Olet tässä

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kirjastoauto ei aja torstaina 20.10.

Kirjailijavieraana Maria Peura

MariaPeura.jpg
Kuva: Heini Lehväslaiho
pääkirjaston Hongell-salissa perjantaina 21.11. klo 17-18. Haastattelijana Päivi Jokitalo.


Maria Peuran esikoisteos On rakkautes ääretön oli

Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2001. Sen jälkeen hän on kirjoittanut lasten runokokoelman Mimmi Moun ilotaika, kolme aikuisten romaania sekä yhden tietokirjan. Tänä syksynä ilmestyi romaani Ja taivaan tähdet putoavat.


Tervetuloa!

Kälviän kirjaston satutuokio ti 25.11. klo 9.30

Kälviän kirjaston satutuokiot tiistaisin klo 9.30 alkaen. Kaikki alle kouluikäiset huoltajan kera ovat tervetulleita puolen tunnin mittaiseen satuhetkeen.

Takaisin Kokkolaan!

Kirjailijavieraana Mauri Hast pääkirjaston Hongell-salissa tiistaina 25.11. klo 18 ja Kälviän kirjastossa keskiviikkona 26.11. klo 18.

MauriHast.jpgMauri Hast on kirjoittanut tietokirjan Me tulemme taas – tukkilaiskisat kautta aikojen. Lisäksi hän on kirjoittanut elämäkerran Pappapataljoona, joka pohjautuu hänen isänsä Lauri Hastin muisteluihin talvisodasta. Viime vuonna Mauri Hastilta ilmestyi 1900-luvun alun Suomeen sijoittuva historiallinen romaani Kymmenen virran maa. Kirjan toinen osa ilmestyi tänä syksynä.

Tervetuloa!

Kirjailijavieraana Boris Salo

Kirjailija ja kappalainen Boris Salo kertoo uusista kirjoistaan (Öppen famn ja En bok om julen) ja kirjoittamisestaan pääkirjaston Lukuseuran huoneessa keskiviikkona 26.11. klo 18. Kahvitarjoilu. Jälkeenpäin kirjamyynti Luckanissa.

Koulurepusta Suomen historiaan

pääkirjaston Hongell-salissa lauantaina 29.11. klo 13

Niemelan_tuora_ja_Paavo_puhuvat_vakavia.jpg
Kuva: Ulla Etto
Paula Moilanen ja Kari Vaijärvi keskustelevat uusista kirjoistaan Repun salaisuus - lohtajalaista elämää ja Halkokellarin salaisuus - 1950-lukua kaupungissa. Miten kertoa kaikenikäisille eletystä elämästä faktojen ja mielikuvituksen kautta? Mikä on toden ja tarinan suhde?

Repun salaisuus valottaa lasten kokemana, miten elämä muuttui Lohtajallakin Suomen lähihistorian käänteissä. Halkokellarin salaisuus kertoo Helsingin historiasta nuorten näkökulmasta. Tervetuloa!

Lohtajan historiaa sukupolvitarinana

Paula Moilasen kirjailijavierailu Lohtajan kirjastossa su 30.11. klo 13

lato.jpg
Kuva: Ulla Etto
Lohtajalaissyntyinen Paula Moilanen kertoo uudesta kirjastaan Repun salaisuus. Haastattelijana Helena Mehtälä. Repun salaisuus valottaa lasten kokemana, miten elämä muuttui Lohtajallakin Suomen lähihistorian käänteissä. Moilasen Keinuhevonen -kirjasta tutut Paavo ja Maija seikkailevat Ohtakarissa ja Lapissa saakka historian pyörteissä. Samalla seurataan Paavon rannalta löytämän ajopuun tarinaa.

Paikalla Lohtajalla on myös kirjailija Kari Vaijärvi, jonka uusin nuortenkirja Halkokellarin salaisuus kertoo Helsingin historiasta nuorten näkökulmasta. Tervetuloa!

Skaka men int teisa

Jan Björkin valokuvanäyttely pääkirjaston 1. kerroksessa 1 - 30.11.2014

Booker-palkitut

Kirjanäyttelyssä Booker-palkittuja kirjoja pääkirjaston 1. kerroksessa 10. - 29.11.2014

Suomenruotsalaisten muutto Ruotsiin

Kiertonäyttely pääkirjaston 2. kerroksessa 5.11. alkaen. Näyttely on ruotsinkielinen.

Siirtolaisuusinstituutti julkaisi näyttelyn "Finlandssvensk emigration till Sverige" -seminaarin yhteydessä. Näyttely tarkastelee suomenruotsalaista siirtolaisuutta historiallisesta näkökulmasta, mutta myös sopeutumista ja arkea Ruotsissa. Sisällöstä ja ulkoasusta vastaa projektinjohtaja Magnus Enlund ja tietopalvelupäällikkö Jouni Korkiasaari.

Grunnlovsjubileet 1814-2014 Bicentenary Norwegian Constitution

Norjan ja englanninkielinen kiertonäyttely pääkirjaston 2. kerroksessa 17.11. – 5.12.2014

Syksyn satutuokiot pääkirjastossa

Pääkirjaston suomenkieliset satutuokiot pidetään joka toinen tiistai klo 17.30 seuraavina päivinä:

23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11. ja 2.12. Tervetuloa!

Ullavan kirjastojen satutuokiot

Ullavan kirjastossa kuukauden ensimmäisenä tiistaina (7.10., 4.11. ja 2.12.): pienet 0-4 v. klo 10 ja isot yli 4v. klo 14.30


Rahkosen kirjastossa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (1.10., 5.11. ja 3.12.) klo 14.15

Kanervan lukupiiri tiistaina 16.12. klo 18-20 pääkirjaston Lukuseuran huoneessa

Vuoden viimeisessä lukupiirissä pääsemme Kanadan lumisiin maisemiin. 1920-luvun Alaskaan sijoittuva Eowyn Iveyn Lumilapsi on lumoava kuin talven ensilumi. Vetäjänä Kanerva Peltoniemi. Vapaa pääsy! Kahvia! Keskustelemme myös ensi vuonna luettavista kirjoista.

Lisätietoja: Kanerva Peltoniemi (kanerva.peltoniemi@gmail.com, puh. 045 6510468) tai Asta Märsy-Kiviniemi (asta.marsy-kiviniemi@kokkola.fi, puh. 040 8065134)

Kirjahyllyn aarteita

Radio Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston yhteinen kirjasarja jatkuu. Sarjassa kirjaston työntekijät valitsevat joka viikko yhden kirjan ja tulevat kertomaan siitä suoraan radiolähetykseen torstaisin klo 11.30:n uutisten jälkeen.

13.11. esittelyssä Pajtim Statovcin kirja Kissani Jugoslavia. Kuuntele YLE Areenassa.

Digitoimaan Kälviän kirjastossa

Pelasta hapertuvat kotivideosi VHS-kaseteilta DVD-levyille! Kokkolan kirjaston kiertävä digitointilaite on toistaiseksi sijoitettuna Kälviän kirjastoon. Digitointilaitteella voi tallentaa vhs-kasetteja dvd-levylle maksutta. Tyhjät dvd-levyt asiakkaan on hankittava itse. VHS-kasetin tallentaminen kestää yhtä kauan kuin tallenteen pituus on. Ostovideoita ei voi kopiosuojausten vuoksi muuttaa digitaaliseen muotoon. 

Palvelu toimii pääasiassa itsepalveluna. Varaa aika tiskiltä tai puh. 040-8065 223

Ilmoittaudu asiakkaaksi venäjänkielisen kirjaston kaukopalveluun!

KENELLE: Suomessa, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville, jotka haluavat lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai puheäänitteitä.

Межбиблиотечный абонемент Русскоязычной библиотеки!

ДЛЯ КОГО: Для всех, кто живёт в Финляндии за пределами Столичного региона и хочет брать на дом книги, фильмы или аудиокниги на русском языке, имеющиеся в фондах Русскоязычной библиотеки.

http://www.kirjastokaista.fi/venajankielista-kaukopalvelua-espoosta/

Kukkaro.jpgVelkasaldojen tarkistus

Maaliskuun alusta asiakkaan tulee maksaa kaikki ennen 1.3. kertyneet maksut säilyttääkseen lainausoikeutensa. Tarkistus perustuu kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätökseen 19.11.2013 § 94.

Koivuhaan kirjaston kehittämissuunnitelma

Heidi Mikkola on tehnyt Koivuhaan kirjaston kehittämissuunnitelman opinnäytetyönään (YAMK) Turun ammattikorkeakoulussa. Tutustu!

Sivun alkuun