Olet tässä

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2014 -tunnustus kirjastoille

Suomen UNICEFin Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2014 -tunnustus on myönnetty tänä vuonna kaikille maamme kirjastoille. Tunnustuksen teemana olivat yhdenvertaisuutta tukevat sosiaaliset innovaatiot.

Koulurepusta Suomen historiaan

pääkirjaston Hongell-salissa lauantaina 29.11. klo 13
 

Niemelan_tuora_ja_Paavo_puhuvat_vakavia.jpg
Kuva: Ulla Etto
Paula Moilanen ja Kari Vaijärvi keskustelevat uusista kirjoistaan Repun salaisuus - lohtajalaista elämää ja Halkokellarin salaisuus - 1950-lukua kaupungissa. Miten kertoa kaikenikäisille eletystä elämästä faktojen ja mielikuvituksen kautta? Mikä on toden ja tarinan suhde?
 

Repun salaisuus valottaa lasten kokemana, miten elämä muuttui Lohtajallakin Suomen lähihistorian käänteissä. Halkokellarin salaisuus kertoo Helsingin historiasta nuorten näkökulmasta. Tervetuloa!

Lohtajan historiaa sukupolvitarinana

Paula Moilasen kirjailijavierailu Lohtajan kirjastossa
su 30.11. klo 13


lato.jpg
Kuva: Ulla Etto
Lohtajalaissyntyinen Paula Moilanen kertoo uudesta kirjastaan Repun salaisuus. Haastattelijana Helena Mehtälä. Repun salaisuus valottaa lasten kokemana, miten elämä muuttui Lohtajallakin Suomen lähihistorian käänteissä. Moilasen Keinuhevonen -kirjasta tutut Paavo ja Maija seikkailevat Ohtakarissa ja Lapissa saakka historian pyörteissä. Samalla seurataan Paavon rannalta löytämän ajopuun tarinaa.
 

Paikalla Lohtajalla on myös kirjailija Kari Vaijärvi, jonka uusin nuortenkirja Halkokellarin salaisuus kertoo Helsingin historiasta nuorten näkökulmasta. Tervetuloa!

Kälviän kirjaston satutuokio ti 2.12. klo 9.30

Kälviän kirjaston satutuokiot tiistaisin klo 9.30 alkaen. Kaikki alle kouluikäiset huoltajan kera ovat tervetulleita puolen tunnin mittaiseen satuhetkeen.

Lukurinki Lohtajan kirjastossa ti 2.12. klo 10-11.30

Lukupiirin logo nettiin.JPGKeskustelun aiheena Alexandra Fullerin muistelmakirja Ei hunningolle tänään: minun afrikkalainen lapsuuteni. Valitaan myös kevätkauden lukukirjoja.
 

Kahvitarjoilu, kaikki lukemisesta kiinnostuneet tervetulleita mukaan!

Syksyn satutuokiot pääkirjastossa

Pääkirjaston suomenkieliset satutuokiot pidetään joka toinen tiistai klo 17.30 seuraavina päivinä:

23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11. ja 2.12. Tervetuloa!

Ullavan kirjastojen satutuokiot

Ullavan kirjastossa kuukauden ensimmäisenä tiistaina (7.10., 4.11. ja 2.12.): pienet 0-4 v. klo 10 ja isot yli 4v. klo 14.30


Rahkosen kirjastossa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (1.10., 5.11. ja 3.12.) klo 14.15

Muksukirjasto Lohtajan kirjastossa ke 3.12. klo 10-11.30

015.JPGOvet avoinna pienten asiakkaiden ehdoilla, palvelut tarjolla kaikilla mausteilla. Tervetuloa tapaamaan muita lapsiperheitä ja lainaamaan, kahvi- ja mehutarjoilu!

iPad-opastusta pääkirjastossa ke 3.12. klo 13-15

Haluatko oppia enemmän iPadista? Tarvitsetko apua Skypen, appsien tai sosiaalisen median käytössä?
 

iPad-opastus.jpgTalven ja kevään 2015 aikana Kokkolan kaupunginkirjasto tarjoaa opastusta tablettien ja e-aineiston käytössä. Opastusta annetaan Lukuseuran huoneessa kuukauden 1. keskiviikkona klo 13-15, suomeksi ja ruotsiksi. Ota mukaan oma iPadisi tai käytä kirjaston lainalaitetta. Omaan iPadiin tarvitset Apple ID:n ja sähköpostin. Tervetuloa!

Lukupiirin aloitus Koivuhaan kirjastossa to 4.12.
klo 14-15

Tule suunnittelemaan Koivuhaan omaa lukupiiriä. Valitaan yhdessä lukupiirin aloituspäivä ja keskustellaan kirjavalinnoista sekä toimintatavasta. Tervetuloa mukaan!

Skaka men int teisa

Jan Björkin valokuvanäyttely pääkirjaston 1. kerroksessa 1 - 30.11.2014

Booker-palkitut

Kirjanäyttelyssä Booker-palkittuja kirjoja pääkirjaston 1. kerroksessa 10. - 29.11.2014

Grunnlovsjubileet 1814-2014 Bicentenary Norwegian Constitution

Norjan ja englanninkielinen kiertonäyttely pääkirjaston 2. kerroksessa 17.11. – 5.12.2014

Pirkko Hollannin ja Jutta Annalan valokuvanäyttely Kälviän kirjastossa 18.11. - 2.12.

Pirkko Hollannin ja Jutta Annalan valokuvanäyttely "Läheltä ja kaukaa" esillä Kälviän kirjastossa 2.12.2014 asti. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Amigurumi – web.jpgVirkattuja eläinhahmoja ja amigurumeja Lohtajan kirjastossa 1.-18.12.

Jenni Pajunpään näyttely.

Tervetuloa tutustumaan kirjaston aukioloaikoina ma-to 13-20, pe 11-16, su 12-15!

Nukketeatteria Lohtajan kirjastossa ma 8.12. klo 10

Nukketeatteri.JPGHurtta Lurppa Mäyris oli Ypykän Kustin Seropi-rotuinen koira. Se tapasi jalorotuisen kissan, jonka nimi oli Miru Maru Moru.

Koira ja kissa päättivät yhdessä lähteä matkoille trullimuorin luudalla, jonka kissa oli löytänyt Karapasin Markiisin kolmannen kerroksen vintiltä. Luuta oli lojunut siellä monta kymmentä vuotta. Kissa ja koira matkustelivat luudalla vaikka missä.

Ylivieskalaisen Irma Hannulan esitys  Miru Maru Moru ja Hurtta Lurppa Mäyris kestää n. 45 min. Ikäsuositus yli 3 v. Vapaa pääsy!

Huom! Olethan ajoissa paikalla, ovet suljetaan esityksen alkaessa.

Pitkän linjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Elias Koskimies

EliasKoskimies.jpgvierailee torstaina 11.12. klo 17 pääkirjaston Lukuseuran huoneessa esittelemässä ensimmäistä romaaniaan, Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuvaa "Ihmepoikaa"

Koskimiehen ohjaus- ja käsikirjoitustöitä ovat mm. Uutisvuoto, W-tyyli, Tanssii Tähtien Kanssa, Presidentin Kanslia,  Päivät Kuin Unta, Kekkonen tulee sekä Toisenlaiset Frendit.

Kanervan lukupiiri tiistaina 16.12. klo 18-20 pääkirjaston Lukuseuran huoneessa

Vuoden viimeisessä lukupiirissä pääsemme Kanadan lumisiin maisemiin. 1920-luvun Alaskaan sijoittuva Eowyn Iveyn Lumilapsi on lumoava kuin talven ensilumi. Vetäjänä Kanerva Peltoniemi. Vapaa pääsy! Kahvia! Keskustelemme myös ensi vuonna luettavista kirjoista.


Lisätietoja: Kanerva Peltoniemi (kanerva.peltoniemi@gmail.com, puh. 045 6510468) tai Asta Märsy-Kiviniemi (asta.marsy-kiviniemi@kokkola.fi, puh. 040 8065134)

Kirjahyllyn aarteita

Radio Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston yhteinen kirjasarja jatkuu. Sarjassa kirjaston työntekijät valitsevat joka viikko yhden kirjan ja tulevat kertomaan siitä suoraan radiolähetykseen torstaisin klo 11.30:n uutisten jälkeen.


20.11. esittelyssä Anna-Leena Härkösen kirja Kaikki oikein. Kuuntele YLE Areenassa.

Digitoimaan Kälviän kirjastossa

Pelasta hapertuvat kotivideosi VHS-kaseteilta DVD-levyille! Kokkolan kirjaston kiertävä digitointilaite on toistaiseksi sijoitettuna Kälviän kirjastoon. Digitointilaitteella voi tallentaa vhs-kasetteja dvd-levylle maksutta. Tyhjät dvd-levyt asiakkaan on hankittava itse. VHS-kasetin tallentaminen kestää yhtä kauan kuin tallenteen pituus on. Ostovideoita ei voi kopiosuojausten vuoksi muuttaa digitaaliseen muotoon. Palvelu toimii pääasiassa itsepalveluna. Varaa aika tiskiltä tai puh. 040-8065 223

Ilmoittaudu asiakkaaksi venäjänkielisen kirjaston kaukopalveluun!

KENELLE: Suomessa, pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville, jotka haluavat lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai puheäänitteitä.

Межбиблиотечный абонемент Русскоязычной библиотеки!

ДЛЯ КОГО: Для всех, кто живёт в Финляндии за пределами Столичного региона и хочет брать на дом книги, фильмы или аудиокниги на русском языке, имеющиеся в фондах Русскоязычной библиотеки.

http://www.kirjastokaista.fi/venajankielista-kaukopalvelua-espoosta/

Kukkaro.jpgVelkasaldojen tarkistus

Maaliskuun alusta asiakkaan tulee maksaa kaikki ennen 1.3. kertyneet maksut säilyttääkseen lainausoikeutensa. Tarkistus perustuu kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätökseen 19.11.2013 § 94.

Koivuhaan kirjaston kehittämissuunnitelma

Heidi Mikkola on tehnyt Koivuhaan kirjaston kehittämissuunnitelman opinnäytetyönään (YAMK) Turun ammattikorkeakoulussa. Tutustu!

Sivun alkuun