Fortsätt till innehållet
Två unga pojkar tittar in i en glasvitrin. Där inne finns små dockhusföremål.
Tomi Hirvinen

Vill du beställa ett bokpaket till daghemmet, förskolan eller skolan? Ta kontakt!

Barn- och ungdomsavdelningens mejladress: kirjasto.lanu@kokkola.fi
telefon: 0408065435​

På barn- och ungdomsavdelningen finns bilderböcker, sagoböcker, barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, cd-skivor, konsolspel, brädspel och dvd:n. