Hyppää sisältöön

Eri toimijoiden karttapalvelut

Kaupunki tuottaa ja ylläpitää kaupungin omaa opaskarttapalvelua https://kartta.kokkola.fi/IMS. Palvelu on käytettävissä sekä internetkartta- että mobiiliversioina. Opaskarttapalvelussa tapahtuvista osoitemuutoksista ilmoitetaan useille viranomaisille kuten Maanmittauslaitokselle, joka ylläpitää kansallista tie- ja katuverkkotietojärjestelmää Digiroadia.

Kaupunki ei vastaa muiden toimijoiden karttapalveluiden sisällöstä, puutteista tai virheistä. Voit raportoida havaituista virheistä kunkin palvelun tuottajalle seuraavasti:

Google Maps: Voit raportoida havaituista virheistä tai puutteista joko suoraan sovelluksesta tai selaimen kautta.  Palautteen antaminen edellyttää kirjautumista.
Apple Maps: Voit ilmoittaa havaituista virheistä tai puutteista palveluntarjoajalle sovelluksen kautta.

Voit ilmoittaa kaupungin opaskartassa havaituista virheistä, puutteista ja karttamuutoksista kaupungin palautejärjestelmän kautta.

Navigaattorit

Navigaattoreiden kartta-aineiston päivittäminen ei ole kaupungin, vaan palveluntarjoajan ja navigaattorin omistajan vastuulla. Navigaattorin omistajan tulee yleensä päivittää kartta-aineisto laitteeseensa itse.

Laitteiden osoiteaineisto saattaa olla jopa muutaman vuoden vanhaa. Tiedot laitteisiin päivittyvät eri tavoin. Aineistot navigaattoreissa voivat olla Maanmittauslaitoksen ylläpitämiä Digiroad -aineistoja, mutta toimijat voivat kerätä tietoa myös itse. Karttapäivityksiä voi olla saatavissa jopa neljä kertaa vuodessa laitteesta riippuen.

Voit raportoida navigaattoreissa havaituista virheistä, puutteista tai sisällöstä seuraavasti:

TomTom: Voit raportoida navigaattorin havaituista virheistä, puutteista tai karttamuutoksista MapShare Reporter -työkalun avulla. Palvelu edellyttää kirjautumista.
Garmin: Voit raportoida navigaattorin havaituista virheistä, puutteista tai karttamuutoksista Garminin web-lomakkeella.
HEREWeGo (ent. Navteq): Voit raportoida navigaattorin havaituista virheistä, puutteista tai karttamuutoksista  Here-karttapalvelun alareunan “Palaute” -linkin kautta.