Fortsätt till innehållet
Mies seisoo lämminvesimittarin edessä ja tutkii mittaustuloksia matkapuhelimen näytöltä

Mätarpaket och värmekamera kan lånas gratis under våren

Karleby stad lånar i samarbete med den regionala energirådgivningen ut ett mätarpaket med värmegivare och värmekamera. Med värmegivarna kan du mäta temperaturen inomhus och till exempel det varma tappvattnets temperatur. Med värmekameran går det att söka värmeläckage i hemmet och reda ut om värmesystemet fungerar som det ska. Med kameran kan du undersöka bland annat om fönster- och dörrpackningarna är i skick, samt om värmeelementen och golvvärmen fungerar som de ska.

Mätarpaketet hämtas från kundtjänsten i stadshuset och återlämnas till samma ställe. Lånetiden är högst två dygn eller från fredag till måndag. För att få låna paketet behöver du göra en reservering per telefon eller e-post till stadens kundtjänst (kontaktuppgifter nedan).

Användningen av temperaturgivarna och värmekameran kräver en mobilapparat. Temperaturgivarna sänder informationen till mobilapparaten via Bluetooth-uppkoppling och fungerar med både iOS- och Android-apparater. Värmekameran kräver en USB-C anslutning och Android-operativsystem. Med mätarpaketet följer anvisningar till de appar som behövs och hur apparaterna kopplas upp.

Med paketet följer också exempel på vad man kan mäta med en värmekamera och temperaturgivare. Vid behov kan du sända värmekamerabilderna per e-post till den regionala energirådgivaren som gör en närmare tolkning av bilderna.

När du hämtar mätarpaketet kontrolleras din identifikation. Ta med bildförsett identitetsbevis, till exempel körkort, personkort eller pass.

Kontakta Karleby stads kundtjänst om du vill reservera och låna apparaturen:

Om du behöver hjälp med användningen av apparaturen och tolkningen av värmekamerabilderna kan du kontakta den regionala energirådgivaren