Hyppää sisältöön

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään maksuttomaan esiopetukseen. Kokkolassa esiopetus toteutetaan sekä päiväkodeissa että alakoulujen yhteydessä.

Lapset saavat maksutonta esiopetusta neljä tuntia päivässä.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Kokkolan kaupunki osoittaa esiopetuspaikan väestörekisterin osoitteen tai kielen perusteella.

 • Kokkolan kaupunki on lähettänyt huoltajalle ilmoituksen lapsen esiopetuspaikasta 1.2.2024.

  Kokkolan kaupunki on osoittanut esiopetuspaikan väestörekisterin osoitteen tai kielen perusteella. Tiedot on huomioitu väestörekisterin loka-marraskuun 2023 tilanteen mukaan. Jos perheesi osoite on muuttunut  tai perheesi on muuttanut Kokkolaan myöhemmin, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon.

  Lapselle on myönnetty maksuton esiopetus 4 tuntia per päivä. Jos lapsi tarvitsee lisäksi varhaiskasvatusta, huoltajan pitää hakea se erikseen. Ilmoituksen liitteenä on lähetetty ohjeistus varhaiskasvatuksen, siirron ja kuljetuksen hakemiseen.

  Jos olet hyväksynyt sähköisten asiakirjojen vastaanottamisen, ilmoitus on luettavissa suomi.fi- palvelussa. Suomi.fi on lähettänyt sähköpostiisi  ilmoituksen asiakirjan saapumisesta. Voit lukea ilmoituksen ja ohjeistuksen suomi.fi sivustolla https://www.suomi.fi/viestit.

  Jos et ole hyväksynyt sähköisten asiakirjojen vastaanottamista, ilmoitus on lähetetty kirjepostissa. Kirjepostissa lähetetyn ilmoituksen toimitusaika on noin 7 – 10 arkipäivää. Poliittisilla mielenilmauksilla saattaa olla vaikutusta kirjepostin toimitusaikaan.

  Jos et saa ilmoitusta 15.2.2024 mennessä, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon

  • sähköinen asiointi https://www.suomi.fi/viestit
  • sähköposti: varhaiskasvatus@kokkola.fi
  • puhelin: 06 828 9443, maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9–11

  Jos haluat saada tulevat asiakirjat ja päätökset sähköisenä, käy hyväksymässä sähköisten viestien vastaanottaminen suomi.fi sivustolla. Huomaathan, että hyväksymisen jälkeen saat myös muiden viranomaisten asiakirjat ja päätökset sähköisenä.
  Hyväksy sähköisten viestien vastaanottaminen suomi.fi sivustolla.

  1. Ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistoon.
  2. Täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus.
  3. Valitse toimintamuodoksi joko Esiopetus tai Esiopetus ja varhaiskasvatus.*
  4. Lisää paikkatoiveeksi asuinalueesi esiopetuspaikka.

  *Jos lapselle riittää maksuton esiopetus 4 tuntia päivässä, valitse Esiopetus. Jos lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta maksuttoman esiopetuksen lisäksi, valitse Esiopetus ja varhaiskasvatus haluamallasi tuntimäärällä.

  Saat lisätietoa esiopetuksesta palvelupäälliköiltä tai päiväkodinjohtajilta.

  Esiopetuspaikat ja yksiköiden palvelupäälliköt
  Sähköinen varhaiskasvatushakemus
  Varhaiskasvatuksen palveluohjaus