Hyppää sisältöön

Toimittaja Annikki Wiirilinnan artikkelit luettavissa verkossa

Kokkolalaisen toimittajan Annikki Wiirilinnan (1921-2013) lehtiartikkelit on julkaistu valtakunnallisessa Digi.kirjastot.fi -palvelussa, joka kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen. Digi.kirjastot.fi kuuluu Kirjastot.fi-palveluihin ja sen ylläpidosta vastaa Kirjastot.fi.

Annikki Wiirilinna työskenteli toimittajana Keskipohjanmaa-lehdessä 1948-1978. Hän kirjoitti lehtijuttuja Kokkolan historiasta vaikuttaen osaltaan vanhankaupungin, Neristanin säilymiseen Kokkolassa. Wiirilinna kirjoitti myös laajoja artikkeleita muun muassa lahkolaissaarnaaja Maria Åkerblomista ja kälviäläisistä Erikssonin veljeksistä.

Digi.kirjastot.fi -palvelussa olevat Annikki Wiirilinnan artikkelit on julkaistu pääasiassa Keskipohjanmaa ja Kokkola -lehdissä vuosina 1960 – 1991. Joukossa on myös Wiirilinnan ensimmäinen lehtiartikkeli Hylkeen pyyntiä Pohjanlahdella, joka julkaistiin HS:n viikkoliitteessä kevättalvella 1941.

Palvelussa on kaikkiaan 157 Annikki Wiirilinnan lehtiartikkelia. Dokumentit sisältävät lehtiartikkelin tekstin, mutta ei lehtikuvia ja piirroksia. Kuvatekstit ovat artikkelien lopussa.

Suora linkki lehtiartikkeleihin on https://digi.kirjastot.fi/exhibits/show/annikki-wiirilinnan-artikkelit. Linkki palveluun löytyy myös Kokkolan kirjaston verkkosivulta https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/kirjasto/kotiseutuaineisto/.

Lue Annikki Wiirilinnan artikkeleita