Hyppää sisältöön

Tapahtumapaikkoja Kokkolassa

Kokoustilat, salit ym. sisätilat

Liikunta- ja urheilutilat

Ulkotapahtumapaikat karttapalvelussa

Ulkotapahtumien järjestämiseen sopivat tapahtumapaikat

Kokkolan kaupungin omistamiin tapahtumapaikkoihin pääset tutustumaan tapahtumapaikkalistauksesta. Voit myös itse esittää hakemuksen yhteydessä muuta tapahtumapaikkaa.

 • Tapahtumapaikkalistauksessa on eri tyyppisiä tapahtuman järjestämiseen sopivia paikkoja. Voit hakea tietoja suoraan paikan nimellä tai tapahtumatyypin nimellä (esim. konsertit, urheilu, markkinat jne)
 • Voit tutustua tapahtumapaikkoihin ja rajata hakua esimerkiksi tapahtuman ajankohdan, osallistujamäärän tai tyypin mukaan.
 • Karttakuvaketta tai paikan nimeä klikkaamalla voit tutustua yksittäisen tapahtumapaikan tarkempiin tietoihin (esim. minkä tyyppisiin tapahtumiin alue sopii, alueen koko, pinnat ja rakenteet, kulkuyhteydet ja pysäköinti, milloin alue käytettävissä).
 • Lupa haetaan sähköisesti. Voit siirtyä suoraan lupapalveluun ja täyttää hakemuksen valitsemastasi paikasta.
 • Kokkolan uusin monitoimipuisto, jossa amfiteatteri (n. 100 istumapaikkaa), skeittipaikka, rullaluistelu/puistoluistelurata ja keskusaukio, jolla kiinteitä istuinpenkkejä. Alue osin asvaltoitu ja puistossa on kiinteä wc. Brita Marian puisto sijaitsee Suntin varren puistoalueella lähellä Pohjoisväylää ja Hollihaan koulua. Hyvät kevyen liikenteen yhteydet.

  Tapahtumalaji:

  • Lastentapahtuma
  • Muut
  • Urheilu- ja liikuntatapahtuma

  Pinnat ja rakenteet:

  • Amfiteatteri on pinta-alaltaan n. 200m2 alue, jossa keskellä on keinonurmialue jota ympäröi asfalttialue. Amfiteatterissa n. 100 istumapaikkaa
  • N. 700 m pitkä rullaluistelurata, joka kiertää puistoa. Rata voidaan jäädyttää talvisin luisteluradaksi.
  • Keskusaukio (n. 400m2), asfalttipintainen. Aukiolla on betonisia istuinpenkkejä.

  Kulkuyhteydet ja pysäköinti:

  • Keskustan läheisyydessä, bussi- ja rautatieasemalle n.1,3 km.
  • Lähin pysäköintialue 0,2 km päässä puistosta.
 • Puurivistön reunustama kaupunginosapuisto Antti Chydeniuksenkadun Tehtaankadun puoleisessa päässä. Noin 9.000 m2, nurmi- ja kivituhkapohjainen puistoalue. Leikkipaikka.

  Tapahtumalaji: Lastentapahtuma, Markkinat ja kirpputorimyyjäiset
  Pinta-ala: 9000 m2
  Pinnat ja rakenteet: Alueella nurmialueita ja kivituhkapohjainen alue, johon yhdistettynä leikkialue.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n.1,3 km. Pysäköintipaikkoja rajoitetusti kadun varressa.

 • Kaupungintalon vieressä, Suntin varrella Eskonsaaren kohdalla oleva nurmialue. Käytettävissä pienimuotoisiin tapahtumiin.

  Tapahtumalaji: Lastentapahtuma
  Pinta-ala: 2500 m2
  Pinnat ja rakenteet: Nurmialue, Amfiteatteri
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 900 m.  Vieressä kaupungintalon ja urheilutalon pysäköintialueet.

 • Kaupunginosapuisto Koivuhaassa. Perhepuisto on lähimetsäaluetta, jossa leikkipuisto, kivituhka-alueita, skeittipuisto, frisbeegolfrata ja pelikenttä.

  Tapahtumalaji: Lastentapahtuma
  Pinta-ala: 28 000 m2
  Pinnat ja rakenteet: Lähimetsäaluetta, jossa on leikkipuisto, kivituhka-alueita, skeittipuisto, frisbeegolfrata ja pelikenttä.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 5 km. Pysäköintipaikkoja rajoitetusti.

