Du är här

Karleby stadsbibliotek

Biblioteks alla servicepunkter, även bokbussen och meröppna bibliotek, är stängda 18.3-13.4.

Du kan inte låna eller hämta reserverat material från biblioteken. Reserveringar kan du hämta först när biblioteken öppnas på nytt.  

Du kan lämna in dina lån via bibliotekens returluckor. Returluckor finns på följande bibliotek: huvudbiblioteket, Björkhagens bibliotek, Kelviå bibliotek, Lochteå bibliotek och Ullava kyrkbyns bibliotek.

Du kan låna om böcker och material på webbiblioteket anders.finna.fi. När du lånat om syns den nya förfallodagen i webbiblioteket.

Ta kontakt med biblioteket, via telefon eller e-post, ifall du inte har möjlighet att lämna in materialet eller inte lyckas låna om via webbiblioteket.

Huvudbiblioteket: 040 806 5124 eller 040 806 5142, kokkolan.kirjasto@kokkola.fi 
Björkhagens bibliotek: 040 806 8449, koivuhaka.kirjasto@kokkola.fi
Kelviå bibliotek: 040 806 5233, kalvian.kirjasto@kokkola.fi
Lochteå bibliotek: 040 806 5229, lohtajan.kirjasto@kokkola.fi
Ullava och Rahkonens bibliotek: 050 443 6903, ullavan.kirjasto@kokkola.fi

Kundbetjäning, via telefon och e-post, är öppen måndag-fredag kl 9-16.

Biblioteket erbjuder även e-material (böcker, ljudböcker och musik) till kunder under tiden biblioteken är stängda.

Titta också på Helmet-bibliotekens tips om vad man kan läsa, lyssna till och titta på medan biblioteken är stängda. Listan innehåller tips både på finska, svenska och engelska: Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa kirjaston ollessa kiinni


Hela folket läser 16.3 - 13.4

Kampanjen fortsätter t.o.m. 13.4!


Svara på enkäten om digitala färdigheter och påverka digitala tjänster

Den nyligen öppnade enkäten är avsedd för alla. Det önskas att enkäten besvaras i så stor utsträckning som möjligt oberoende av färdigheter. Enkäten kan besvaras elektroniskt på nätet eller på en pappersblankett som finns att få på flera offentliga serviceställen. Enkäten genomförs av Finansministeriet och Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Enkäten om digitala färdigheter är en del av den riksomfattande samordning av digitalt stöd som finansieras av finansministeriet och genomförs av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Enkäten är den första riksomfattande kartläggning av digitala färdigheter med

vars hjälp man får information till stöd för utvecklingen av digitalt stöd och digitala tjänster. KPMG ansvarar för det tekniska genomförandet av enkäten.

Enkäten kan besvaras elektroniskt på adressen www.dvv.fi/digitaitokartoitus

Tapahtumat 2020 kevät - etukansi.jpgEvenemang under jubileumsåret som arrangeras av biblioteken i Karleby

Du kan bekanta dig med programmet i pdf-format. Ändringar i programmet kan förekomma! Uppdaterad information hittard du på den här sidan.


Levysoitin Denver VPL-120.jpgLåna en LP-spelare!

I Karleby stadsbibliotek kan du låna en LP-spelare. Lånetidenen är två veckor.  

Evenemang

Alla evenemang under våren är inställda

Omppu.jpgÄppelhylla för barn

I äppelhyllan finns lättlästa böcker för barn. Vem som helst kan låna från äppelhylla men passar främst för barn med olika slag inlärnings- och lässvårigheter. I äppelhyllan finns bl.a. bilderböcker, taktila böcker, talböcker och lättlästa böcker.

Läs mera https://anders.verkkokirjasto.fi/web/arena/appelhyllan-omppuhylly

Låna en ukulele!

Du kan låna en ukulele på Karleby huvudbibliotek. Det finns två instrument till utlåning. Med ukulelen följer en lärobok, bärkasse och stämapparat. Lånetiden är två veckor.


WP_20170208_12_31_10_Pro.jpgUkulelen är ett litet instrument som passar bra som första instrument för nybörjaren. Det krävs varken kraft, långa fingrar eller stor fingerfärdighet för att spela. Bara att börja spela. 


Upp

Uppdaterad 24.3.2020 | Skicka respons | Skriv ut