Hyppää sisältöön

OKM on valinnut lapset kaksivuotiseen esiopetukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut kunnille kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun mukaan satunnaisotannalla valitut lapset. Kokkolassa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu alkaa syksyllä neljässä päiväkodissa  (Peltokorven, Pajulinnun ja Koivurinteen päiväkodit sekä Öja daghem).

Kokeiluun on valittu Kokkolassa yhteensä 63 lasta näistä päiväkodeista tai niiden läheisyydestä kotiosoitteen perusteella.

  • Kokkolan varhaiskasvatuspalvelut lähettävät tämän viikon aikana tiedon kirjeitse valittujen lasten huoltajille. Kirjeen mukana perheet saavat tarkemmat hakuohjeet, joilla paikan vastaanottaminen vahvistetaan.
  • Huoltajien tulee tiedon saatuaan täyttää hakulomake Wilmassa. Hakulomakkeen täyttävät myös ne perheet, jotka eivät halua lapsensa osallistuvan kokeiluun. Hakuaika kaksivuotiseen esiopetukseen on 22.4. – 16.5. Tämän jälkeen palautetuilla hakemuksilla kokeiluun ei enää pääse mukaan.

Muiden kuin kokeiluun valittujen lasten esiopetus ja varhaiskasvatus järjestetään nykyisen käytännön mukaisesti. Mikäli lapsi tarvitsee 4 tunnin esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatuspaikan loppupäivän ajaksi, huoltajat täyttävät myös varhaiskasvatushakemuksen. Tämä koskee sekä yksi- että kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvia lapsia.

 

Linkki aiempaan tiedotteeseen aiheesta.