Hyppää sisältöön
lapsi kädet sormiväreissä

Taidekasvatus

Kulttuurikasvatus

Kulttuurikasvatussuunnitelma on suunnitelma siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta toteutetaan osana opetusta. Kokkolassa kulttuurikasvatusta järjestetään kaupungin ja kulttuuritoimijoiden yhteistyönä. Kokkolan kaupungilla on sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen kulttuurikasvatussuunnitelma. Lisätietoa suomenkielisestä kulttuurikasvatussuunnitelmasta Taitojen polusta löydät verkkosivuilta. Linkki verkkosivuille on tämän sivun oikeassa palkissa.

Taiteen perusopetus

Lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetusta Kokkolassa tarjoavat Keski-Pohjanmaan konservatorio, Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Keski-Pohjanmaan Taito käsityökoulu. Kokkolan seudun opiston alaisuudessa toimiva Kokkolan lasten ja nuorten sanataidekoulu Santtu tarjoaa sanataiteen perusopetusta.

Muu taideopetus

Aikuisten harrastustyyppistä taideopetusta tarjoaa Kokkolan seudun opisto sekä Keski-Pohjanmaan Taito käsityökoulu. Kokkolan Rokkikoulu tarjoaa musiikkikoulutusta nuorille. Keski-Pohjanmaan kansanopisto järjestää Kälviä Arts -taidelinjalla nykytaiteeseen keskittyviä opintoja tanssin, teatterin, sirkuksen sekä kuva- ja kädentaiteen sisällöistä.

Taiteen ammatillinen koulutus

Ammattiin tähtäävää taideopetusta järjestetään Centria ammatti-korkeakoulussa ja Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.