Hyppää sisältöön

Liikkujan viikkoa vietetään jo 20. kerran

Vuosittaista Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.-23.9.2023. Tänä vuonna viikolla kannustetaan miettimään, millä tavalla päivittäisestä arjen matkasta voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla.

Aktiivisempaan elämäntapaan ja arjen liikkumisen lisäämiseen ovat viime aikoina kannustaneet niin tasavallan presidentti kuin uusi hallitusohjelmakin. Myös Liikkujan viikolla kehotetaan lisäämään aktiivista liikkumista arjen keskellä, esimerkiksi työmatkoilla, kauppareissuilla tai harrastuksiin kulkemisessa. Kestävän liikkumisen tavoilla voi säästää polttoainetta ja energiaa, mutta liikkumisesta voi myös ladata itselleen energiaa.

Vinkit matalan kynnyksen liikkumiseen

Tällä viikolla muistutamme kuntalaisia matalan kynnyksen liikkumisen mahdollisuuksista Kokkolassa.

Listasimme liikkumisen muotoja, joihin on helppo osallistua.

Luonnossa liikkumista helpottamaan on julkaistu ulkoilukartta Kokkolan kaupungin retkeilyreiteistä ja taukopaikoista. Karttakirja sisältää kolmetoista karttalehteä, sekä tietoa retkeilykohteista. karttalehdillä on kuvattu luontopolut, retkeilyreitit ja hiihtoladut. Lisäksi karttoihin on merkitty lintutornit ja taukopaikat, kuten laavut, autiotuvat ja nuotiopaikat.

Karttalehdet löydät ladattavina pdf-tiedostoina täältä.