Olet tässä

Pysäköinti

Pysäköinninvalvonta ja valvontasopimukset

Pysäköinninvalvonta valvoo ajoneuvojen pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevien kieltojen ja rajoitusten sekä pysäköintikiekon käyttöä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista.

Kokkolan kaupungin kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta vastaa kaupungin pysäköinninvalvonta.

Valvontapyynnöt ja valvontasopimukset

Väärinpysäköidyistä autoista ja valvonnan tarpeesta voi ilmoittaa Kokkolan pysäköinninvalvontaan. Valvontapyynnön voi tehdä:

Valvontapyyntöihin reagoidaan resurssien ja mahdollisuuksien mukaan. Valvontapyynnössä tulee mainita yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero, jotta pysäköinnintarkastajat voivat tarvittaessa kysyä lisätietoja asiasta.

Yksityisalueiden pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonta auttaa mahdollisuuksien mukaan myös yksityisten alueiden pysäköintiongelmissa. Tällöin kiinteistön edustajan (isännöitsijän, taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan, talonmiehen tai vastaavan) on oltava paikalla, kun pysäköinnintarkastaja saapuu.

Laki edellyttää alueen virallisen edustajan pyyntöä valvontaan. Lisäksi alueen kaikilla sisäänkäyntiväylillä on oltava liikennemerkki, josta käy ilmi, että kyseessä on yksityisalue. Yksityisalueen edustaja voi myös tehdä pysäköinninvalvonnan kanssa pysyvän valvontasopimuksen.Sivun alkuun

Päivitetty 28.7.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta