Hyppää sisältöön

Tapahtumajärjestäjän opas on päivitetty

Kokkolan kaupungin, eri viranomaisten ja muiden tapahtumiin liittyvien tahojen kanssa tekemä Tapahtumajärjestäjän opas on päivitetty alkuvuoden 2023 aikana. Opas on julkaistu kaupungin verkkosivulla www.kokkola.fi/tapahtumaopas. Oppaasta löytyy ohjeita ja vinkkejä onnistuneen tapahtuman valmisteluun ja toteuttamiseen.

Oppaan päivittämisen myötä Kokkolan kaupungin tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksiköt sekä eri turvallisuusviranomaiset ovat tiivistäneet yhteistyötään. Yhteistyön tarkoitus on palvella erilaisia tapahtumajärjestäjiä kehittämällä kaupungin tapahtumapalveluja sekä tapahtumaturvallisuuteen liittyviä asioita. Työhön ovat osallistuneet muun muassa kaupungin kulttuuri- ja lupapalvelut, infrasuunnittelu, rakennus- ja terveysvalvonnat, Kokkolanseudun Kehitys KOSEK sekä Visit Kokkola, Pohjanmaan poliisilaitos, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos ja SOITE:n ensihoitopalvelut.

Kaupungin tavoitteena on mahdollistaa ja helpottaa erilaisten tapahtumien järjestämistä Kokkolassa. Tapahtumajärjestäjän oppaan päivityksen yhteydessä tehtiin myös tapahtumatoimijoille suunnattu kysely, jonka vastauksia on huomioitu oppaan sisällössä.

Turvallisuusviranomaiset ovat Keski-Pohjanmaalla aloittaneet tiiviimmän yhteistyön vuonna 2021 perustetun tapahtumaturvallisuustyöryhmän myötä. Työryhmään kuuluu Pohjanmaan poliisilaitoksen, Keski-Pohjamaan pelastuslaitoksen ja SOITEn ensihoitopalveluiden edustajia. Ryhmän tarkoitus on kehittää alueen tapahtumaturvallisuutta sisäministeriön ja poliisihallituksen ohjaamana. Turvallisuusviranomaisten ensisijainen tavoite on, että tapahtumat Keski-Pohjanmaan alueella ovat tulevaisuudessakin turvallisia ja tapahtumajärjestäjillä on käytettävissä yhdenmukainen ohjeistus.

Tapahtumajärjestäjän opas

Lisätietoja: