Hyppää sisältöön

Liikunta- ja elintapaneuvonta

Maksuton liikunta- ja elintapaneuvonta on suunnattu kaikenikäisille kokkolalaisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, eivät ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa tai kaipaavat neuvoja liikkumiseen tai ravitsemukseen.

Elintapaneuvonnassa keskustelemme kanssasi liikkumistottumuksista, käymme läpi Kokkolan liikuntatarjontaa, pohdimme oikeanlaista syömistä, ateriarytmiä ja unta. Teemme tarvittaessa liikunta- tai ravitsemussuunnitelman asiakkaan tilanteesta riippuen. Liikunta- ja elintapaneuvontaa järjestetään myös ryhmille ja yhdistyksille.

Liikunta- ja elintapaneuvonta toteutetaan liikunta- ja terveyspalvelujen yhteistyönä. Terveydenhuollon ammattilaisten lähetteellä tulevat asiakkaat, joilla on jokin sairaus esimerkiksi diabetes, valtimo-, tuki- ja liikuntaelinsairaus.

Liikuntavälineiden lainaus jatkuu kirjastossa.

 • Kirjasto

  • Boccia-peli ja ohjekirja   (ulkokäyttöön sopiva)
   Varaustilanne

   

   

   

   

   

  • Gymstick, toiminnallisen harjoittelun treeniväline.
   Varaustilanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Liikuntapalvelut

  Kävelysauvat
  20 kpl

  Lattiacurling –setti
  1 kpl

  Lumikengät (pienet koot, max 40)
  noin 15 paria

  Retkiluistimet
  2 paria

  Woimareppu
  1 kpl

  Ota yhteys liikunta@kokkola.fi

  Uintikeskus VesiVeijari

  Suvi-juoksuvyö
  10 kpl (käytettävissä VesiVeijarissa)

   

 • Liikuntapalvelujen myöntämä erityisliikuntakortti on tarkoitettu kokkolalaisille vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille omaehtoisen liikunnan harrastamiseen. Kortilla voi ostaa edullisemmin Vesiveijarin vuosikortin ja käydä kuntosalilla edullisemmin.

  Perusteina kortin saamiselle ovat Kela-kortin takana oleva erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus sekä lääketieteelliset lausunnot. Joidenkin asiakkaiden on mahdollista saada avustaja-kortti, joka oikeuttaa asiakkaan saamaan täysi-ikäisen avustajan maksutta mukaan.
  Korttia varten on erillinen hakulomake ohjeineen.

  Erityisliikuntakortin tulostettava hakulomake, pdf

Liikunta- ja elintapaneuvonta –  tukea ja kannustusta liikkumisen lisäämiseen

Ota yhteyttä