 • Koivuhaan tori on sopiva paikka pienille markkina ja kirpputorimyyjäisille sekä promootio- ja esittelytapahtumille.

  Tapahtumalaji: Markkinat ja kirpputorimyyjäiset, Promootio- ja esittelytapahtuma
  Pinta-ala: 300 m2
  Pinnat ja rakenteet: Betonilaatta
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 5 km. Paikallisliikenteen Bysse-yhteydet lähelle. Pysäköintipaikkoja rajoitetusti.

 • Kälviäntien varrella aivan Kälviän ydinkeskustassa sijaitseva alue.

  Tapahtumalaji: Markkinat ja kirpputorimyyjäiset, Muut, Promootio- ja esittelytapahtuma, Taide- ja kulttuuritapahtuma
  Pinta-ala: • 900 m2
  Veden ja sähkön saatavuus:  Alueella sähköpiste
  Pinnat ja rakenteet: Betonilaatta
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: • Kokkolan keskustaan n. 18 km

 • Aivan Kokkolan ydinkeskustassa sijaitseva alue, jossa harjoitetaan pienimuotoista torimyyntiä. Lisäksi yhdistyksillä, järjestöillä ja vastaavilla on mahdollisuus varata kävelykeskustasta paikka toimintansa esittelyä varten. Kävelykeskustassa järjestetään mm. jokasyksyinen Kaupan ja kulttuurin yö -tapahtuma. Alueen läheisyydessä paljon pysäköintialueita.

  Tapahtumalaji: Muut, Promootio- ja esittelytapahtuma, Taide- ja kulttuuritapahtuma, Yritystilaisuudet
  Veden ja sähkön saatavuus: Alueella sijaitsee vesi- ja sähköpisteet. Tiedustelut: City Kokkola ry.
  Pinnat ja rakenteet: Purje-lava, käytöstä sovittava City Kokkola ry:n kanssa. Kivetys. Ulkopenkkejä. Istutuksia. Roska-astioita.
  Käytön rajoitukset: Pelastusreitti huomioitava. Autoilu ja pysäköinti on kielletty, huoltoajo sallittu.  Äänentoistolaitteita voi käyttää ilman melulupaa ulkotiloissa klo 7 – 22.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Sijainti keskustassa. Bussi- ja rautatieasemalle n.150 m. Pysäköinti pysäköintitaloissa ja kaupungin yleisillä pysäköintialueilla

  Keskustan pysäköintipaikat

 • Perinteinen kaupunkipuisto, jossa kupolinmuotoinen kiinteä laululava noin 25 esiintyjälle. Lavan edustalla n. 700 m2 kivituhka-alue. Puistossa erikokoisia nurmialueita (yhteensä n. 23.000 m2), suihkulähde ja aidattu lasten leikkipaikka. Tapahtumien järjestämisessä huomioitava puiston kevyen liikenteen kulkuväylät ja puistoa ympäröivät vilkasliikenteiset katuosuudet. P-paikkoja hyvin rajoitetusti.

  Tapahtumalaji: Konsertit, Lastentapahtuma, Taide- ja kulttuuritapahtuma, Urheilu- ja liikuntatapahtuma, Yksityistilaisuudet
  Pinta-ala: 23 000 m2
  Pinnat ja rakenteet: Katettu laululava /kupolilava n.35m2, 20-30 henkeä mahtuu esiintymään.  700m2 kivituhka-alue, jossa laatoitus ympärillä.  Nurmipinta-ala yhteensä n. 23000m2 (alueella erikokoisia nurmialueita).  Lasten leikkipaikka.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 100 m.  Pysäköinti pysäköintitaloissa ja kaupungin yleisillä pysäköintialueilla.

  Keskustan pysäköintipaikat

 • Nimensä mukaisesti meren rannalla suositun vapaa-ajanalueen osana sijaitseva puisto. Leikkikenttä, erikokoisia nurmialueita, beachvolley-kenttiä. Vieressä leirintäalue, uimaranta, kesäravintolatoimintaa. Puistotapahtumissa huomioitava alueen toimijat. Meripuiston alue ja palvelukokonaisuudet mahdollistavat eri tyyppisiä tapahtumia (mm. agility, beachvolley, vesijetti jne). Pysäköintipaikkoja rajoitetusti, hyvät kevyenliikenteen yhteydet keskustaan.

