Fortsätt till innehållet

Simskolor

Idrottstjänsterna ordnar simskolor för förskolebarn och skolbarn på sommaren och andra lovtider. Information om tidpunkterna ges på vår webbplats och i tidningen Kokkola. Nybörjar- och tekniksimskolor för vuxna ordnas enligt efterfrågan.
Även simföreningen och Folkhälsan ordnar simskolor för barn.

Simskolegruppernas olika nivåer

 • Vi börjar med att vänja oss med vattnet, väta ansiktet och håret samt röra oss i vattnet. Efter det lär vi oss grunderna i simning med hjälp av lek. Då simkunskaperna utvecklas är det möjligt att avlägga nybörjarmärket (klarar av att simma 10 meter på mage eller rygg).

 • Barnet vågar redan dyka lite eller simma utan simdynor. Vi övar rätt glid- och simställning, att flyta på rygg och ryggsim. I samband med simskolan är det möjligt att avlägga nybörjarmärket (klarar av att simma 10 meter) eller intressemärket (klarar av att simma 25 meter på mage och rygg).

 • Barnet har avlagt nybörjarmärket (sköldpaddan – simkunskap 10 meter).

  Simskolan börjar i undervisningsbassängen och fortsätter i stora bassängen. Barnen får använda ett flytande skumstäng efter behov. Målet är att avlägga intressemärket (simkunskap: 25 meter på mage och rygg).

 • Simgruppen samlas en gång per vecka. Varje barn får lära sig grunderna i simning i egen takt. Alla betalar normal simavgift.

  Måndag
  14.45–15.20 och 15.20-16.00 
  Onsdag

  14.45–15.30 och 15.45–16.15

  Anmälan direkt till simläraren.

Ta kontakt