Hyppää sisältöön

Erityisopettaja

Lukion erityisopetuksen tarkoituksena on tukea ja auttaa opiskelijaa niin, että hänellä on tasavertaiset mahdollisuudet suorittaa lukio-opintonsa. Erityisopettaja vastaa lukitesteistä ja lukilausunnoista.

Terveydenhoitaja ja lääkäri

Terveydenhoitaja vastaa lukiolaisten opiskelijaterveydenhuollosta. Terveydenhoitaja on tavattavissa päivittäin tai erikseen sovittuina aikoina. Opiskelijalla on myös mahdollisuus koululääkärin tapaamiseen. Terveydenhuoltopalvelut kuuluvat myös ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille.

Kuraattori

Kuraattori auttaa opiskelijoita opiskeluun, elämänhallintaan ja sosiaalisen elämän vaikeuksiin liittyvissä ongelmissa ja ohjaa opiskelijan tarvittaessa ammattiavun piiriin.

Koulupsykologi

Psykologi tukee oppimiseen tai opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.

Opintotuki

Opintotukea myönnetään peruskoulun jälkeistä päätoimista nuorille suunnattua opiskelua varten. Vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea.

Opintotukea koskevat ohjeet löytyvät KELA:n verkkosivuilta http://www.kela.fi/opintotuki

Aikuislukion opinnot ovat aina sivutoimisia opintoja, minkä johdosta Kela ei myönnä opiskelijalle opintotukea.

Koulumatkatuki

Kelan koulumatkatukeen ovat oikeutettuja ne opiskelijat, joiden yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 7 kilometriä. http://www.kela.fi/koulumatkatuki.