Fortsätt till innehållet

Simskolor

Idrottstjänsterna ordnar simskolor för förskolebarn och skolbarn på sommaren och andra lovtider. Information om tidpunkterna ges på vår webbplats och i tidningen Kokkola. Nybörjar- och tekniksimskolor för vuxna ordnas enligt efterfrågan.
Även simföreningen och Folkhälsan ordnar simskolor för barn.

Simskolegruppernas olika nivåer

 • Vi börjar med att vänja oss med vattnet, väta ansiktet och håret samt röra oss i vattnet. Efter det lär vi oss grunderna i simning med hjälp av lek. Då simkunskaperna utvecklas är det möjligt att avlägga nybörjarmärket (klarar av att simma 10 meter på mage eller rygg).

 • Barnet vågar redan dyka lite eller simma utan simdynor. Vi övar rätt glid- och simställning, att flyta på rygg och ryggsim. I samband med simskolan är det möjligt att avlägga nybörjarmärket (klarar av att simma 10 meter) eller intressemärket (klarar av att simma 25 meter på mage och rygg).

 • Barnet har avlagt nybörjarmärket (sköldpaddan – simkunskap 10 meter).

  Simskolan börjar i undervisningsbassängen och fortsätter i stora bassängen. Barnen får använda ett flytande skumstäng efter behov. Målet är att avlägga intressemärket (simkunskap: 25 meter på mage och rygg).

 • Simgruppen samlas en gång per vecka. Varje barn får lära sig grunderna i simning i egen takt. Alla betalar normal simavgift.

  Måndag
  14.45–15.20 och 15.20-16.00 
  Onsdag

  14.45–15.30 och 15.45–16.15

  Anmälan direkt till simläraren.

 • Simlärare tar emot prestationer till simmärken tisdagar udda veckor kl. 14.30-16 (OBS! under skolans läsår).

  Barnet kan avlägga simkunnighetsmärken på sin fritid under de tider som nämns ovan. Det räcker att hen meddelar vid kassan i samband med köp av simbiljett att hen vill avlägga simmärke.

  Ett barn som inte kan simma måste alltid ha med sig en vårdnadshavare som är minst 15 år.

  Prestationer till simmärken tas emot måndag till fredag kl. 12-15 under höst- och sportlovsveckan.

Ta kontakt