Hyppää sisältöön

Kurssimaksut ja alennukset

Voit itse valita – kurssimaksu kotiin tai verkkomaksu

Kurssimaksu on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla.
Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita maksatko kurssin verkossa vai haluatko laskun postissa.
Voidaksesi maksaa verkossa sinulla on oltava sähköpostiosoite.
Ilmoittautumisen jälkeen voit siirtyä maksamaan painikkeesta: SIIRRY MAKSAMAAN (ilmoittautumiset on tällöin jo hyväksytty).
Jos kurssi ei käynnisty, palautamme maksetun maksun.

Huomioithan, että alennuskursseja ei voi maksaa verkkomaksuna!

Mikäli valitset laskun huomioithan, että ilmoittautuessasi sitoudut kurssimaksun maksamiseen. Käytä viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikeaan kurssiin ja henkilöön.

Kurssimaksuja ei palauteta. Jos kurssi keskeytyy, pyritään löytämään korvaava kurssi.

Materiaalikustannukset ja oppikirjat opiskelijat maksavat itse.

 • Opiskelija-alennus

  Opetus- ja kasvatuslautakunnan päätöksen 25.11.2010 §116 mukaan opiston kurssimaksuista saavat 50% alennuksen opiskelijat, jotka opiskelevat toisen asteen oppilaitoksessa, lukiossa,  ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai aikuisoppilaitoksessa. Opiskelijakortti tai oppilaitoksen todistus opiskelusta on esitettävä opiston toimistoon alennuksen myöntämiseksi.

  Opintosetelietuus eläkeläisille, työttömille ja maahanmuuttajille

  Opetushallitus on myöntänyt opistolle avustusta työttömien, eläkkeellä olevien ja maahanmuuttajien kurssimaksujen alentamiseen. He saavat erikseen ilmoitetut kurssit edullisemmin.

 • Kaikukortilla harrastamaan

  Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään sekä harrastaa liikuntaa ja taiteen tekemistä. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään.

  Kortti voidaan myöntää tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevalle, yli 16 -vuotiaalle henkilölle, joka käyttää asiakkaana palveluita Kaikukortti-toiminnassa mukana olevalta sosiaali- ja terveysalan toimijalta. Kortin myöntää Soite.

  Näin ilmoittaudut Kokkolan seudun opiston kurssille

  Kokkolan seudun opisto on mukana Soiten Kaikukortti-verkostossa. Jos sinulla on Kaikukortti, pääset osallistumaan yhdelle valitsemallesi kurssille / lukuvuosi ilman kurssimaksua. Ilmoittaudu kurssille opiston toimistossa, EI puhelimitse eikä verkkopalvelun kautta. Ilmoittautuessasi kerro Kaikukorttisi numero ja varaudu näyttämään kortti.

  Kortti ei koske Lasten ja nuorten kuvataidekoulun eikä Sanataidekoulu Santun kursseja.

  Täältä voit lukea lisää.

  Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Kaikukortilla voi käyttää kaikkien Kaikukortti- alueiden kulttuuritarjontaa. Eri alueiden Kaikukortti-tarjontaan voi tutustua tarkemmin Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivulla. Täältä voit lukea lisää.