Hyppää sisältöön
Kolme ruskeavalkoista lehmää on pellolla.

Maaseutuelinkeinot

Kokkolan maaseutuelinkeino­viranomainen

Maaseutuelinkeinoviranomaisen eli maaseututoimen päätehtävänä on hoitaa maatalouden EU-tukien ja kansallisten tukien vastaanotto, käsittely, maksatus sekä päätöksenteko. Maaseututoimi käsittelee myös eläintenpitäjärekisterin ilmoituksia.

Eläintenpitoon liittyvät ilmoitukset

Ruokavirasto on julkaisemassa vuoden 2021 aikana eläintenpitäjä-, pitopaikka- ja haaskapaikkarekisterin sähköisen asioinnin sovelluksen. Toistaiseksi eläintenpitoon liittyvät ilmoitukset tulee palauttaa kunnan maaseututoimelle. Eläintenpitoilmoitukseen liittyvät lomakkeet löytyvät täältä.

Lomitus

1.1.2009 lähtien Toholammin kunta hallinnoi Kälviän, Lohtajan ja Ullavan lomituspalvelua. Toholammin kunnan lomituspalvelut löytyvät täältä.

Pedersören kunta hallinnoi kanta-Kokkolan lomituspalvelua. Pedersören kunnan lomituspalvelut löytyvät täältä.

Ajankohtaista

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettua tukea maksetaan tilakohtaisen viitemäärän perusteella. C-tukialueella maksetaan pohjoista tukea. Hae tukea Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139. Hakuaika on 15.2.–10.3.2021. Voit hakea samalla kertaa sekä tuen ennakkoa että lopullista tukea.

 

Pohjoinen kotieläintuki

C-tukialueella maksetaan kotieläimistä kansallisena tukena pohjoista kotieläintukea. Tukea maksetaan eläinyksikkökohtaisena tukena (euroa/eläinyksikkö)

  • emolehmistä
  • emolehmähiehoista
  • sonneista
  • häristä
  • teurastetuista hiehoista
  • uuhista
  • kutuista

Voit hakea tuen ennakkoa Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139. Hakuaika on 15.2.–10.3.2021.

Ohjeita kansallisten kotieläinten sähköiseen hakuun

Ruokaviraston sivuilta löydät hyvät ohjeet miten tukia haetaan Vipu-palvelussa. Kansallisten tukien sähkoisen haun ohjeet löydät täältä.