Hyppää sisältöön
Kokkolan seudun opiston henkilökuntaa ryhmäkuvassa
Ulla Nikula

Toimiston yhteystiedot ja aukioloajat

Yhteystiedot

Opistotalo
Vaasantie 7, 67100 KOKKOLA
Puh. 06 8289 777
Sähköposti: kso@kokkola.fi

Aukioloajat

Toimisto on avoinna ma-to klo 9.00-11.30
tai erikseen sovittuna aikana.

Lohtaja ja Ullava

Suunnittelijaopettaja Kirsi Koivisto on tavattavissa lukuvuoden 2023-2024 aikana

 • Lohtajan kirjastossa torstaisin klo 13.00-15.00
 • Ullava Veikko Vionojan koulussa, tiistaisin klo 15.15-16.00
 • Syyslukukausi

  • Syyslukukauden kurssit alkavat pääsääntöisesti viikolla 36
  • Syysloma on viikolla 42, silloin ei pääsääntöisesti ole opetusta

  Kevätlukukausi

  • Kevätlukukauden kurssit alkavat pääsääntöisesti viikolla 2
  • Talviloma on viikolla 9, silloin ei pääsääntöisesti ole opetusta
  • Kiirastorstaina 28.3.2024 ei pääsääntöisesti ole opetusta
 • Kurssitodistukset

  Opiston toimistosta voi tarvittaessa saada osallistumistodistuksen, josta ilmenee kurssin kokonaistuntimäärä ja läsnäolotuntien määrä. Mikäli tarvitset todistuksen, josta käy selville kurssin sisältö, pyydä sitä kurssin opettajalta.

  Vakuutukset

  Opisto ei vakuuta opiskelijoita, vaan heidän tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan kursseilla mahdollisesti sattuvien vahinkojen varalta.

 •  

  Osaaminen näkyväksi kansalaisopiston opintopiste-kurssilla!

  Opintopistekurssi-merkillä varustetusta kurssista sinulla on mahdollisuus saada opintopisteitä, jotka viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun. Opintosuoritusmerkinnän avulla voit saada kurssilla hankitun osaamisesi paremmin näkyviin ja hyödyntää opintojasi esimerkiksi työnhaussa tai muissa opinnoissa. Opintopistekurssit on   kuvattu osaamisperusteisesti ja kurssille on tehty osaamistavoitteet ja arviointikriteerit. Osaamistavoitteet kertovat, mitä osaamista sinulta edellytetään kurssin suoritettuasi. Arviointikriteerit kuvaavat sitä, miten sinun tulee osata arvioitava asia. Opintopistekurssille voit osallistua myös normaalisti ilman suoritusmerkinnän suorittamista.

  Opintopistekurssi

  • Opintopistekurssin kurssikuvauksessa kerrotaan tavoitteet ja kriteerit, joiden perusteella osaamista arvioidaan.
  • Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä ja yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopetusta+ itsenäistä työskentelyä)
  • Jos opiskelija haluaa kurssilta opintopisteitä, opiston opettaja ohjeistaa, mitä hyväksytyn suorituksen saaminen edellyttää ja mitä ennakkotoimenpiteitä on tarpeellista tehdä ennen kurssin alkamista. Kurssille voi osallistua ilman, että kurssista lisätään merkintä Omaan Opintopolkuun.
  • Kurssilla ei pidetä kokeita, vaan osaaminen osoitetaan tekemällä kurssin osaamistavoitteisiin sopivia tehtäviä, joilla osaaminen todennetaan. Osaamisen osoittaminen edellyttää opiskelijalta aktiivista osallistumista kurssille.
  • Kun opiskelija saavuttaa kaikki kurssitavoitteet kurssin aikana, kurssi voidaan merkitä hyväksytyksi.
  • Kansalaisopistojen opintopistekurssien suoritusmerkinnät tallentuvat Oma Opintopolku-palveluun vasta, kun kurssi on päättynyt. Palveluun ei kirjata hylättyä suoritusmerkintää.

  Ilmoittautuminen opintopistekurssille

  • Ilmoittaudu kurssille normaalin kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuessasi kurssille, kerro lisätietoihin kiinnostuksestasi suorittaa kurssilta opintopisteitä.  Ainealueen suunnittelijaopettaja ohjaa ja opastaa opintopistekurssiin liittyvissä asioissa, yhteystiedot löytyvät Opintoneuvonta- otsakkeen alta.

  Opintosuorituksen kirjaamiseen liittyvä info ja kirjaamiseen liittyvä suostumuskaavake:   

  Opiskelijainfo suoritustietojen tallentaminen

  Suostumus suoritustietojen kirjaamiseen

 • Opintoneuvonta

  Askarruttaako oikean kurssin valinta?
  Mikäli sinulla on kysyttävää kurssin sisällöstä, opintopistekurssista, kurssitasosta, oppimateriaaleista jne., voit ottaa yhteyttä suunnittelevaan opettajaan

  • Tekniset aineet: Asko Muilu, 044 780 9530
  • Kielet: Lilli Kastrèn puh. 044 7809 528
  • Keskustan alueen kädentaidot ja muotoilu, ensiapu, kauneudenhoito, kotitalous ja puutarha: Päivi Makkonen 044 780 9527
  • Keskustan alueen kirjallisuus, näyttämö- ja sanataide: Sixten Sandström, 044 780 9532
  • Kuvataiteet: Heidi Pokela, 044 780 9523
  • Kälviän, Lohtajan ja Ullavan alueet sekä musiikki: Kirsi Koivisto, 044 780 9320
  • Yleissivistävät aineet, liikunta ja hyvinvointi, tanssi ja atk: koulutussuunnittelija Petra Skantsi puh. 040 488 2852
 • Opistotalolla on kunnallinen pysäköinninvalvonta

  Pysäköinti on sallittu liikennemerkein osoitetuille paikoille. Huomioithan pysäköintikiekon käytön, maksimipysäköintiaika on neljä tuntia. Henkilökunnan varatuille paikoille täytyy olla pysäköintilupa. Pysäköinti kulkuväylille ja porttikäytävälle on ehdottomasti kielletty! Näin huolehdimme kaikkien turvallisuudesta!

  Varaathan riittävästi aikaa kurssille tullessasi. Iltaisin piha-alueella saattaa olla ruuhkaa.

 • Taidepihan rakentaminen Taidetalon Renlundin pihapiirissä on alkanut. Rakentamisen yhteydessä uudistetaan koko piha-alue ja liikennejärjestelyitä parannetaan.

  Koko Kansakoulukadun ja Pakkahuoneenkadun puoleinen piha tullaan aitaamaan eikä sinne ole pääsyä rakentamisen aikana. Vain takseilla on kulkulupa Kansakoulukadun puolelta puupuolen pyörätuolirampille. Korostamme, että aidatulle alueelle on ehdottomasti PÄÄSY KIELLETTY.

  Välitämmehän ja huolehdimmehan yhdessä turvallisuudesta. Kiitos.

  SISÄÄNKÄYNTI KIVIPUOLELLE (kuvataidekoulu)

  22.4. alkaen sisäänkäynti kivipuolelle vain Katariinankadun puolelta. Kansakoulukadun puoleinen sisäänkäynti on kokonaan suljettu rakentamisen ajaksi. Taidetalon piha-alue rauhoitetaan kokonaan autoliikenteeltä, paitsi kuvataidekoulun henkilökunnan parkkipaikat ovat Katariinankadun puoleisella pihalla. Autolla kuljetettavat oppilaat suositellaan jättämään Katariinankadun tai Pormestarinkadun varteen. Katariinankadun vastakkaiselle puolelle jätettyjen lasten ei ole turvallista ylittää tietä yksin. Huoltaja voi tarvittaessa saattaa oppilaan ulko-ovelle tai luokkatilaan.

  Huomioittehan, että Katariinankadulla on pysäköintikielto sisääntuloportin molemmin puolin. Pysäköintikiellon alue on merkitty liikennemerkein. Huolehdittehan, että liikenne ei tukkeudu eikä missään piha-alueella aiheudu vaaratilanteita.

  SISÄÄNKÄYNTI PUUPUOLELLE

  Puupuolelle sisäänkäynti tapahtuu samoin kuin ennenkin, Pormestarinkadun kautta. Vain takseilla on kulkulupa Kansakoulukadun puolelta puupuolen pyörätuolirampille.

  Kiitos yhteistyöstä – turvallisuus on välittämistä!

Opisto esittäytyy verkossa – NÄYTEIKKUNA

Haluamme esitellä kiinnostuneille lukuvuoden tuotoksia eri kursseilta. Esittelypaikaksi olemme luoneet kotisivuillemme NÄYTEIKKUNAN. Käy tutustumassa!