Hyppää sisältöön
Ryhmä miehiä ja naisia hymyilevät iloisesti Roosin talon seinustan vieressä ja katsovat kameraan.

Ryhmille

Omatoimiset ryhmävierailut

Museomme kohteisiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Ilmoitathan ryhmäsi omatoimisesta vierailusta etukäteen täyttämällä oheisen lomakkeen. Näin varmistamme, että tiloihimme ei synny ruuhkaa. Tervetuloa vierailulle museoomme!

Ilmoita ryhmän omatoimisesta museovierailusta

Opastukset

Suosittelemme lämpimästi opastettua tutustumista museomme kohteisiin! Tarjoamme maksullisia opastuksia Roosin talon, museokorttelin kohteiden ja Draken kodin mielenkiintoiseen historiaan.

Opastuksia järjestetään museon aukiolopäivinä (ti–su 11.30–16 ja to 11.30–18). Huomioithan, että loma-ajat voivat vaikuttaa opastusten saatavuuteen. Varaa opastus vähintään 10 päivää ennen vierailuajankohtaa alla olevalla lomakkeella. Opastusten hintatiedot löydät kuvauksista (alla).

Voit maksaa opastuksen pankkikortilla tai laskulla

Saavu paikalle ajoissa, jotta kierros voi alkaa sovittuna ajankohtana. Emme pidennä opastukseen varattua aikaa, vaikka ryhmä myöhästyisi. Opastuksen peruutus on tehtävä viimeistään 3 arkipäivää ennen tilattua opastusta. Tätä myöhemmin peruutetut tilaukset laskutetaan 100%.  Laskutamme täyden hinnan myös, mikäli ryhmä ei saavu paikalle (ns. no show).

Lisätietoja: khrenlundinmuseo.elamys@kokkola.fi.

Varaa opastus
 • Tällä kierroksella pääset tutustumaan Roosin talon rakennuttajan, kauppias Anders Roos nuoremman (1785-1842)  henkilö- ja perhehistoriaan. Toinen kierroksen merkittävä teema on Karl Herman Renlund (1850–1908) sekä hänen Kultakauden taidekokoelmansa.

  Merimiehen pojaksi Kokkolassa syntynyt Karl Herman Renlund (1850–1908) eteni rautakaupan puotipuksusta suurliikemieheksi. Hän keräsi elinaikanaan huomattavan omaisuuden ja toimi yhteiskunnallisena vaikuttajana sekä taiteen keräilijänä. Kultakauden taidekokoelmassa on esillä suomalaisen taiteen kultakauden teoksia esimerkiksi Beda Stjernschantzilta, Magnus Enckelliltä, Pekka Haloselta ja Viktor Westerholmilta.

  Opastuksen kesto 60 min

  Hinta 50 € (ti–pe) / 60 € (la) / 100 € (su ja pyhäpäivät)
  Ryhmäkoko max. 25 henkilöä
  Kierros ei ole esteetön

 • Tämä kierros vie sinut museokorttelin kohteisiin.

  Pedagogio rakennettiin vuonna 1696 koulutaloksi ja on tiettävästi Suomen vanhin ei-kirkollinen kaupungissa sijaitseva julkinen puurakennus.
  Lassanderin talo taas rakennettiin alun perin Kustaa Adolfin kadulle vuonna 1748, josta se myöhemmin siirrettiin museokortteliin. Lassanderin talossa pääset tutustumaan Kokkolan 1700-luvun historiaan.

  Opastuksen kesto 60 min

  Hinta 50 € (ti–pe) / 60 € (la) / 100 € (su ja pyhäpäivät)
  Ryhmäkoko max. 20 henkilöä
  Kierros ei ole esteetön

 • Tutustumme Fredrik ja Anna Draken kotiin, joka on Kokkolan vanhassa kaupungissa sijaitseva kotimuseo. Rakennus irtaimistoineen siirtyi kaupungin omistukseen testamenttilahjoituksena vuonna 1997. Vuonna 1835 rakennetussa talossa on asunut Draken käsityöläisperhettä neljän sukupolven ajan. Opastus on saatavilla vain suomeksi.

  Opastuksen kesto 60 min

  Hinta 50 € (ti–pe) / 60 € (la) / 100 € (su ja pyhäpäivät)
  Ryhmäkoko max. 15 henkilöä
  Kierros ei ole esteetön

 • Jouluopastuksella pääset tutustumaan Fredrik ja Anna Draken kotiin, Draken perheen joulunvieton tapoihin ja menneen ajan joulutunnelmiin. Fredrik ja Anna Draken koti on Kokkolan vanhassa kaupungissa sijaitseva kotimuseo. Rakennus irtaimistoineen siirtyi kaupungin omistukseen testamenttilahjoituksena vuonna 1997. Vuonna 1835 rakennetussa talossa on asunut Draken käsityöläisperhettä neljän sukupolven ajan. Opastusta varten koti on koristeltu Draken suvun joulukoristeilla.

  Opastuksen kesto 60 min

  Opastus on saatavilla vuosittain marras-joulukuussa 

  Hinta 50 € (ti–pe) / 60 € (la) / 100 € (su ja pyhäpäivät)
  Ryhmäkoko max. 15 henkilöä
  Kierros ei ole esteetön

 • Opastus alkaa Roosin talolta (Pitkänsillankatu 39), jossa pääset tutustumaan talon historiaan ja K.H. Renlundin henkilöhistoriaan. Roosin talolta opastus jatkuu museokorttelin Pedagogioon ja Lassanderin taloon. Pedagogio rakennettiin vuonna 1696 koulutaloksi ja on tiettävästi Suomen vanhin ei-kirkollinen kaupungissa sijaitseva julkinen puurakennus.
  Lassanderin talo rakennettiin alun perin Kustaa Adolfin kadulle vuonna 1748, josta se myöhemmin siirrettiin museokortteliin. Lassanderin talossa pääset myös tutustumaan Kokkolan 1700-luvun historiaan.

  Opastuksen kesto 90 min

  Hinta 75 € (ti–pe) / 90 € (la) / 150 € (su ja pyhäpäivät)
  Ryhmäkoko max. 20 henkilöä
  Kierros ei ole esteetön