Hyppää sisältöön

Uusi asiakaspalvelumalli tuo enemmän tukea työnhakuun

Työttömän työnhakijan asiointi muuttuu toukokuun alusta alkaen. Uusi asiakaspalvelumalli otetaan käyttöön kaikissa TE-toimistoissa ja työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvissa kunnissa.

Uudessa mallissa pääset keskustelemaan nopeammin työllistymiseesi liittyvistä asioista asiantuntijan kanssa. Ensimmäisen kerran jälkeen tapaamisia järjestetään aiempaa tiiviimmin ja yksilöllisemmin oman tilanteesi mukaan.

Osa tapaamisista järjestetään kasvokkain paikan päällä toimipisteissämme ja osa etäyhteyksin. Tavoitteena on, että saisit riittävästi tarvitsemaasi tukea työnhakuun. Oma vastuuasiantuntijasi neuvoo sinua työnhaussa, tarjoaa sopivia tukipalveluja sekä miettii kanssasi sopivia reittejä kohti työllistymistäsi.

Uusi työnhakuvelvollisuus tuo lisää omatoimisuutta työnhakuun

Työttömyysetuuden saamiseksi sinun on jatkossakin haettava työtä. Uutta on se, että sinun on haettava omasta tilanteestasi riippuen enintään 4 työpaikkaa kuukaudessa. Tämä arvioidaan yksilöllisesti ja sovitaan henkilökohtainen työllistymissuunnitelmasi laatimisen ja päivittämisen yhteydessä.

Mikäli olet jo ollut työnhakijana ennen 2.5.2022, asioinnin muutos ei vaadi sinulta toistaiseksi toimenpiteitä. Kun työllistymissuunnitelmaasi on seuraavan kerran tarve päivittää, tulee oma vastuuasiantuntijasi sopimaan kanssasi haettavien työpaikkojen määrän.

Valitset lähtökohtaisesti itse, mitä työmahdollisuuksia haet. Haettavien työpaikkojen on oltava sellaisia, joita hakisit muutenkin ja joihin voit olettaa voivasi työllistyä.

Muistutukset helpottavat työhakijan velvollisuuksien noudattamista

Uuden mallin periaatteiden mukaan karenssit eli korvauksettomat määräajat lievenevät huomattavasti. Mallissa otetaan myös käyttöön muistutukset työnhakijalle, joiden avulla sinun on helpompi noudattaa työnhakijan velvollisuuksia.

Työmarkkinatori korvaa valtakunnallisen te-palvelut.fi -sivuston

Toukokuusta alkaen löydät valtakunnalliset TE-palvelut Työmarkkinatorilta. Työmarkkinatorilta löydät kaikki tutut palvelut kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun.

Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, voit täyttää työnhakuprofiilin ja saada suosituksia juuri sinun osaamiseesi sopivista työpaikoista.

Lue lisää uudesta asiakaspalvelumallista