Hyppää sisältöön

Kurssimaksut, alennukset ja peruutukset

Voit itse valita – kurssimaksu kotiin tai verkkomaksu

Kurssimaksu on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla.
Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita maksatko kurssin verkossa vai haluatko laskun postissa.
Voidaksesi maksaa verkossa sinulla on oltava sähköpostiosoite.
Ilmoittautumisen jälkeen voit siirtyä maksamaan painikkeesta: SIIRRY MAKSAMAAN (ilmoittautumiset on tällöin jo hyväksytty).
Jos kurssi ei käynnisty, palautamme maksetun maksun, kun olet toimittanut tilinumerosi opiston toimistoon.

Huomioithan, että alennuskursseja ei voi maksaa verkkomaksuna!

Mikäli valitset laskun huomioithan, että ilmoittautuessasi sitoudut kurssimaksun maksamiseen. Käytä viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikeaan kurssiin ja henkilöön.

Kurssimaksuja ei palauteta. Jos kurssi keskeytyy, pyritään löytämään korvaava kurssi.

Materiaalikustannukset ja oppikirjat opiskelijat maksavat itse.

 • Opiskelija-alennus

  Opetus- ja kasvatuslautakunnan päätöksen mukaan opiston kurssimaksuista saavat 50% alennuksen opiskelijat, jotka opiskelevat toisen asteen oppilaitoksessa, lukiossa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai aikuisoppilaitoksessa. Huom! Alennus ei koske peruskoululaisia.
  Älä maksa kurssimaksua verkossa, saat alennetun laskun kotiisi.

  Opintosetelietuus eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille

  Opetushallitus on myöntänyt opistolle avustusta työttömien, eläkkeellä olevien ja maahanmuuttajien kurssimaksujen alentamiseen. He saavat erikseen ilmoitetut kurssit puoleen hintaan. Kurssiotsikossa ilmoitetaan, mikäli kyseessä on alennukseen oikeuttava opintosetelietuuskurssi.
  Opintosetelikursseja ei voi maksaa verkkomaksuna.

   

 • Kaikukortilla harrastamaan

  Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään sekä harrastaa liikuntaa ja taiteen tekemistä. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään.

  Kortti voidaan myöntää tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevalle, yli 16 -vuotiaalle henkilölle, joka käyttää asiakkaana palveluita Kaikukortti-toiminnassa mukana olevalta sosiaali- ja terveysalan toimijalta. Kortin myöntää Soite. Täältä voit lukea lisää.

  Näin ilmoittaudut Kokkolan seudun opiston kurssille:

  Kokkolan seudun opisto on mukana Soiten Kaikukortti-verkostossa. Jos sinulla on Kaikukortti, pääset osallistumaan yhdelle valitsemallesi kurssille / lukuvuosi ilman kurssimaksua. Ilmoittaudu kurssille verkkopalvelussa, puhelimitse tai toimistolla. Tule esittämään kaikukortti opiston toimistoon viimeistään ennen kurssin alkamista.

  Kortti ei koske Lasten ja nuorten kuvataidekoulun eikä Sanataidekoulu Santun kursseja.

   

 • Ilmoittautumisen peruminen verkkopalvelun tai opiston toimiston kautta täytyy tehdä viimeistään 2 arkipäivää ennen kurssin alkua tai ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Jos peruutat kurssin myöhässä laskutamme puolet kurssimaksusta. Kurssin maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole perumista. Peruuttamattomasta opiskelupaikasta peritään kurssimaksu täysimääräisenä.

 • Maksaminen liikuntaseteleillä (ePassi ja Smartum)

  Liikunta- ja kulttuuriedut ovat työnantajan myöntämiä henkilökohtaisia etuja työntekijöille, ne käyvät vain henkilökohtaisiin maksuihin.

  Hyväksymme ePassin ja Smartumin maksutavoiksi vain liikunta-, tanssi- ja hyvinvointikursseille. Jos haluat maksaa kurssimaksun ePassilla tai Smartum setelillä, ota yhteyttä opiston toimistoon joko puhelimitse tai käymällä paikan päällä ennen kurssin alkua. Liikuntaseteleillä maksaminen ei ole mahdollista enää laskutuksen jälkeen. Muista siis olla ajoissa yhteydessä opistoon.

  Toimiston palveluajat (Opistotalo, Vaasantie 7):
  ma-to klo 9.00 – 11.30 ja 17.00 – 20.00
  Puh. 06 8289 777

  Liikuntasetelillä maksettua kurssimaksua ei palauteta.

  Kurssimaksu pitää maksaa kokonaan setelillä. Setelistä ei anneta vaihtorahaa.