  Tapahtumalaji: Konsertit, Lastentapahtuma, Moottoriurheilutapahtuma, Muut, Taide- ja kulttuuritapahtuma, Urheilu- ja liikuntatapahtuma
  Käytön rajoitukset: • Puistotapahtumissa huomioitava alueen toimijat.  Pysäköintipaikkoja rajoitetusti.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 3 km.  Alueella pysäköintialue.

 • Ykspihlajassa merenrannalla sijaitseva alue, jossa uimaranta, erikokoisia nurmialueita, skeittipaikka. Kesäisin käymälä.

  Tapahtumalaji: Lastentapahtuma, Muut
  Pinta-ala: 70 000 m2
  Pinnat ja rakenteet: Nurmialueita, Skeittipaikka. Kesäisin käymälä.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Bussi- ja rautatieasemalle n. 5 km.  Pysäköintipaikkoja rajoitetusti.

 • Alue on suunniteltu laajasti kattamaan erilaisten tapahtumien ja lajien toteuttamistarpeita kaikkina vuodenaikoina (ulkoilmatapahtumat, konsertit, moottoriurheilutapahtumat, eläintapahtumat jne). Tapahtumapuisto sisältää avoimen, täysin esteettömän asfaltoidun tapahtumakentän, jonka eteläosassa on pehmeämpää alustaa vaativille toiminnoille suunniteltu avoin kivituhkakenttä. Avoimen kenttäalueen reunoille on sijoitettu 8 suurtehovalaisinta sekä 8 infrapistettä, joista on pääsy alueen vesi-, jätevesi, sähkö- ja kuituverkostoihin.

  Tapahtumalaji: Konsertit, Lastentapahtuma, Markkinat ja kirpputorimyyjäiset, Messut, Moottoriurheilutapahtuma, Muut, Promootio- ja esittelytapahtuma, Sirkukset ja tivolit, Taide- ja kulttuuritapahtuma, Urheilu- ja liikuntatapahtuma, Yksityistilaisuudet, Yritystilaisuudet

  Maksimiosallistujamäärä: 18500
  Pinta-ala: • 19 000 m2
  Veden ja sähkön saatavuus:  Alueella vesi-, jätevesi- ja sähköpisteet sekä mahdollisuus liittyä kuituverkkoon.
  Pinnat ja rakenteet: 3250 m2 kivituhkakenttä. Kivituhkakentän alueella ei ole maanalaisia johtoja tai rakenteita, jotka rajoittaisivat maahan ankkurointia . 15 250 m2 asfalttikenttä.  350 m2 pääsisäänkäyntialue kivetystä.  Kentällä ei ole hulevesikaivoja, vaan hulevesien poistuminen alueelta ohjattu tasaisella kaadoilla kentän länsireunaan.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Keskustan läheisyydessä, bussi- ja rautatieasemalle n. 1,4 km.

 • Urheilutalon takana Suntin varressa sijaitseva tapahtuma-alue. Keskellä kenttää on n. 2700 m2 asfaltoitu alue ja muuten alue on sorapintainen. Tasainen pinta mahdollistaa hyvin tilapäisten rakenteiden pystyttämisen. Alueen voi varata/käyttää myös tapahtumapysäköintiin.

  Tapahtumalaji: Konsertit, Lastentapahtuma, Markkinat ja kirpputorimyyjäiset, Muut, Promootio- ja esittelytapahtuma, Sirkukset ja tivolit, Urheilu- ja liikuntatapahtuma
  Pinta-ala: 13 000 m2
  Veden ja sähkön saatavuus: Sähkön käyttöä voi tiedustella Kokkolan urheilutalolta puh. 040 521 6410 Sähköposti: urheilutalo@kokkola.fi
  Pinnat ja rakenteet: • Noin 2700 m2:n suuruinen asfaltoitu alue, muuten alue on sorapinnoitteinen.
  Kulkuyhteydet ja pysäköinti: • Keskustan läheisyydessä, bussi- ja rautatieasemalle n.1,3 km.  Pysäköintialue urheilutalon takana, etäisyys n. 200m.

  Pysäköintipaikat