Olet tässä

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Sunnuntaina kirjastoon!

Pääkirjasto on avoinna sunnuntaisin 11.1. - 26.4. klo 11-15. Aukiolo toimii itsepalvelun varassa, sillä henkilökuntaa on paikalla vähän. Asiakkaiden toivotaan siis käyttävän automaatteja lainaamiseen ja palauttamiseen. Kesäkuussa päätetään jatkuuko sunnuntain aukiolo syksyllä.
 

Kälviän ja Lohtajan kirjastot ovat avoinna sunnuntaisin klo 12-15.

Lainaa e-kirja aiempaa helpommin

Ellibs.jpgUudessa Ellibs-kirjastossa voit lukea e-kirjaa suoraan selaimessa, jolloin lukuohjelman asennusta ei tarvita. Halutessasi voit ladata e-kirjan koneellesi, jolloin lukeminen onnistuu ilman verkkoyhteyttä. Kirjaa ei tarvitse palauttaa, vaan kirja palautuu automaattisesti laina-ajan jälkeen. Nyt on myös mahdollista varata lainassa olevaa aineistoa.

Ellibs-kirjastossa on lainattavissa pääosin suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta lähinnä aikuisille mutta myös lapsille.
Ellibs-kirjastoon     Ohjeet

Lue e-lehtiä missä vain ja milloin haluat Ziniossa!

zinio-banneri-4.jpgKiinnostavatko e-lehdet? Yli 50 englanninkielistä harraste- ja tiedelehteä luettavissa Zinio-lehtipalvelussa Anders-kirjastojen kirjastokortilla ja pin-koodilla. Lue missä ja milloin haluat, lukulaitteella, tabletilla, pöytäkoneella tai puhelimella. Lisätietoa täällä. 

Katkos Elib-e-kirjojen lainaamisessa

Elib sulkee vanhan kirjastopalvelunsa perjantaina 23.1. Uusi palvelu ruotsinkielisten e-kirjojen ja digitaalisten äänikirjojen lainaamiseen avataan lähitulevaisuudessa. Ennen kuin uusi Elib otetaan käyttöön lainauksessa on tauko. Lainassa jo olevia äänikirjoja voi kuunnella vanhan sivun kautta. Pahoittelemme katkosta.

Kukkaro.jpgVelkasaldojen tarkistus

Maaliskuun alusta asiakkaan tulee maksaa kaikki ennen 1.3. kertyneet maksut säilyttääkseen lainausoikeutensa. Tarkistus perustuu kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätökseen 19.11.2013 § 94.

Lukuopas juuri Sinulle

Lukuopas.jpgEtsitkö luettavaa? Etkö oikein löydä mitään luettavaa? Varaa aika lukuoppaalle, joka kartoittaa toiveesi ja laatii sinulle 20 kirjan listan. Halutessasi voit saada valmiin kirjakassin tai kirjalistan sähköpostiisi. Vastaa kysymyksiin ja lähetä lomake lukuoppaalle.

Lahjoita lukuhetki ikäihmiselle

Lahjoita_lukuhetki.jpgMonet palvelutalojen asukkaat eivät enää kykene lukemaan. He kuitenkin nauttisivat edelleen kirjallisuudesta. Sinä voit lahjoittaa pienen lukuhetken ja piristää ikäihmisen päivää! Lue lisää:

He-Li-Kat esittää: Kukkatapetit

pääkirjastossa maanantaina 20.4. klo 18

KKirjan_vuosi_2015.jpgoosteessa on mukana runoja mm. Sirkku, Leena ja Anneli Lähdesmäeltä, A.W. Yrjänältä, Taru Revolta, Lassi Nummelta ja Aale Tynniltä. Mukana myös kaksi laulua, joita säestävät Tommi Nurmi kitaralla ja Pia Järvi pianolla. Lausujina Sirkku ja Anneli Lähdesmäki, Pia Järvi, Esa Lindholm ja Kimmo Järvelä.

