Olet tässä

Kokkolan kaupunginkirjasto

https://anders.finna.fi/Anders.finna.fi on avattu!

Tutustu uuteen verkkokirjastoon osoitteessa anders.finna.fi. Siellä voit hakea ja selata aineistoja, uusia lainasi, varata aineistoa ja tehdä omia suosikkilistojasi. Lisätietoja tiedotteessa.

He-Li-Kat esittää joulurunoja ja -lauluja

He-Li-Kat lausuu asiakkaiden toivomia joulurunoja kaupunginkirjastossa lauantaina 30.11. kello 13.


Kerro joulurunotoiveesi lomakkeella viimeistään 17.11. Voit myös jättää joulurunotoiveesi kaupunginkirjaston lainaustiskillä olevaan laatikkoon.


Postin lakon vaikutukset kirjastopalveluihin

Asiakkaat, joilla on varauksen noutoilmoitustapana kirje, saavat lakon aikana tulevista varauksista ilmoituksen puhelimitse. Jos haluat muuttaa ilmoitustavan, ota yhteys kirjastoosi.


Myöhästymisilmoituksia ei lähetetä lakon aikana kirjeenä ollenkaan. Voit seurata lainojen eräpäiviä Anders-Finnassa. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin.


Lakko viivästyttää muista Suomen kirjastoista tilattujen kaukolainojen saapumista.


Varhaisjakelun piirissä olevat lehdet kirjastoon saadaan, mutta muiden saapuminen viivästyy. Kirjaston koneilla ja langattomassa verkossa on käytettävissä ePress– ja eMagz-palvelut, joissa osaa tilatuista lehdistä voi lukea lakosta huolimatta.


Kirjaston e-aineistot – tutustu!

Kotona käytettävät (tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin)

Lisäksi kirjaston tiloissa on käytettävissä

Digineuvonta-KSO.jpg

Digineuvontaa aikuisille 2.9. - 2.12.

Jari Ojala Kokkolan seudun opistosta antaa 2 x 45 minuuttia ilmaista digineuvontaa kirjastossa. Varaa aika lomakkeella.

Kirjastossa tapahtuu:

eSeniorit

eSeniorit eli vertaisohjaajat opastavat kännykän, tabletin ja nettisivujen käytössä kaupunginkirjaston Lukuseuran huoneessa 

keskiviikkona 13.11. kello 12.30 – 14.

Vanhat kädet pitävät puhelinta.jpgKymmenen ensimmäistä mahtuu mukaan. Ota oma tabletti tai älykännykkä mukaan! Tervetuloa!


Lisätietoja: Pirkko Teirikangas
e-mail: pirkko.teirikangas@anvianet.fi, puh. 044 501 5968

Arabiankieliset satutuokiot.jpg
Soiten infotilaisuus.jpg
Perhetukipalveluiden ja lastensuojelun

tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan ja lastensuojelun perhehoidon

avoin infotilaisuus kaupunginkirjaston Hongell-salissa keskiviikkona 13.11. kello 17.30- 19.00. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Järj. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä 

Satuhetket Ullavassa syksyllä 2019.jpgSatuhetket Ullavan kirjastoissa

Kirkonkylän kirjastossa 
torstaina 5.12. kello 10


Rahkosen kirjastossa
torstaina 14.11. kello 9.30


Tervetuloa!

Lautapelikerho Lukuseuran huoneessa lauantaina 16.11. kello 11-15

Punaiset nopat.jpgKaikille lautapelaamisesta innostuneille avoin ja ilmainen lautapelikerho. Vetäjänä toimii Daniel Westman.


Tarjolla on  pelattavaa kaikille, aloittelijasta harrastajaan. Halutessasi voit tuoda omia lautapelejä paikalle. Kokkolan kirjaston lautapelikerhon Facebook-ryhmässä voit toivoa ja ehdottaa pelattavaa peliä sekä saada tietoa tulevista kokoontumisista. Tervetuloa!

Satutuokiot Kälviän kirjastossa tiistaisin klo 10

Joka tiistai kello 10 satutuokio Kälviän kirjastossa alle kouluikäisille lapsille. Kesto puoli tuntia. Tule kuuntelemaan mukavia tarinoita ja keräämään tarroja satupassiin!

Lohtajan ja Kälviän kirjastojen lukupiirit syksyllä 2019

Kälviän kirjaston lukupiiri tiistaina 19.11. klo 17.30. Kirjana Emma Hooperin Koti-ikävän laulut.


Lohtajan kirjaston lukurinki tiistaina 3.12. klo 10. Kirjana Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin.


Tervetuloa lukupiireihin! Kirjat saat kirjastosta, osallistua voi vaikka et olisi lukenutkaan kuukauden kirjaa. Kahvitarjoilu.


Kälviän lukupiirin ja Lohtajan lukuringin koko ohjelma syksyllä 2019

Pohjanmaan psykoterapiaseura.jpg  suomi_vaaka.jpg

Pohjanmaan Psykoterapiaseura r.y. ja Kokkolan kaupunginkirjasto järjestävät yhteistyössä luentosarjan Psykoanalyyttinen näkökulma mielenterveyteen.


