Hyppää sisältöön
Poika hymyilee iloisesti pyöräilykypärä päässään.

Esiopetuskuljetukset

Kuljetusedun myöntämisen edellytykset

Perusopetuslain 32 §:n mukaan esikoululaisella on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, jos oppilaan esiopetusmatka on pitempi kuin viisi kilometriä.

Kokkolan kaupunki järjestää esikoululaiselle maksuttoman kuljetukseen kaupungin osoittamaan esiopetuspaikkaan

  1. Jos matka kotoa kaupungin osoittamaan esiopetuspaikkaan on yli 3 kilometriä.
  2. Jos esiopetusmatka lapsen ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi.

Jos anot kuljetusta matkan vaikeuden ja rasittavuuden perusteella, toimita  lääkärin-, psykologin- tai muun asiantuntijan lausunto 31.5 mennessä. Toimitusosoite: Kokkolan kaupunki, Sivistyskeskus/kuljetus- ja hankinta-asiantuntija, PL 43, 67101 Kokkola.

Huomioi, että kuljetusetu koskee vain maksuttomaan esiopetukseen kulkevia lapsia. Jos lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta maksuttoman esiopetuksen lisäksi, huolehtivat vanhemmat lapsen kuljetuksesta.

Voit hakea kuljetusta koulu- ja kotimatkalle, jos lapsesi osallistuu ainoastaan maksuttomaan esiopetukseen. Voit hakea kuljetusta vain koulumatkalle, jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta ainoastaan iltapäivällä esiopetuksen päätyttyä. Voit hakea kuljetusta vain kotimatkalle, jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta ainoastaan aamulla ennen esiopetuksen alkamista.

Kuljetuksen anominen

Kuljetusta anotaan erikseen. Saat ohjeistuksen kuljetuksen anomiseen esiopetuspäätöksen liitteenä.

Esiopetuspaikan myöntäminen

Kuljetushakemus