Hyppää sisältöön
Vanha mustavalkoinen kuva, jossa kolme nuorta naista voimistelee kepin kanssa.
Voimistelijoita 1800-1900-l vaihteesta. Kuva: Sandelin & Schultz. K.H.Renlundin museon valokuvakokoelmat.

Museo täyttyy urheilusta ja liikunnasta!

K.H.Renlundin museo valmistelee urheilu- ja liikunta-aiheista näyttelyä, joka avautuu Näyttelyhallissa keväällä 2025. Näyttelyssä hyödynnetään laajasti museon omia kokoelmia ja aineistoja, joiden lisäksi yleisöltä ja seuroilta kaivataan kuvia, tietoja sekä urheiluun liittyviä muistoja ja kokemuksia.

Maanantaina 10.6.2024 käynnistynyt somekampanja kannustaa ihmisiä kuvien ja videopätkien kautta jakamaan kokemuksiaan urheilusta ja liikunnasta. Museota kiinnostaa, missä ihmiset liikkuvat ja kenen kanssa liikutaan. Liikkua voi vaikkapa olohuoneen matolla jumpaten, metsässä pyöräillen tai seurojen ohjatussa liikunta- ja urheilutoiminnassa.

Somekampanja tukee Olympiakomitean valtakunnallista Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjaa, jolla rakennetaan muutosta liikkumiseen. Kokkolan kaupunki on mukana kampanjassa haastamalla kaikki kokkolalaiset tutustumaan eri liikuntamuotoihin ja löytämään omaa arkea ja toimintakykyä parantavia tapoja liikkua.

Kuvia ja lyhyitä tarinoita voi jakaa somessa aihetunnisteilla #LiikkuvaKokkola ja #KarlebyIRörelse. Kaikki liikkumiseen ja urheiluun liittyvät postaukset ovat tervetulleita. Lisätietoa kampanjasta löytyy museon kotisivuilla ja somekanavissa. Kaupunki arpoo joka kuukausi palkintoja aihetunnisteita käyttävien kesken ja lisäksi museon näyttelytiimi valitsee syyskuun loppuun mennessä jaetuista kuvista kolme museokauppalahjakortin voittajaa.

Museo tulee olemaan yhteydessä myös suoraan paikallisiin seuratoimijoihin, joita kutsutaan mukaan pohtimaan oman lajinsa paikallista historiaa ja nykytoimintaa sekä yleiseminkin liikuntaa ja urheilua tulevan näyttelyn merkeissä. Monilla seuroilla saattaa olla arkistojensa kätköissä sellaista aineistoa ja esineistöä, jota toivotaan mukaan näyttelyyn.

Lue lisää tulevasta näyttelystä