Hyppää sisältöön
Kolme nuorta hymyilee , keskimmäisellä on kädet toisten kaulalla

Osallistumisen monet muodot

Me olemme kaupunki! Osallistu asuin- ja toimintaympäristösi kehittämiseen. Siitä hyötyy kaupunki ja siitä hyödyt sinä. 

Minkä nuorena oppii…

Kokkolan Lapsiystävällinen kunta -toiminnan kautta kehitetään lasten ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Lue lisää lasten ja nuorten mahdollisuuksista osallistua ja vaikuttaa.

Vaikuttamista omiin ja yhteisiin asioihin 

Kunta on mukana elämämme eri vaiheissa. Olipa kysymys kodin rakentamisesta, asuinalueen kehittämisestä tai perheesi tarvitsemista palveluista. Sinulla on mahdollisuus antaa oma näkemyksesi. 

Lue lisää kaupunkisuunnitteluun vaikuttamisesta. 

Kaupunki tukee asukkaittensa aktiivisuutta 

Aktiivinen kansalaistoiminta tukee kaupungin kehitystä ja kaupunkilaisten hyvinvointia. Siksi Kokkolan kaupunki tukee alueellaan kansalaistoimintaa ja kannustaa asukkaitaan monipuoliseen osallistumiseen. 

Kaupungin eri toimialoilla kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti. Tarkkoihin suunnitelmiin kaupungin ja sen asukkaiden välisen yhteistoiminnan kehittämiseksi voit tutustua Kokkolan kaupungin osallisuusohjelmasta

Missä mennään? 

Kokkolan asukkaana sinulla on monia tapoja osallistua kaupungin toimintaan ja seurata päätöksentekoa. Kaupungin verkkosivujen kautta pääset tutustumaan kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja eri lautakuntien kokouksissa käsiteltäviin asioihin jo ennen kokouksia. Kokousten jälkeen voit lukea pöytäkirjat. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksia voit seurata vaikka omalta kotisohvalta livelähetyksen kautta. 

 Ota kantaa ja osallistu! Se kannattaa.