Du är här

Karleby stadsbibliotek

https://anders.finna.fi/Anders.finna.fi har öppnat!

Bekanta dig med det nya webbiblioteket på adressen anders.finna.fi. Där kan du söka material, förnya lån, reservera material och göra egna favoritlistor. Du får mera information i meddelandet.

He-Li-Kat framför juldikter och –sånger

He-Li-Kat läser kundernas önskedikter om jul i stadsbiblioteket lördag 30.11. klockan 13.


Skicka in ditt diktönskemål senast 17.11. Du kan också lämna ditt önskemål i en låda vid lånedisken.


Postens strejk påverkar bibliotekets service

Biblioteket ringer de kunder som vanligtvis får meddelande om reserverat material per post. Ta kontakt med biblioteket, ifall du vill ändra på hur ankomstmeddelandet sänds.


Biblioteket sänder inte påminnelser om försenat material per post under strejken. Du kan följa med förfallodagarna för dina lån i Anders-Finna. Du loggar in med ditt bibliotekskort och din pin-kod.


Strejken fördröjer fjärrlån, som beställts från andra bibliotek i Finland. 


Utdelningen av tidningar och tidskrifter fördröjs. Trots strejken kan du på bibliotekets kunddatorer  läsa lokal- och landskapstidningar i ePress och ett urval inhemska tidningar och facktidningar i eMagz.


Bekanta dig med bibliotekets e-material!

Kan läsas hemma (du behöver ett bibliotekskort och en pin-kod)

I biblioteket kan du dessutom använda

Det händer i biblioteket:

Brädspelsklubben i läsesällskapets rum lördagar 1 gång i månaden kl. 11-15

Punaiset nopat.jpgSpeldagar:  16.11 och 7.12.


En gratis klubb som är öppen för  alla som tycker om brädspel. Vi samlas en gång i månaden i huvudbiblioteket. Ledare för klubben är Daniel Westman.


Det finns spel för alla, från nybörjare till erfarna spelare. Om du vill kan du ta med egna spel. I brädspelsklubbens Facebookgrupp kan du önska vilka brädspel som ska spelas.  Välkommen!


Extra insatt sångstund med julsånger onsdag 4.12 klockan 9.30.

Jessica Riippa - sångstunder ht 2019.jpg

Arabiankieliset satutuokiot.jpg
Lukukoira - syksy 2019.jpg

Läshund i stadsbiblioteket

Torsdag 21.11 klockan 18


Boka tid på barnavdelningen, tfn 040 806 5435

Terhi Melametsä:  Ungdomsålderns svårigheter och möjligheter

Pohjanmaan Psykoterapiaseura r.y. och Karleby stadsbibliotek arrangerar tillsammans en föreläsningsserie som sträcker sig över ett helt år.  Föreläsningarna är på finska.


Onsdag 20.11. kl. 17.30–19.00 Hongellsalen psykoanalytiker Riitta Kellosalo, läkare och författare Juhani KellosaloKreativitet och psykoanalys.


Psykoanalys är en teori, som undersöker människans uppväxt och utveckling och den motstridighet som är grundläggande för dess natur. Föreläsningsserien söker svar på frågor som vad psykoanalysen i teori och praktik kan erbjuda nutidsmänniskan.

Poistokirjat.jpgFörsäljning av avskrivna böcker i stadsbiblioteket

Böcker och tidningsknippen 0,50 € / st. De bästa böckerna säljs först, var ute i god tid. Kom och fynda! 

Omppu.jpgÄppelhylla för barn

I äppelhyllan finns lättlästa böcker för barn. Vem som helst kan låna från äppelhylla men passar främst för barn med olika slag inlärnings- och lässvårigheter. I äppelhyllan finns bl.a. bilderböcker, taktila böcker, talböcker och lättlästa böcker.

Läs mera https://anders.verkkokirjasto.fi/web/arena/appelhyllan-omppuhylly

Låna en ukulele!

Du kan låna en ukulele på Karleby huvudbibliotek. Det finns två instrument till utlåning. Med ukulelen följer en lärobok, bärkasse och stämapparat. Lånetiden är två veckor.


WP_20170208_12_31_10_Pro.jpgUkulelen är ett litet instrument som passar bra som första instrument för nybörjaren. Det krävs varken kraft, långa fingrar eller stor fingerfärdighet för att spela. Bara att börja spela. 


Upp

Uppdaterad 11.11.2019 | Skicka respons | Skriv ut