Hyppää sisältöön
1950-luvun kerrostalo Leenalan kaupunginosassa

Hollihaka ja Leenala

Hollihaka ja Leenala sijaitsevat Kokkolan ydinkeskustasta luoteeseen. Hollihakaa rajaavat kaupunginsalmi Sunti, Pohjoisväylä ja Kustaa Aadolfin katu; Leenalan aluetta puolestaan Kustaa Aadolfin katu, Pohjoisväylä, Antti Chydeniuksen katu ja Herman Renlundin katu.

Hollihaasta löytyvä Brita Marian puisto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Puistossa on 90 lajin arboretum eli puulajipuisto, amfiteatteri, rullaluistelurata, elektroninen liikuntapeli, grillipaikka ja kiipeilyverkko. Puiston betonista valmistettujen jääkuutioiden suunnittelu on Pohjoismaisen taidekoulun käsialaa. Puiston yhteydessä on myös lähiliikuntapaikkahankkeena toteutettu skeittiparkki. Skeittiparkin vierestä löytyy elektroninen DJ-pöytä, jonka avulla voit soittaa musiikkia omasta puhelimestasi.

Hollihaan koulun yhteydessä oleva Hollihaan liikuntahalli tarjoaa tilat muun muassa lentopallo-otteluille.

Leenalan alue on pääosin rakentunut 1900-luvun alkupuolelta lähtien, ja se on kaupunkikuvallisesti melko yhtenäinen 1940–1950 -luvun esikaupunkialue. Rintamamiestalojen verrattain suuret tontit, kerrostalojen lähes puistomaiset pihat ja alueen puusto tekevät siitä vehreän. Antti Chydeniuksen ja Kustaa Aadolfin katujen risteyksessä aluetta rajaa perinteikäs Keskuskenttä.

 

Liikenneyhteydet

Paikallisliikenne Byssen reitit

  • RL 1 (Kaustari–Heinola): Antti Chydeniuksen katu
  • RL 2 (Rödsö–Rytimäki): Kustaa Aadolfin katu, Mariankatu
  • RL 4 (Meritulli–Isokylä): Mariankatu, Antti Chydeniuksen katu
  • RL 5 (Ykspihlaja–Koivuhaka): Kustaa Aadolfin katu, Mariankatu, Antti Chydeniuksen katu

Palvelut

Alueella toimii suomenkielinen alakoulu, Hollihaan koulu,  väistötiloissa olevat ruotsinkieliset Donnerska skola ja Karleby Svenska Gymnasium, Keltaviirin ja Tulliharjun päiväkodit, sekä kaksi lähikauppaa. Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten keskussairaalan alue rajautuu Pohjoisväylän varteen