Hyppää sisältöön

Kartanjulkaisu­luvat

Tekijänoikeus

Kaupungilla on kartta-aineistoihin tekijänoikeus, koskien painettua, digitaalista ja jopa internetsivuilla esiintyvää materiaalia. Näiden aineistojen käyttöön erilaisissa painotuotteissa tai internetissä tarvitaan julkaisulupa. Julkaisulupa on maksullinen.

Julkaistavan kartta-aineiston hintaan vaikuttaa mm. kartan mittakaava, kartan koko, tietosisältö ja painosmäärä. Julkaisulupamaksu on kertaluonteinen.

Kaupungin valmistamien karttojen (opaskartta, virastokartta, ilmakuvat) julkaisuluvat myöntää paikkatietopäällikkö. Kantakartan osalta julkaisuluvan myöntää kiinteistöinsinööri.

Copyright-merkintä aina näkyviin

Mikäli kartan, tulosteen tai kopion tekemiseen on käytetty kaupungin kartta-aineistoa, pitää kartta-alueella tai sen välittömässä yhteydessä aina näkyä maininta lupanumerosta: © Kokkolan kaupunki/Paikkatieto, lupa nro….. Tämä koskee myös internetissä, esim. asiakkaiden kotisivuillaan julkaisemia karttoja.

Aina ei tarvita julkaisulupaa

Sinulla on oikeus käyttää karttaa yksityisesti perhepiirissä. Paperisesta tai digitaalisesta kartasta voit ottaa kopion tai tulosteen omaan käyttöön, esim. ajo-ohjeeksi ystävän luo. Paikkatiedon ylläpitämästä Kokkolan karttapalvelusta saat tulostaa kartan omaan käyttöön ilman erillistä lupaa. Mikäli haluat perustaa omilta sivuiltasi paikkalinkin Kokkolan karttapalveluun, lupaa ei tarvita.