Hyppää sisältöön
Kesätyöntekijät

Kaupungin kesätyöpaikat

Vuoden 2024 kesätyöpaikkoja voivat hakea vuosina 2003 – 2007 syntyneet nuoret. Kokkolan kaupunki palkkaa kesätöihin noin 250 nuorta.

Kesätöihin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut työtä. Työtehtävät ovat lähinnä avustavia töitä. Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä. Hakuaika on 15.1. – 29.2.2024.

Täytä kesätyöhakemus Kuntarekryssä!

Lue lisää eri tehtävistä

 • Tehtävinä ovat päällystekohteisiin ja päällystekorjauskohteisiin liittyvät avustavat työt sekä kunnallistekniikan rakentamiseen liittyvät avustavat työt. Vaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä. Tieturva-, työturva- ja tulityökortti sekä EA1 katsotaan eduksi. Ajokortti on suotava, mutta ei pakollinen.

 • Kiepin kesätyöt ovat asiakaspalvelutehtäviä sekä vakinaisen henkilöstön avustamista kokoelmatyössä. Työ sisältää vuoroja viikonloppuisin. Hyvä kielitaito ja kiinnostus luontoa kohtaan ovat eduksi.

 • Työt ovat asiakaspalvelutehtäviä sekä aineiston hyllyttämistä ja päällystämistä. Vaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä. Etusijalla ovat alan opiskelijat.

 • Konekeskus

  Työt ovat kaupungin raskaalla kalustolla työskentelyä. Vaatimuksena on alan koulutus ja vähintään T-kortti ja eduksi katsotaan C-ajokortti.

  Konekorjaamo

  Työt ovat kaupungin ajoneuvokalustojen ja laitteiden huolto- ja korjaustöitä. Vaatimuksena on alan koulutus ja eduksi katsotaan vähintään B-ajokortti.

 • Kulttuuripalveluissa työ sisältää mm. tapahtumatuotantoa sekä näyttelyvalvontaa. Lisäksi tehtäviin liittyy asiakaspalvelu- ja toimistotyötä.

 • Työt ovat liikenneväylien kunnossapitoon liittyviä avustavia töitä. Vaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä tieturva- ja työturvakortti.

 • Uinninvalvoja/rantavalvoja: Työ on valvontaa ja asiakaspalvelua VesiVeijarissa ja uimarannoilla 4-6 päivää viikossa. Vaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä, hyvä uimataito, hyväksytty testiuinti ja EA-koulutus.

 • Työ on pyöräilemistä eri palvelutalojen asukkaiden kanssa Kokkoriksa-pyörällä kesäkuun aikana. Riksakuskit työskentelevät työparina. Vaatimuksena on vähintään 17 vuoden ikä. Kaksikielisyys on eduksi. Lisätietoja: Aho, p.0408065383.

 • Työ on lasten ja nuorten liikunnanohjausta lähiliikuntapaikoilla ja puistoissa kesäkuun aikana. Työparina on liikunnanohjaaja. Kokemus liikuntaryhmän ohjaamisesta on eduksi. Tehtävä sopii erityisen hyvin liikunta-alasta kiinnostuneelle. Lisätietoja: Laatikainen, p.0447809253.

 • Työ sisältää viheralueiden ja lähimetsäalueiden kunnossapitoa, raivaustöitä, puiden istutusta ja istutusalueiden varhaishoitoa. Kokemus esim. raivaussahatyöstä on eduksi. Lisäksi kesätyöntekijöiden ryhmää ohjaamaan työllistetään metsä- tai puistoalan opiskelija.

 • Työt ovat asiakaspalvelutehtäviä, kuten museotilojen auki pitoa, kävijöiden vastaanottamista ja kysymyksiin vastaamista, museokaupan myyntitehtäviä ja vakinaisen henkilöstön avustamista. Työ sisältää vuoroja viikonloppuisin. Kohteet ovat Roosin talo, ITE-museo, Lassanderin talo, Pedagogio, Kotiseutumuseo, Palomuseo, Lohtajan kotiseutumuseo ja Ohtakarin kalastusmuseo.

 • Kesäohjaaja: Kesätyö kesäohjaajana on liikkuvaa nuorisotyötä, mennään sinne, missä nuoret viettävät vapaa-aikaa tai pidetään nuorisotiloja auki.

 • Kesätyö kouluilla on muutoissa ja sisäisissä tilajärjestelyissä avustamista sekä pieniä kunnossapito- ja järjestelytöitä erityisammattimiehen apuna.

 • Työt ovat toimistotöitä, esim. arkistointia, excel-taulukointia ja järjestelytehtäviä. Vaatimuksena on vähintään 17 vuoden ikä.

 • Työt ovat avustavia siivoustehtäviä yhdessä vakituisen henkilökunnan kanssa. Vaatimuksena on vähintään 17 vuoden ikä. Ajokortti on suotavaa, mutta ei pakollinen.

 • Työhön kuuluu nurmikoiden leikkaamista työnnettävillä koneilla, trimmeröintiä, haravointia sekä muita puistojen ja liikuntapaikkojen siisteyteen ja hoitoon kuuluvia tehtäviä.

 • Työ on rakennusten julkisivujen, ikkunoiden, ovien ja puurakenteisten aitojen huoltomaalausta sekä sisämaalaustöitä teknisissä tiloissa. Vaatimuksena on vähintään 17 vuoden ikä. Etusijalla valinnoissa ovat alalla opiskelevat henkilöt.

 • Työt ovat avustavia tehtäviä koulu- ja päiväkotien keittiöissä yhdessä vakituisen henkilökunnan kanssa. Vaatimuksena on vähintään 17 vuoden ikä.

 • Työ sisältää viheralueiden kunnossapitoa, pääasiassa nurmikon leikkausta ja trimmausta. Kohteet sijaitsevat kantakaupungissa, Kälviällä, Marinkaisissa, Lohtajalla ja Ullavassa

 • Työ tietohallinnossa on mikrotukea, tietokoneiden asennuksia ja korjauksia. Ajokortti on tarpeellinen.

 • Työtehtäviin kuuluu osallistuminen päivittäiseen toimintaan lasten kanssa. Työtehtäviin kuuluu myös lasten avustaminen perushoitotilanteissa, vaatehuoltoa ja siivoustehtäviä.

Työn kesto ja palkkaus

Jos olet koululainen tai ylioppilas, työsuhteen kesto on kolme viikkoa ja työaika 85 prosenttia alan normaalityöajasta. Kokonaisansio tästä on noin 743 euroa.

Jos olet opiskellut kesätyöhön liittyvää alaa vähintään yhden lukuvuoden, työsuhteen kesto on yksi kuukausi ja työaika alan normaalityöaika. Kokonaisansio on noin 1249 euroa.

Opinnoissaan pidemmälle edenneitä tai jo ammattiin valmistuneita palkataan vuosilomansijaisiksi. Näitä paikkoja voi kysyä suoraan eri vastuualueilta.