Hyppää sisältöön
Ruutuhyppelijä

Esiopetuspaikan myöntäminen

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Kokkolassa esiopetus toteutetaan sekä päiväkodeissa että alakoulujen yhteydessä.

Lapset saavat maksutonta esiopetusta neljä tuntia päivässä.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

 • Varhaiskasvatuspalvelut on lähettänyt 12.3. – 17.3.2021 lasten huoltajille päätökset esiopetuspaikasta.

  Lapsille on myönnetty maksuton esiopetus 4 h per päivä. Huomioi, että sinun on haettava erikseen varhaiskasvatus maksuttoman esiopetuksen lisäksi. Saat esiopetuspäätöksen liitteenä ohjeistuksen varhaiskasvatuksen, siirron ja kuljetuksen hakemiseen. Hakuaika päättyy 25.3.2021.

  Sinulle on lähetetty sähköpostiisi ilmoitus saapuneesta päätöksestä, jos olet hyväksynyt sähköisten viranomaisviestien vastaanottamisen. Päätös on luettavissa asiointitililläsi suomi.fi sivustolla.

  Saat päätöksen kirjepostissa, jos et ole hyväksynyt sähköisen päätöksen vastaanottamista. Kirjepostissa lähetyn päätöksen toimitusaika on 2 – 7 päivää.

  Jos et saa päätöstä 24.3.2021 mennessä, otathan yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon. varhaiskasvatus(at)kokkola.fi tai puhelin 06 828 9443 ma ja ke klo 9 – 11.

  Jos haluat saada tulevat päätökset sähköisenä, käythän hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottaminen suomi.fi sivustolla.  Sähköisten viestien vastaanottamisen hyväksyminen suomi.fi sivustolla.

 • Jos lapsesi tarvitsee maksuttoman esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta aikaisin aamulla, iltaisin, lauantaisin, sunnuntaisin ja/tai öisin, ilmoita lapsesi Kiviniityn esiopetukseen.

  Jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta aikaisin aamulla tai yöllä Kotimetsän päiväkodissa, kunta järjestää lapselle kuljetuksen Kiviniityn esiopetukseen.

  1. Ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon.
  2. Täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus.
  3. Valitse toimintamuodoksi joko Maksuton esiopetus tai Maksuton esiopetus + varhaiskasvatus. *
  4. Lisää paikkatoiveeksi asuinalueesi esiopetuspaikka.

  *Jos lapsellesi riittää maksuton esiopetus 4 tuntia päivässä, valitse Maksuton esiopetus. Jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta maksuttoman esiopetuksen lisäksi, valitse Maksuton esiopetus + varhaiskasvatus haluamallasi tuntimäärällä.

  Saat lisätietoa esiopetuksesta palvelupäälliköiltä tai päiväkodinjohtajilta.

  Esiopetuspaikat ja yksiköiden palvelupäälliköt
  Sähköinen varhaiskasvatushakemus