Hyppää sisältöön

Oikaisuvaatimus

Jos katsot pysäköintivirhemaksua koskevan päätöksen aiheettomaksi, voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Pysäköintivirhemaksua ei tarvitse maksaa ennen kuin oikaisuvaatimus on käsitelty. Jos oikaisuvaatimus hylätään, ilmoitetaan päätöksessä uusi eräpäivä. Mikäli pysäköintivirhemaksu on kuitenkin maksettu ja oikaisuvaatimus hyväksytään, palautetaan maksettu summa oikaisuvaatimuksen tekijän ilmoittamalle tilille.

Oikaisuvaatimuksen tekeminen

Oikaisuvaatimus on suositeltavinta tehdä sähköisesti verkkoasiointipalvelussa:

HelgaPark

Oikaisuvaatimuksen verkkopalveluun voit kirjautua käyttämällä auton rekisterinumeroa ja pysäköintivirhemaksussa olevaa asianumeroa.
Oikaisuvaatimuksen voi lisäksi jättää kirjallisena (osoite Kokkolan kaupunki, Pysäköinninvalvonta, PL 43, 67101 Kokkola), tai käymällä henkilökohtaisesti kaupungintalon asiakaspalvelussa (osoite Kauppatori 5, 1. kerros D-siipi). Oikaisuvaatimuksessa tulee ilmoittaa:

 • Kuljettajan nimi
  Kuljettajan osoite (päätöksen postittamista varten)
  Pysäköintivirhemaksun asianumero (pysäköintivirhemaksulomakkeessa)
  Ajoneuvon rekisteritunnus
  Perustelut oikaisuvaatimukselle
  Tilinumero, johon maksu voidaan palauttaa, mikäli oikaisuvaatimus hyväksytään

Oikaisuvaatimuksen käsittely

Oikaisuvaatimus ohjautuu ensin johtavalle pysäköinnintarkastajalle, joka liittää oheen tarvittaessa pysäköintivirhemaksun määränneen pysäköinnintarkastajan vastineen tapahtumien kulusta. Sen jälkeen pysäköinninvalvojana toimiva kaupungin lakimies tutustuu osapuolten näkemyksiin. Päätöksellään hän joko hyväksyy tai hylkää tehdyn oikaisuvaatimuksen.
Pysäköinninvalvojan päätös oikaisuvaatimukseen lähetetään hakijan valinnan mukaisesti joko sähköpostilla tai kirjeitse. Oikaisuvaatimuksen käsittelyaika vaihtelee saapuneiden oikaisuvaatimusten määrän mukaan parista viikosta ylöspäin.
Oikaisuvaatimusta koskevaan päätökseen voi halutessaan hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta 30 vrk:n kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.