Hyppää sisältöön
Opettaja neuvoo oppilasta

Avoimet työpaikat

Kaupunki työllistää noin 2 300 työntekijää. Avoimia työpaikkoja voi selata KuntaRekryssä, jonne voi jättää myös avoimen työhakemuksen.

Työllistymismahdol­lisuudet kaupungilla

 • Kaupunki ilmoittaa avoimista sijaisuuksista KuntaRekryssä ja TE-palveluiden verkkosivustolla. Kuntarekryssä on työpaikkavahti, joka lähettää tiedot haluamistasi työpaikoista suoraan sähköpostiisi.

  Jokainen toimiala rekrytoi itse sijaisensa. Eniten sijaisia tarvitaan opetustoimessa, varhaiskasvatuksessa sekä puhtaus- ja ruokapalveluissa.

  Sijaisuus on hyvä keino vahvistaa omaa osaamista ja hankkia työkokemusta.

 • Kokkolan kaupunki tarjoaa opiskeluun liittyviä harjoittelupaikkoja eri toimialoilla, joihin voit ottaa suoraan yhteyttä.

 • Kokkolan Kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa KuntaRekryssä 18.1. – 28.2.2021. Tämän vuoden kesätyöpaikkoja voivat hakea vuosina 2000 – 2004 syntyneet nuoret. Kaupunki palkkaa kesätöihin noin 250 nuorta.

  Kesätöihin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut työtä. Työtehtävät ovat lähinnä avustavia töitä. Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

  Jos olet koululainen tai ylioppilas, työsuhteen kesto on kolme viikkoa ja työaika 85 prosenttia alan normaalityöajasta. Kokonaisansio tästä on noin 668 euroa.

  Jos olet opiskellut kesätyöhön liittyvää alaa vähintään yhden lukuvuoden, työsuhteen kesto on yksi kuukausi ja työaika alan normaalityöaika. Kokonaisansio on noin 1 124 euroa.

  Opinnoissaan pidemmälle edenneitä tai jo ammattiin valmistuneita palkataan vuosilomansijaisiksi. Näitä paikkoja voi kysyä suoraan vastuualueilta.