Tervetuloa!

Erkki Kujala Kälviän kirjastossa maanantaina 20.4. klo 18

YTT Erkki Kujala Toholammilta vierailee Lukuviikolla Kälviän kirjastossa. Talvisodan päättymisestä on 75 vuotta ja sen kunniaksi Kujala esitelmöi Sodan pitkä varjo -teoksensa teemoista. Loppukevennyksenä päästään toisiin tunnelmiin lampilaisen Mielensäpahoittajan toimesta. Kahvitarjoilu - tervetuloa!

Kirjailijavieraana Maarit Tyrkkö pääkirjastossa tiistaina 21.4. klo 18

Maarit_Huovinen.jpgKirjan_vuosi_2015.jpgToimittaja ja tietokirjailija Maarit Tyrkkö (nyk. Huovinen) kertoo kirjastaan Tyttö ja nauhuri. Muistelmateos kuvaa nuoren Maarit Tyrkön tietä toimittajaksi ja tasavallan presidentti Urho Kekkosen läheiseksi.

Tervetuloa!

Kuva: Veikko Somerpuro

Ruotsinkielinen satutuokio pääkirjastossa ti 21.4. klo 18

Camilla Bergroth-Hinkkanen lukee satuja lapsille. Tervetuloa!

Kälviän kirjaston satutuokiot keskiviikkoisin klo 9.30

Kälviän kirjastossa satuillaan ja lorutellaan joka keskiviikko klo 9.30. Tervetuloa!

Kälviän kirjaston neulekerhot torstaisin ja perjantaisin

Kälviän kirjaston neulekerhot kokoontuvat joka torstai klo 18-20 ja perjantai klo 13-15. Tervetuloa oman aikataulun mukaan!

Lilli.JPGKoirasatutuokio pääkirjastossa su 26.4. klo 11.30 ja 12.30

Lasten satutuokiossa kerrotaan tarina koirasta. Kuulijana mukana ihan oikea koira: Lilli!

Tervetuloa!

Novellikoukku.gifNovellikoukku pääkirjastossa sunnuntaina 26.4. klo 13.30

Novellikoukussa nautitaan novelleista ja neulomisesta. Tarjolla on ääneen luettuja novelleja, kahvia ja teetä! Ota oma käsityö mukaan. Tervetuloa!

Liikuntaväline-esittelyä Koivuhaan kirjastossa

Liikunnanohjaaja Anne Raatikainen esittelee lainattavia liikuntavälineitä ja antaa liikuntaneuvontaa maanantaina 27.4. klo 17.30 - 19 ja maanantaina 4.5. klo 13 - 14.30. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Ihme_ja_kumma.jpgIhme ja kumma

Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely pääkirjastossa 9. – 29.4.2015

Lasten ja nuorten kuvataidetta Lohtajan kirjastossa 8.-27.4.

Lohtajan ja Marinkaisten lasten ja nuorten kuvataideryhmien näyttelyssä esillä taidokkaita rakennelmia. Tervetuloa tutustumaan kirjaston aukioloaikoina ma-to 13-20, pe 11-16, su 12-15!

Järj. Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Kälviän kuvataideryhmän kevätnäyttely Kälviän kirjastossa 8.-22.4.

Kokkolanseudun opiston Kälviän kuvataideryhmän kevätnäyttely Kälviän kirjastossa 8.-22.4. kirjaston aukioloaikoina.

Ikonit 

Kirjanäyttely pääkirjaston 1. kerroksessa 30.3. - 18.4.2015

Pääkirjaston satutuokiot

joka toinen tiistai klo 17.30 seuraavina päivinä:

20.1., 3.2., 17.2., 3.3., 17.3., 31.3., 14.4. ja 28.4. Tervetuloa!

Ullavan kirjastojen satutuokiot

Ullavan kirjastossa tiistaisin 13.1., 3.2., 3.3., 7.4. ja 5.5. Pienet kuuntelijat klo 10 ja isommat kuuntelijat klo 14.30.

Rahkosen kirjastossa keskiviikkoisin 14.1., 4.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 14.15

iPad-opastusta pääkirjastossa ke 6.5. klo 13-15

Haluatko oppia enemmän iPadista? Tarvitsetko apua Skypen, appsien tai sosiaalisen median käytössä?

iPad-opastus.jpgTalven ja kevään 2015 aikana Kokkolan kaupunginkirjasto tarjoaa opastusta tablettien ja e-aineiston käytössä. Opastusta annetaan Lukuseuran huoneessa kuukauden 1. keskiviikkona klo 13-15, suomeksi ja ruotsiksi.

Ota mukaan oma iPadisi tai käytä kirjaston lainalaitetta. Omaan iPadiin tarvitset Apple ID:n ja sähköpostin. Tervetuloa!

Koivuhaan lukupiiri to 7.5. klo 13.30Kirjan_vuosi_2015.jpg

Kevään viimeiseen lukupiiriin voit valita vapaasti sellaisen kirjan, josta itse pidit. Tervetuloa mukaan kaikki kiinnostuneet!

Piirin vetäjänä kirjastovirkailija Helvi Syrjälä, Koivuhaan kirjasto

p. 040 8068 449.

Kirjan_vuosi_2015.jpgKirjailijavieraana Raija-Liisa Viirret pääkirjastossa tiistaina 12.5. klo 17

Esikoiskirjailija Raija-Liisa Viirret vierailee Kokkolan pääkirjastossa kertomassa esikoisteoksensa Toinen avain syntyhistoriasta.

Raija-Liisa Viirret on syntynyt Torniossa, mutta asuu nykyään Espoossa. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri. Lisäksi hän on suorittanut psykologian maisterin tutkinnon Saksassa. Viirret on toiminut henkilöstöhallinnon konsulttina IT-alalla.

Lue Toinen avain –kirjan arvostelu Anders-verkkokirjaston sivulla.

Kanervan lukupiiri tiistaina 12.5. klo 18-20 pääkirjaston Lukuseuran huoneessa

Kirjan_vuosi_2015.jpgVenäjä-ilta. Anna-Lena Laurén: Hulluja nuo venäläiset. Voit lisäksi tutustua hänen Uutisviikko-palstaansa Suomen Kuvalehdessä. Näkökulmia lisää myös kirjoista: Kalle Kniivilä: Putinin väkeä ja Timo Vihavainen: Vanhan Venäjän paluu. Vetäjänä Kanerva Peltoniemi. Vapaa pääsy! Kahvia!

Lukupiirin kaikki kevään kirjat
Lisätietoja: Kanerva Peltoniemi (kanerva.peltoniemi@gmail.com, puh. 045 6510468) tai Asta Märsy-Kiviniemi (asta.marsy-kiviniemi@kokkola.fi, puh. 040 8065134)

Kirjahyllyn aarteita

Radio Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston yhteinen kirjasarja jatkuu. Sarjassa kirjaston työntekijät valitsevat joka viikko yhden kirjan ja tulevat kertomaan siitä suoraan radiolähetykseen torstaisin klo 11.30:n uutisten jälkeen.

16.4. esittelyssä Indrek Harglan dekkari Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus. Kuuntele YLE Areenassa.

Ilmoittaudu asiakkaaksi venäjänkielisen kirjaston kaukopalveluun!

KENELLE: Suomessa, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville, jotka haluavat lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai puheäänitteitä.

Межбиблиотечный абонемент Русскоязычной библиотеки!

ДЛЯ КОГО: Для всех, кто живёт в Финляндии за пределами Столичного региона и хочет брать на дом книги, фильмы или аудиокниги на русском языке, имеющиеся в фондах Русскоязычной библиотеки.

http://www.kirjastokaista.fi/venajankielista-kaukopalvelua-espoosta/

Sivun alkuun