Hyppää sisältöön
Nuori kävelee katsellen Neristanin värikkäitä taloja.

Nuorten osallisuus

Nuorisopalvelut tukee nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan oman koulunsa, elinympäristönsä ja kaupungin oloihin ja päätöksentekoon. Kannustamme nuoria mukaan omaehtoiseen toimintaan.

Oppilaskuntien, talokokousten ja nuorisovaltuuston lisäksi nuorten osallisuutta edistetään muun muassa nuorten omissa ryhmissä, tapahtumissa ja erilaisten päättäjäkohtaamisten kautta.

 • Näistä vaihtoehdoista voit löytää itsellesi sopivan ja luontevan tavan osallistua ja vaikuttaa:

  • Voit osallistua oman koulusi oppilas- tai opiskelijakuntatoimintaan joko liittymällä mukaan toimintaan tai tuomalla itsellesi tärkeän asian oppilas- tai opiskelijakunnan tietoon. Kysy opettajaltasi lisätietoja. Lue lisää oppilaskuntatoiminnasta…
  • Voit osallistua oman nuorisotilasi talokokouksiin. Kysy lisää nuoriso-ohjaajaltasi. Yhteystiedot löydät täältä.
  • Voit hakea mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.  Voit asettua itse ehdolle tai äänestää haluamaasi oman koulusi tai nuorisotilasi ehdokasta nuorisovaltuustoon. Lue lisää Kokkolan nuorisovaltuustosta…
  • Voit myös ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon itsellesi tärkeästä asiasta, jota haluat, että nuorisovaltuusto lähtee viemään eteenpäin.
  • Voit kirjoittaa lehtijutun itsellesi tärkeästä aiheesta Kokkola-lehden Nuori Kokkola -sivulle.
  • Voit tehdä kuntalaisaloitteen, vaikka olisit alle 18-vuotias.
 • Nuorisovaltuusto toimii nuorten äänenä vieden ideoita ja toiveita kaupungin päättäjille. Nuorisovaltuusto tuo nuorten ääntä kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, järjestää tapahtumia sekä tekee aloitteita ja kannanottoja.

  Lue lisää Kokkolan nuorisovaltuustosta…

 • Oppilaskuntatoiminnassa voit vaikuttaa omaan kouluusi.

  Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on kannustaa oppilaita vaikuttamaan koulun yhteisiin asioihin. Oppilaskuntatoiminnan avulla oppilaiden on mahdollista saada äänensä kuuluviin heitä koskevissa asioissa ja vaikuttaa koko koulun kehittämiseen. Kokkolassa oppilaskuntatoimintaa on kaikissa yläkouluissa. Yhteystiedot oman koulusi oppilaskunnan hallitukselle löydät koulusi henkilökunnalta tai luokan edustajalta.

  Lue lisää oppilaskuntatoiminnasta…

 • Oletko kiinnostunut järjestämään kerho- tai ryhmätoimintaa itsellesi tärkeästä aiheesta? Kaipaatko samanhenkisten porukkaa, joka voisi kokoontua yhteen?

  Nuorisopalvelut tukee nuorten omaehtoista toimintaa, ohjaa ja tarjoaa toiminnalle tiloja.

  Nuorten omat ryhmät voivat olla joko valmiita nuorten kaveri- ja harrasteryhmiä tai voimme yhdessä koota mielenkiintoisen aiheen ympärille nuorten ryhmän.

  Ota yhteys osallisuuskoordinaattoriin, jos sinulla on porukka, aihe tai toive toiminnasta!

  Lue lisää nuorten omista ryhmistä…

 • Lapsivaltuusto lisää alle 13-vuotiaiden lasten osallisuutta ja tuo heidän äänensä kuuluviin kaupungin päätöksentekoon. Tavoite on, että lapset voivat ilmaista mielipiteensä ja vaikuttaa heille itselleen tärkeisiin asioihin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti.

  Lapsivaltuustossa on yhteensä noin 30 edustajaa peruskoulun 2.‒5. luokilta.

  Lapsivaltuusto on osa Kokkolan kaupungin lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

  Lue lisää lapsivaltuustosta…

Ota yhteyttä