Hyppää sisältöön
Ruutuhyppelijä

Esiopetuspaikan myöntäminen

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Kokkolassa esiopetus toteutetaan sekä päiväkodeissa että alakoulujen yhteydessä.

Lapset saavat maksutonta esiopetusta neljä tuntia päivässä.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Kokkolan kaupunki osoittaa esiopetuspaikan väestörekisterin osoitteen tai kielen perusteella.

 • Kokkolan kaupunki lähettää huoltajalle ilmoituksen lapsen esiopetuspaikasta tammi-helmikuussa 2024.

  Kokkolan kaupunki osoittaa esiopetuspaikan väestörekisterin osoitteen tai kielen perusteella. Tiedot huomioidaan väestörekisterin loka-marraskuun 2023 tilanteen mukaan. Jos perheesi muuttaa Kokkolaan sen jälkeen, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon.

  Lapselle myönnetään maksuton esiopetus 4 tunti per päivä. Jos lapsi tarvitsee lisäksi varhaiskasvatusta, huoltajan pitää hakea se erikseen. Ilmoituksen liitteenä lähetetään ohjeistus varhaiskasvatuksen, siirron ja kuljetuksen hakemiseen.

  Jos olet hyväksynyt sähköisten asiakirjojen vastaanottamisen, ilmoitus lähetetään sähköisenä suomi.fi palvelun kautta. Suomi.fi lähettää sähköpostiisi  ilmoituksen asiakirjan saapumisesta. Voit lukea ilmoituksen ja ohjeistuksen suomi.fi sivustolla https://www.suomi.fi/viestit.

  Jos et ole hyväksynyt sähköisten asiakirjojen vastaanottamista, ilmoitus lähetetään kirjepostissa. Kirjepostissa lähetyn ilmoituksen toimitusaika on noin      7 – 10 arkipäivää.

  Jos haluat saada tulevat asiakirjat ja päätökset sähköisenä, käy hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottaminen suomi.fi sivustolla. Huomaathan, että hyväksymisen jälkeen saat myös muiden viranomaisten asiakirjat ja päätökset sähköisenä.
  Hyväksy sähköisten viestien vastaanottaminen suomi.fi sivustolla.

  1. Ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon.
  2. Täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus.
  3. Valitse toimintamuodoksi joko Esiopetus tai Esiopetus ja varhaiskasvatus.*
  4. Lisää paikkatoiveeksi asuinalueesi esiopetuspaikka.

  *Jos lapsellesi riittää maksuton esiopetus 4 tuntia päivässä, valitse Esiopetus. Jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta maksuttoman esiopetuksen lisäksi, valitse Esiopetus ja varhaiskasvatus haluamallasi tuntimäärällä.

  Saat lisätietoa esiopetuksesta palvelupäälliköiltä tai päiväkodinjohtajilta.

  Esiopetuspaikat ja yksiköiden palvelupäälliköt
  Sähköinen varhaiskasvatushakemus