Hyppää sisältöön
VesiVeijarin ulkoaltaaat ilmakuvassa

Altaan reunalla: Kesä kurkistelee oven takana

Kevät on tullut ja kesä kurkistelee jo oven takana. Järvivesi ei tosin ihan vielä ole treenilämpöistä. Viimeksi kokeillessani esteenä pidemmälle uinnille oli vielä järven jääkansikin. Onneksi ei monta päivää tai viikkoa mene, ennen kuin elohopea siirtyy jo 10 asteen paremmalle puolelle ja avovesiuintikauden voi virallisesti aloittaa.

Myös VesiVeijarissa ollaan kevät- ja kesäkesätunnelmissa. Kiireinen alkuvuosi altaiden reunalla hiljenee uimareiden osalta kolmeksi viikoksi 15.5.-4.6., mutta altailla häärii tuolloin useita remppamiehiä ja -naisia. On siis jokavuotisen vuosihuollon aika.

Vuosihuollon aikana käydään perinteisesti läpi tärkeimmät korjattavat ja uusittavat asiat. Vaihdetaan saunanlauteita, korjataan ja uusitaan kaakeleita sekä saumoja, huolletaan vesiprosessia, tehdään isompia siivouksia, valmistellaan maauimala ja päivitetään talotekniikkaa monelta osalta. Tässä mainittuna ainoastaan pieni osa erilaisista toimista, joita talon oma väki, isännöinti, puhtaanapito ym. useat osastot tekevät noina kolmena kiireisenä viikkona.

Käytännössä vuosihuollon aikana paneudutaan siis vuoden aikana ilmestyneisiin tärkeimpiin korjaustarpeisiin ja huoltoihin. Lyhyessä ajassa ei ole mahdollisuuksia suuriin muutoksiin tai uudistuksiin, vaikka monenlaisia ehdotuksia ja innovaatioideoita säännöllisesti saammekin. On silti todella tärkeää saada kokemusasiantuntijuutta ja kehitysideoita asiakkailta. Niiden vaikutus VesiVeijarin palveluiden kehittymiseen on aina ollut merkittävä ja sitä se on varmasti myös jatkossakin.

Kesäkausi VesiVeijarissa alkaa ma 5.6. klo 8 ja tuolloin on myös mahdollista aloittaa polskiminen suositun maauimalan ulkoaltailla. Sieltä löytyy mahdollisuudet nauttia kesäpäivistä, olit sitten kuntouimari, vesijuoksija, savusaunoaja, auringonpalvoja tai Vesiliukumäenlaskun Kokkolan kaupunginmestaruuskilpailuihin valmistautuva hurjapää. Kyseinen kisa, Kokkolalehti Open 2023 järjestetään jälleen su 16.7. klo 13 alkaen.

Tänä kesänä VesiVeijarin aukioloajat ovat pidemmät kuin aikaisemmin ja jatkammekin arkiaamujen osalta samoin aukioloajoin kuin talvikaudella. Tällä pyrimme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja mahdollistaa myös kesällä työssäkäyvien ja lomalaisten aikaiset uinnit, sekä selkeyttää kesän aukioloaikoja.
Maauimalakausi jatkuu aina su 3.9. saakka ja aukioloajat ovat koko kesän samat siihen saakka.

Viimeisenä tärkein asia. Vesiturvallisuus on meidän prioriteettilistamme ykkösasia ja se edellä kaikki meidänkin toimemme perustuvat. Turvallisuus vesillä ei ole pelkästään VesiVeijarin ja uimahallien asia, vaan sen tärkeys kohdistuu kaikkiin kansalaisiin, varsinkin näin rannikkokaupungin asukkaisiin.
Jos ja kun haluan lobata kaupungin päättäjillä ja muillekin Uintikeskus VesiVeijarin laajentumistarpeista, sitäkin enemmän haluan lobata ihan jokaiselle vesiturvallisuuden tärkeitä asioita.

Pidetään huoli toisistamme!
Nautinnollista ja turvallista kesää!

Jukka Luhtio
Palvelupäällikkö
Uintikeskus VesiVeijari

Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ohjeet hätätilanteisiin

VesiVeijarin kesä 2023

Aukioloajat 5.6. – 3.9.

 • ma, ke ja pe klo 8 – 20
 • ti ja to klo 6 – 20
 • la-su klo 10 – 18
 • HUOM! 23.-25.6. suljettu juhannuksen vuoksi
 • Maauimala on auki VesiVeijarin aukioloaikoina

Kesän vesijumpat ulkoaltailla

 • ti ja to klo 13
 • Avoin ryhmä, ei ennakkoilmoittautumisia
 • Uintimaksun lisäksi veloitetaan 2 € vesijumppamaksu
 • Sade- ja ukkossäällä vesijumppa sisäaltaalla

Savusaunavuorot

Tiistaisin

 • 16 – 17.30 naiset
 • 17.30 – 19 miehet

Torstaisin

 • 16 – 17.30 miehet
 • 17.30 – 19 naiset

Sunnuntaisin

 • 14 – 15.30 miehet
 • 15.30 – 17 naiset

Tapahtumia

su 16.7. klo 13

Kokkola Open – Vesiliukumäen kaupunginmestaruuskilpailut

pe 1.9. klo 20 – 23

Tunnelmallinen uinti-ilta (tapahtumalippu 6 €)