Olet tässä

Uimakoulut

Liikuntapalvelut järjestää uimakouluja esikouluikäisille ja koululaisille touko-/kesäkuussa. Ajankohdista tiedotetaan   nettisivuillamme ja Kokkola-lehdessä.

Muina aikoina uimakouluja lapsille voi tiedustella esim. uimaseuralta tai Folkhälsanilta (linkit oikealla)

Erityislasten uintiryhmä keskiviikkoisin klo 14.30-15.15

Uintiryhmä kokoontuu kerran viikossa. Jokainen lapsi etenee omassa tahdissa uimaan opettelun alkeissa. Kukin maksaa vain normaalin uintimaksun.

Ilmoittautuminen suoraan uimaopettajalle taru.hassel(at)kokkola.fi tai puh. 040 8068 045 (jos ei vastaa, voi lähettää viestin niin soitan).

KESÄN UIMAKOULURYHMÄT:

Alkeisuimakoulu aroille lapsille

Aluksi totutellaan veteen, kasvojen ja hiusten kasteluun sekä vedessä liikkumiseen. Sen jälkeen opetellaan uinnin alkeita leikkien avulla. Taitojen kertyessä on mahdollisuus suorittaa alkeisuimamerkki (jaksaa uida 10 m vatsallaan tai selällään)

Alkeisuimakoulu rohkeammille lapsille

Lapsi uskaltaa jo vähän sukeltaa tai uida ilman kellukkeita. Opetellaan oikeaa liuku- ja uintiasentoa, selinkelluntaa ja selkäuinnin harjoittelua. Uimakoulun aikana on mahdollisuus suorittaa alkeisuimamerkki  (jaksaa uida 10 m) tai harrastusmerkki  (jaksaa uida 25m vatsallaan ja selällään).

Jatkouimakoulu

Lapsella on jo alkeisuimamerkki Merenneito (uimataito 10m)

Uimakoulu aloitetaan opetusaltaalla ja siirrytään isolle altaalle. Lapsi saa halutessaan käyttää lötköpötköä tarpeen mukaan. Tavoitteena on suorittaa harrastusmerkki  (uida esim. 25m vatsallaan ja selällään).

Jatkonjatkoryhmä

Lapsi osaa uida vähintään 25 m. Opetus tapahtuu isossa altaassa.


Aikuisten alkeisuimakoulu

Alkeiden opettelua uimataidottomille aikuisille jokaisen lähtötason mukaan. Kurssi järjestään tarpeen mukaan. Ennakkoilmoittautumiset kassalle tai uimaopettajalle.


Ohjeet uimakouluun tuleville, tervetuloa uimakouluun!

Vanhemmat saattavat lapsen perhepukuhuoneeseen (käytävän viimeinen ovi vasemmalla).

Pukuhuoneeseen mentäessä laitetaan kengänsuojat kenkien päälle tai otetaan kengät pois jalasta jo käytävässä. Perhepukuhuoneen tiloissa liikutaan avojaloin ja sukkasillaan. Vanhemmat käyttävät lapsen wc:ssä ja suihkussa sekä pukevat uikkarit päälle. Uimashortsien käyttö on kielletty uimahalleissa.

Uimaopettaja ottaa lapset vastaan perhepukuhuoneen altaiden puoleiselta ovelta, jossa lapset odottavat pyyhkeet mukana. Lapset eivät saa mennä altaaseen ennen uimaopettajan tuloa.

Mikäli vanhemmat haluavat seurata uimakoulua sen voi tehdä ”piilosta”. Lapset toimivat paremmin, kun he eivät näe vanhempiaan eikä heidän tarvitse koko ajan seurata näkeekö isä tai äiti.

Terveisin: Uimaopettajat

Sivun alkuun

Päivitetty 21.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta