatuiset Skandinavian museokentällä.

Lue lisää

POHJANMAAN PORVARIVERKOSTON TUTKIMUKSELLE PALKINTO

Lue lisää

popove12.jpgHaluatko tutustua Vapaussotien K-P:n perinneyhdistyksen tiloihin ja valokuvanäyttelyyn?

Yhdistys on yhteistyössä museon kanssa koonnut ja pystyttänyt näyttelyn Vartiolinnaan perinneyhdistyksen 25-vuotisen toiminnan ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.
OPASTUKSIA pe 26.5.2017 lähtien toistaiseksi
perjantaisin klo 15-17.
Tule käymään tai ota opastusasioissa yhteyttä yhdistykseen:
Vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistys ry
Pj. Seppo Yli-Norppa,
puh. 050 085 4999
ylinorppaseppo(at)gmail.com 


Sivun alkuun

Päivitetty 25.3.2019 | Tulosta