Fortsätt till innehållet

 • Med tanke på renligheten och allas vår trivsel bör följande regler iakttas i badcentret:

  1. Ett barn under 8 år eller en icke-simkunnig person (kan simma mindre än 25 meter) får inte simma utan en simkunnig ledsagare som fyllt 15 år. Barnets föräldrar bär alltid ansvaret för barnet. (Dnro 1992/03/2015)
  2. För den som har någon smittosam sjukdom är det förbjudet att besöka badcentrets omklädningsrum, duschrum, bastu eller bassänger.
  3. Efter att ha betalat simhallsavgiften får besökaren ett kort som fungerar som lås till klädskåpet. Nyckeln tas med.
  4. I badcentret ska lämplig baddräkt användas. Baddräkt får dock inte användas i bastun eller när man tvättar sig. Då man svettas i bastun med baddräkt på räcker det inte med dusch för att avlägsna svett, smuts från huden och bakterier från baddräkten och huden. Baddräkten vrids torr i duschrummet, inte i omklädningsrummet.
  5. Av hygieniska skäl är det absolut förbjudet att använda simblöjor.
  6. Före bassäng- och bastubesöket ska man tvätta sig ordentligt utan baddräkt, efter bastun duscha och först därefter ta på sig baddräkten.
  7. Före simningen ska håret sköljas eller badmössa sättas på. Långt hår knyts upp.
  8. Man får inte hoppa från bassängkanterna. Trappor används då man kommer upp från hoppbassängen.
  9. I terapibassängen får högst 10 personer vistas samtidigt.
  10. Bara en i gången och med fötterna före får åka nerför vattenrutschbanan.
  11. Det är förbjudet att röka och använda tuggummi i badcentret. I bassängutrymmet får man äta och dricka endast på det begränsade området i samband med caféet. Det är förbjudet att ha med sig alkohol eller att uppträda alkoholpåverkad i badcentret.
  12. Hyrda handdukar och baddräkter returneras till kassan när man lämnar badcentret.
  13. Alla badcentrets besökare vistas där på eget ansvar och svarar själv för förvaringen av kläder och annan egendom i badcentrets utrymmen. Badcentret svarar inte för försvunnen egendom och är enligt hittegodslagen inte skyldig att förvara egendom som är värd under 20 euro. Värdeföremål överlåts till polisen.
  14. Fotografering är förbjuden. Be övervakaren om tillstånd om du vill fotografera t.ex. dina barn. Inga utomstående personer får dock synas i bakgrunden.
  15. Personalens anvisningar och bestämmelser som gäller ordning och säkerhet måste följas. Personalen har rätt att från badcentret avlägsna den som bryter mot ordningsreglerna. Simövervakare har rätt att ge portförbud för en viss tid till den som bryter mot ordningsreglerna.
 • Barn under åtta år eller barn som ej är simkunniga (minst 25 m) får besöka simhallen endast i sällskap med en minst 15-årig övervakare.

 • Hittegods samlas in i samband med städningen på kvällarna och förs till Badcentret VesiVeijaris kassa.

  Hittegods förvaras i ett par veckor, varefter de lämnas för återvinning eller doneras till välgörenhet.

  Av hygieniska skäl kan badcentret inte förvara t.ex. pefletter, underkläder, strumpor eller artiklar som används för personlig hygien.

  Värdeföremål lämnas till polisstationen ungefär en gång i månaden.

  Badcentret ansvarar inte för försvunnen egendom.