Hyppää sisältöön

Pysäköinti ja pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa ajoneuvon pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista.

Kokkolassa pysäköintiä valvoo poliisi ja kaupungin pysäköinnintarkastajat. Kunnallisen pysäköinnintarkastajan tunnistat tunnusmerkistä ja asusta sekä virkamerkistä.

Kokkolan keskustassa pysäköinti tapahtuu pääsääntöisesti pysäköinnin alkamisajan ilmoittamalla. Pysäköintiaikaa on rajoitettu osoittamalla sallittu pysäköintiaika. Maksullisia alueita on kolme. Maksullisilla alueilla pysäköinnille ei ole asetettu sallittua pysäköintiaikaa.

Pysäköinninvalvonnalla käytössä mobiilisovellus

Pysäköinninvalvonnalla on käytössä älypuhelimella toimiva pysäköinninvalvontasovellus, joka mahdollistaa asiakkaan itse tarkistaa pysäköintivirheen tiedot ja valokuvat päätöksessä näkyvässä internet-osoitteessa tai qr-koodilla. Tiedot ja valokuvat ovat tarkistettavissa heti pysäköintivirhemaksun määräämisen jälkeen. Ajoneuvon kuljettajille suunnattu verkkopalvelu tarjoaa ajantasaiset tiedot pysäköintivirhemaksuista valokuvineen ja mahdollistaa oikaisuvaatimusten sähköisen käsittelyn. Uusi sovellus kehittää pysäköinninvalvonnan palveluita ja lisää päätöksenteon läpinäkyvyyttä.

Yhteystiedot