Hyppää sisältöön

Työllisyysavustuksen haku vuodenvaihteessa

Vuoden 2022 joulukuun työllisyysavustukset on haettava viimeistäänkin 5.1.2023 mennessä sähköisen asioinnin kautta. Edellytyksenä on, että yhdistys on hyväksytty työllisyysavustuksen piiriin sekä tavoitekeskustelu on käyty avustuskelpoisen työttömän työnhakijan osalta työllisyyspalveluiden yhteyshenkilön kanssa. Työllisyysavustuksen haku jatkuu vuonna 2023 samoin ehdoin ja hauin kuin kuluvana vuonnakin.

Kokkolalaisilla ja Kokkolassa säännöllisesti toimivilla yhdistyksillä on mahdollisuus hakea työllisyysavustusta Kokkolan kaupungilta. Työllisyysavustuksen tavoitteena on edistää työttömien etenemistä työhön tai koulutukseen sekä vahvistaa heidän osaamistaan. Lisäksi tavoitteena on kehittää yhdistysten ohjaus- ja valmennustoimintaa.

Kaupungin työllisyyspalvelut on myöntänyt harkinnanvaraista työllisyysavustusta määriteltyjen myöntämisperusteiden mukaisesti ja vuonna 2022 tähän tarkoitukseen suunnatun 200 000 euron määrärahan puitteissa. Vuoden 2022 aikana työllisyysavustuksen piiriin on hakeutunut yhteensä kymmenen yhdistystä. Työllisyysavustusta on myönnetty marraskuuhun 2022 mennessä 40 450 euroa 107 työttömästä työnhakijasta, joista 30 ovat samoja henkilöitä.

Kaupunginvaltuusto vahvisti 14.11. talousarviokäsittelyssään, että vuonna 2023 työllisyysavustusta voidaan kohdentaa yhdistyksille harkinnanvaraisesti 200 000 euron määrärahan puitteissa. Työllisyysavustuksen maksu jatkuu samoin kriteerein kevään 2023 ajan, kunnes palkkatukeen liittyvä lainsäädäntö uudistetaan. Sen pohjalta työllisyysavustuksen kriteerejä sekä avustussummia tullaan arvioimaan uudestaan ja niihin tehdään mahdollisesti tarvittavia muutoksia. Tästä tiedotetaan erikseen eikä tässä vaiheessa yhdistyksiltä edellytetä mitään erillisiä toimenpiteitä.

Lue lisää työllisyysavustuksesta