Hyppää sisältöön
Voimaa vanhuuteen kuntosalihajoittelu

Voimaa vanhuuteen

Terveysliikuntaohjelman päämääränä on edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua terveysliikunnan avulla. Liikunta on osoitettu tehokkaaksi ja edulliseksi tavaksi edistää ikäihmisten hyvinvointia laaja-alaisesti.

 • Honkaharjun ja Kuusikummun kuntosalien vuorot

  Kuntosalien käyttö on tarkoitettu yli 65-vuotiaille. Maksuttomia kuntosalivuoroja myönnetään liikunnallisen koulutuksen saaneelle ohjaajalle (esim. Vertaisveturi-koulutus). Ohjaaja on ryhmän yhteyshenkilö.

  Vuorot jaetaan ensisijaisesti uusille käyttäjille (1 vuoro/ryhmä). Vapaiksi jääneet vuorot arvotaan. Vuoron saaneet ryhmät antavat vastapalveluita iäkkäille kerran kuukaudessa.

  Lisätietoja: Marke Aho puh. 040 8065 383 tai marke.aho@kokkola.fi

   

   

 • Vertaisveturi-koulutus 
  Koulutus sopii kaikille iäkkäiden liikuttamisesta kiinnostuneille, esimerkiksi yhdistyksille, seuroille, opiskelijoille tai yksityishenkilöille.
  Koulutus antaa tietoa ja taitoa iäkkäiden voima-ja tasapainoharjoittelusta, liikkumiskyvyn arvioinnista ja ryhmän ohjaamisesta.

   

 • Riksapyörän käyttö ja pyöräluotsikoulutus on Kokkolan kaupungin Voimaa vanhuuteen terveysliikuntaohjelman ja Soiten organosoitua yhteistyötä.

  Pyörällä kaiken ikää -toiminnan ideana on tarjota kyytejä riksapyörällä kaikille, jotka itse eivät pysty pyörää polkemaan. Pyöriä ajavat koulutetut pyöräluotsit. Toiminta on vapaaehtoistoimintaa. Pyöräluotsin lisäksi kyytiin mahtuu kaksi ihmistä, jotka pääsevät ”kokemaan tuulen hiuksissaan”. Riksapyöräily mahdollistaa liikuntarajoitteisten ikäihmisten ulkoilun aivan uudella tavalla.

  Pyöräluotsi koulutus antaa tietoa ikääntyneiden avustamisesta sekä opastusta sähköavusteisen riksapyörän turvalliseen kuljettamiseen.

  Seuraava koulutus:

  Aika: 6.5. ja 7.5. klo 17-19.30 (yhteensä 5 tuntia)
  Paikka: Uintikeskus VesiVeijari, kokoustila Neptunus

  Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Ilmoittautuminen 3.5. mennessä
  marke.aho@kokkola.fi tai 040 8065 383

  Koulutus on maksuton
  Tule mukaan tekemään hyvää ja nauttimaan ulkoilusta!

  Lisätietoja: Marke Aho, puh. 040 8065 383 tai marke.aho@kokkola.fi

 • Ryhmään pääsee mukaan kuntotestauksen perusteella. Kuntokartoituksen jälkeen jokaiselle valitaan testien avulla oman kunnon mukainen ohjelma.

  • Harjoittelu 3 kuukauden ajan, 2 kertaa viikossa
  • Kuusikummun kuntosali, ma klo 14-15 ja ke klo 14-15
  • Alku- ja lopputestaukset, maksuton
  • 10 henkilöä/ryhmä

  Seuraava ryhmä alkaa viikolla 6.

  Lisätiedot:
  puh. 044 7809253 tai heikki.laatikainen@kokkola.fi