Olet tässä

Kaupunginvaltuusto

Kokkolan kaupungin ylintä päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto. Valtuusto vastaa Kokkolan kaupungin toiminnasta ja taloudesta. Se päättää kaupungin strategisista linjauksista. Valtuusto päättää talouden ja rahoituksen perusteista sekä hyväksyy vuosittaisen talousarvion.

Valtuusto päättää hallinnon järjestämisen perusteista ja valitsee muun muassa kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet. Valtuuston tehtävät on määritelty kuntalaissa sekä hallintosäännössä.

Kaupunginvaltuuston jäsenet valitaan kunnallisvaaleilla joka neljäs vuosi. Kokkolan kaupunginvaltuustossa on 43 valtuutettua. Valtuutettujen lukumäärä perustuu kaupunginvaltuuston 26.9.2016 tekemään päätökseen.

Kuntalain mukaan valtuutettuja valitaan laissa säädetty vähimmäismäärä, ellei valtuusto tee päätöstä valtuutettujen lukumäärästä. Valtuuston päätös vähimmäismäärää suuremmasta lukumäärästä tai aiemman päätöksen muuttamisesta on ilmoitettava oikeusministeriölle vaalivuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu Kokkola-salissa maanantaisin kerran kuukaudessa. Yleisö voi tulla seuraamaan valtuuston kokousta.

Sivun alkuun

Päivitetty 13.6.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta