Hyppää sisältöön

OKM on nimennyt kaksivuotisen esiopetuksen kokeilupaikat

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt 8.4. kokeilutoimipaikat, joissa kokeiluun valitut kunnat järjestävät kaksivuotista esiopetusta vuoden 2021 syksystä alkaen.

Kokkolassa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu alkaa syksyllä neljässä päiväkodissa. Mukaan on otettu Peltokorven, Pajulinnun ja Koivurinteen päiväkodit sekä Öja daghem.

Kokeilutoimipaikat koko maassa on valittu ositettuna satunnaistamisena siten, että kokeiluun osallistuu sekä suomen-, ruotsin- että saamenkielisiä toimipaikkoja erilaisilta alueilta. Kokeiluun osallistuvat lapset valitaan kokeilutoimipaikkojen esiopetukseen osallistuvien lapsien joukosta erillisellä päätöksellä. Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa tiedon kokeiluun valituista lapsista myöhemmin keväällä.

Kokeiluryhmään kuuluvat perheet voivat valita, haluavatko lapsensa osallistuvan kokeiluun. Valintaa ei voi muuttaa eikä kokeiluun voi tulla mukaan myöhemmin.

Kaupungin varhaiskasvatuspalvelut tiedottavat asiasta perheitä heti, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa tarvittavat tiedot kunnille.

 

 

Tietoa 2-vuotisesta esiopetuksesta