Olet tässä

Tiedonhaku

Kirjastossa voit etsiä tietoa haluamastasi aiheesta itsenäisesti tai henkilökunnan opastuksella. Apunasi on kirjaston hakuteokset, kirjaston oma Anders-verkkokirjasto ja muut tietokannat. Kirjaston aineisto on järjestetty aiheen mukaan luokkiin.

Apua tiedonhakuun löydät asiasanastoista sekä yleisten kirjaston luokitusjärjestelmästä (YKL). Kirjaston henkilökunta opastaa tiedon etsinnässä ja laitteiden käytössä.

Kirjaston neuvonta

Neuvonnan henkilökunta etsii tietoa asiakkaiden esittämistä aiheista. Tiedonhaun tuloksena saadaan kirjallisuuslista julkaisuista, jotka käsittelevät etsittyä aihetta.

Neuvontaan voi myös jättää hankintaehdotuksia, varauksia ja kaukolainatilauksia.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kysy kirjastonhoitajalta lempisatukirjaasi, tietoa aiheesta, lukusuosituksia, lapsuutesi lempilorua. Vastaamme kysymykseesi kolmessa työpäivässä. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu, mukana vastaamassa on yli 70 kirjastoa. Lähetä kysymyksesi lomakkeella meille, saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi.

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa on vastattu kysymyksiin kohta kaksikymmentä vuotta. Voit tutkailla myös, mitä muut ovat kysyneet vuosien saatossa. Vastauksia löytyy yli 35 000, aiheesta jos toisestakin. Voit selailla uusia, luetuimpia sekä kommentoituja vastauksia. Voit myös hakea ja selata sanalistaa aiheista, joita kysymyksiä on tullut.

Tutustu palveluumme. Saat siitä hyödyn ja hyvän tiedon lisäksi miellyttävää ajanvietettä ja käyttöaineistoa vaikkapa kotitietokilpailuun!

Käsikirjasto

Käsikirjastossa on sellaista aineistoa, joka on käytettävissä koko ajan. Käsikirjastosta ei pääsääntöisesti lainata. Aineistosta voi ottaa tarvittaessa maksullisia kopioita.

Sivun alkuun

Päivitetty 5.8.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta