Fortsätt till innehållet
Två vuxna och tre barn lånar böcker vid biblioteket. En bibliotekarie sitter bakom disken och lånar ut böcker.

Bibliotek

Karleby stad erbjuder biblioteksservice vid huvudbiblioteket, bokbussen, samt vid fem närbibliotek: Björkhagen, Kelviå, Lochteå, Ullava och Rahkonen.

Fotograf: Tomi Hirvinen

Kommunernas gemensamma E-bibliotek öppnades

Via E-biblioteket har du tillgång till e-böcker, ljudböcker och digitala tidskrifter i en enda app. E-biblioteket erbjuder e-böcker och ljudböcker på finska, svenska, engelska och i viss mån även på andra språk samt inhemska tidskrifter.

Ändringar i Anders-bibliotekens befintliga e-material

Tidningar:

 • Tidningar som kan läsas på distans via ePress är i bruk till 31.5.2024. OBS! Efter 31.5. kan du inte längre läsa Keskipohjanmaa och ÖT på distans!
 • Det sker inga ändringar i användningen av ePress för att läsa tidningar i biblioteken.
 • Det sker inga ändringar i användningen av PressReader.

E-böcker och ljudböcker:

 • Ellibs är i bruk till 30.6.2024. Nytt material har inte skaffats sedan januari.
 • Biblio är i bruk till 31.5.2024.

Filmtjänster:

 • Det sker inga ändringar i användningen av filmtjänsten Cineast.

Musiktjänster:

 • Det sker inga ändringar i användningen av musiktjänsten Naxos.

Bra att veta om nya E-biblioteket

Tills vidare kan E-biblioteket endast användas med en applikation som laddas ner till din telefon eller surfplatta. Appen är tillgänglig i appbutikerna från och med 29.4.2024.

För att börja använda appen krävs stark autentisering. Efter det behöver du inte logga in separat i appen. Om du inte har möjlighet att göra en stark autentisering kan du be personalen vid biblioteken i din kommun eller stad att registrera dig i appen.

Kundens rätt att använda E-biblioteket beror på om den egna hemkommunen har anslutit sig till E-biblioteket. Om den kommun som är din hemkommun enligt befolkningsregistret inte har anslutit sig till E-biblioteket kan du inte använda E-bibliotekets tjänster. Alla Anders-kommuner ansluter sig till E-biblioteket.

Mer information finns på adressen e-biblioteket.fi.

Evenemang i biblioteken

 • Lunchmusik i biblioteket

  Lunchmusik i biblioteket fredagen den 5 juli klockan 15 med Kelviå barocklägers musiker och sångare. Barocklägret är en mötesplats för vuxna utövare, professionella studenter och musikproffs. Välkommen och lyssna på barockmusik!

 • Talboken ger personer med läsnedsättning möjlighet att läsa själv

  Kämpar du eller din närstående med att läsa tryckta böcker? Celias böcker kan användas av alla med läsnedsättning och som har svårt att läsa vanliga tryckta böcker. En läsnedsättning kan bland annat vara olika funktionsvariationer, nedsatt syn, svårigheter med att hålla i en fysisk bok eller svårigheter med läsflyt.

  Celias utbud omfattar skönlitteratur, facklitteratur samt läroböcker.

  Celias tjänster är gratis. Fråga bibliotekets personal för mera information.