Keskiviikkona 20.11. klo 17.30–19.00 Hongell-salissa psykoanalyytikko Riitta Kellosalo sekä lääkäri ja kirjailija Juhani KellosaloLuovuus ja psykoanalyysi. Vapaa pääsy, tervetuloa!


Psykoanalyysi on teoria, joka tutkii ihmisen kasvua ja kehitystä ja sen perustavaa laatua olevaa ristiriitaisuutta. Luentosarja hakee vastauksia kysymykseen, mitä psykoanalyysin teorialla ja käytännöllä on tarjota nykyihmiselle. 


Täältä näet koko luentosarjan ohjelman

Lukukoira - syksy 2019.jpgLukukoira kaupunginkirjastossa

torstaina 21.11. kello 18


Varaa aika lastenosastolta, puh. 040 806 5435

Kirjailijavieraana Sakari Levä

kaupunginkirjaston Hongell-salissa lauantaina 23.11. kello 13.


Jalat muistavat maan 1.jpgKirjailija Sakari Levä ja kuvataiteilija Risto Holtti esittelevät kaksiosaista teosta Jalat muistavat maan. Osa 1, Kravun kääntöpiirin taa (2013) ja Jalat muistavat maan. Osa 2, Jonne vuoret ratsastavat kaipaamaan (2019).

Jalat muistavat maan - piirros.jpgTositapahtumiin perustuva kirjat sisältävät tekijän Pohjanmaalta Australiaan lentämättä kulkemasta matkasta, joka syvenee henkeäsalpaavaksi totuuden etsinnäksi. Teos sisältää yli 50 kuvataiteilija Risto Holtin taidokasta lyijykynäpiirustusta, jotka perustuvat tekijän matkaltaan ottamiin valokuviin.


Tervetuloa kuulemaan kertomuksia maailman ja sanojen teiltä! 

Kanervan lukupiiri tiistaina 26.11. kello 16

Joko ollaan perillä.jpgLukupiiri keskustelee Nina Rousun kirjasta Joko ollaan perillä? Uskomaton matkakertomus - hillitön kuvaus äitiydestä. Lue kirja ja tule mukaan! Kahvitarjoilu!


Lukupiiri kokoontuu Kokkolan kirjastossa Lukuseuran huoneessa kerran kuukaudessa tiistaina kello 16-18. Vetäjänä Kanerva Peltoniemi, puh. 045-6510468, e-mail  kanerva.peltoniemi@gmail.com

Satutuokiot 2019 syksy.JPGSatutuokio kaupunginkirjastossa tiistaina 26.11. kello 17.30

Tervetuloa!

Jessica Riippa - sångstunder ht 2019_suo.jpg 

HUOM!
Jessica Riipan kaksikielinen laulutuokio myös keskiviikkona 4.12. klo 9.30. Silloin lauletaan joululauluja. 


Tervetuloa!

Muksukirjasto Lohtajan kirjastossa keskiviikkona 11.12.

Muksukirjastoaamuna kirjasto on avoinna kello 10-11.30 kaikille lapsiperheille vapaata oleskelua ja leikkiä varten. Ota omat eväät ja kirjastokortti mukaan!


RUISLEIPÄ - suomalainen ruisleipä nyt ja ennen

Kiertonäyttely kaupunginkirjastossa 1.-25.11.2019.


Hapan, tumma ruisleipä on suomalainen erikoisuus, joka maistuu niin vanhoille kuin nuorille. Elintarvike valittiin kansanäänestyksessä vuonna 2016 Suomen kansallisruuaksi.  Suuri suosio juontaa juurensa rukiin viljelyn ja leivän pitkään historiaan maassamme.


Ruisleipä.jpgMiksi juuri ruisleipä on suomalaisille rakkain? Miksi reikäleivässä on reikä? Miten suomalaisten rukiin kulutus on muuttunut aikojen saatossa?


Näyttelyn on tuottanut ja toteuttanut Loimaalla sijaitseva maatalouden valtakunnallinen erikoismuseo Suomen maatalousmuseo Sarka. 

Poistokirjat.jpgPoistokirjamyynti pääkirjastossa

Kirjat ja lehtiniput 0,50 € / kpl. Parhaat kirjat myydään ensin, joten kannattaa olla ajoissa. Tule tekemään löytöjä!

Koivuhaan kirjastossa megapoistomyynti.jpg

Lainaa ukulele!

Kokkolan pääkirjastosta voi lainata ukulelen. Ukulelen mukana tulevat soitonopas, kantokassi ja viritin. Laina-aika on 2 viikkoa.


WP_20170208_12_31_10_Pro.jpgPienikokoinen ukulele sopii hyvin soitonharrastusta aloittavan ensimmäiseksi soittimeksi, sillä soittaminen ei vaadi voimaa, pitkiä sormia tai suurta sorminäppäryyttä.
Sivun alkuun

Päivitetty 13.11.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta