Hyppää sisältöön
Uimavalvoja uimahallin altaan äärellä

Ohjeet ja säännöt

 

 

 • Siisteyden ja jokaisen viihtyisyyden vuoksi on Uintikeskuksessa noudatettava seuraavia sääntöjä:

  1. Uintikeskukseen tullessaan alle kahdeksanvuotias tai uimataidoton (uimataito alle 25 m) lapsi pääsee uimaan vain yli viisitoistavuotiaan ohjauksessa. Lasten vanhemmilla on aina vastuu lapsesta. (Dnro 1992/03/2015)
  2. Tarttuvaa tautia sairastavilta on pääsy kielletty uintikeskuksen puku-, pesu-, sauna- ja allastiloihin.
  3. Maksettuaan uimahallimaksun asiakas saa kortin, jonka avulla pukukaappi lukitaan ja avain otetaan mukaan.
  4. Uintikeskuksessa on käytettävä asianmukaista uima-asua. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää saunassa eikä peseytymisen aikana. Kun ihminen hikoilee saunassa uima-asu päällä, ei suihku riitä hien, ihosta irtoavan lian ja bakteerien poistamiseen uima-asusta sekä iholta. Uima-asu väännetään kuivaksi pesuhuoneessa, ei pukuhuoneessa.
  5. Uimavaippojen käyttö on hygieniasyistä ehdottomasti kielletty.
  6. Ennen altaaseen ja saunaan menoa peseydytään kunnolla ilman uima-asua ja saunan jälkeen käydään suihkussa, jonka jälkeen vasta puetaan uima-asu päälle.
  7. Altaisiin mennessä hiukset tulee kastella tai käytetään uimalakkia. Pitkät hiukset sidotaan kiinni.
  8. Altaiden reunoilta ei saa hyppiä. Hyppyaltaasta noustaan rappusia ylös.
  9. Terapia-altaassa saa kerralla olla max. 10 henkilöä.
  10. Vesiliukumäestä lasketaan yksi kerrallaan jalat edellä.
  11. Tupakoiminen ja purukumin käyttö on uintikeskuksessa kielletty. Allastiloissa ruuat, juomat ja jäätelöt ym. nautitaan ainoastaan märkäkahviossa. Alkoholin tuominen tai alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen on uintikeskuksessa kielletty.
  12. Uintikeskuksesta poistuttaessa vuokratut pyyhkeet ja uima-asut palautetaan kassalle.
  13. Jokainen käyttäjä on uintikeskuksessa omalla vastuullaan ja vastaa itse vaatteiden ja muun omaisuuden säilyttämisestä uintikeskuksen tiloissa. Uintikeskus ei vastaa kadonneesta omaisuudesta eikä ole löytötavaralain mukaan vastuullinen säilyttämään alle 20 euron arvoisia löytötavaroita. Arvotavarat toimitetaan poliisille.
  14. Valokuvaaminen on kielletty. Mikäli haluat kuvata esim. lapsiasi, pyydä lupa valvojilta. Taustalla ei kuitenkaan saa näkyä ulkopuolisia henkilöitä.
  15. Henkilökunnan antamia järjestystä ja turvallisuutta koskevia ohjeita ja määräyksiä on noudatettava. Henkilökunnalla on oikeus poistaa uintikeskuksesta henkilö, joka rikkoo tätä sääntöä. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata määräaikainen porttikielto, jonka uinninvalvoja harkinnan mukaan antaa.
 • Uintikeskus VesiVeijariin tullessaan alle kahdeksanvuotias tai uimataidoton (uimataito alle 25 m) lapsi pääsee uimaan vain yli viisitoistavuotiaan ohjauksessa.

 • Löytötavarat kerätään siivouksen yhteydessä iltaisin ja ne tuodaan Uintikeskus VesiVeijarin vastaanottoon.

  Löytötavaroita säilytetään noin parin viikon ajan, minkä jälkeen ne annetaan kierrätykseen tai hyväntekeväisyyteen.

  Hygieniasyistä uintikeskus ei kuitenkaan säilytä esimerkiksi peflettejä, alusvaatteita, sukkia tai henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä tavaroita.

  Arvotavarat toimitetaan poliisiasemalle suunnilleen kerran kuussa.

  Uintikeskus ei vastaa kadonneesta omaisuudesta.