Hyppää sisältöön

Kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet.

Jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, asia on otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Kuntalaisaloite.fi

Voit tehdä oman kuntalaisaloitteesi Kokkolan kaupungille sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita sähköisesti. Kuntalaisaloite.fi-palvelu on oikeusministeriön ylläpitämä maksuton palvelu, jonka kautta tehdyt kuntalaisaloitteet lähetetään kaupungin kirjaamoon.

Ohita upote
Kuntalaisaloite.fi

Vapaamuotoinen aloite

Mikäli et halua jättää aloitettasi Kuntalaisaloite.fi –palvelussa, voit jättää vapaamuotoisen aloitteen. Voit lähettää sen postitse osoitteeseen: Kokkolan kaupunki, kirjaamo, PL 43, 67101 Kokkola, tai tuoda kaupungintalon asiakaspalveluun arkisin klo 8.00-16.00. Aloitteesi kirjataan saapuneeksi ja toimitetaan käsiteltäväksi. Muista merkitä aloitteeseesi selvästi nimesi ja yhteystietosi.

Ainoastaan oikeusministeriön kuntalaisaloite.fi -palvelussa tehdyt aloitteet julkaistaan ko. palvelussa.

Ota yhteyttä