Hyppää sisältöön

Mittaripaketti ja lämpökamera lainattavissa maksutta kevään ajan

Kokkolan kaupunki lainaa yhteistyössä alueellisen energianeuvonnan kanssa mittaripakettia, johon kuuluu lämpötila-antureita sekä lämpökamera. Lämpötila-antureilla voit mitata huoneilman lämpötiloja sekä esimerkiksi lämpimän käyttöveden lämpötilaa. Lämpökamera on oiva tapa tunnistaa kodin lämpövuotoja sekä selvittää lämmitysjärjestelmän toimivuutta. Kameralla voit tutkia muun muassa ikkuna- ja ovitiivisteiden kuntoa sekä patteri- ja lattialämmitysverkoston toimintaa.

Mittaripaketti noudetaan ja palautetaan Kokkolan kaupungintalon asiakaspalvelusta. Laina-aika on maksimissaan 2 vuorokautta tai perjantaista maanantaihin. Lainaaminen vaatii varauksen, jonka voit tehdä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kaupungin asiakaspalveluun (yhteystiedot alla).

Lämpötila-anturit sekä lämpökamera vaativat toimiakseen mobiililaitteen. Lämpötila-anturit lähettävät tiedot mobiililaitteeseen Bluetooth-yhteydellä ja toimivat sekä iOS- että Android-laitteilla. Lämpökamera vaatii mobiililaitteelta USB-C liitännän sekä Android-käyttöjärjestelmän. Ohjeet tarvittaviin mobiilisovelluksiin ja laitteiden yhdistämisiin saat mittaripaketin mukana.

Ohjeiden mukana on myös esimerkkejä siitä, mitä lämpökameralla ja lämpötila-antureilla voit mitata. Tarvittaessa voit lähettää otetut lämpökamerakuvat sähköpostitse alueelliselle energianeuvojalle, joka tulkitsee kuvat tarkemmin.

Mittaripaketin noudon yhteydessä tarkastetaan lainaajan henkilöllisyys. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi ajokortti, henkilökortti tai passi mukaan.

Mittaripaketin varaukseen ja lainaamiseen liittyvissä asioissa ota yhteys Kokkolan kaupungin asiakaspalveluun:

Puhelin +358 40 806 5001
Sähköposti: asiakaspalvelu@kokkola.fi
Käyntiosoite: Virkakuja 5, 67100, Kokkola

Mittareiden käytössä ja lämpökamerakuvien tulkinnassa auttaa alueellinen energianeuvoja

Miika Huhtala, Evate Oy
Puhelin: +358 40 596 0435
Sähköposti: miika.huhtala@evate.fi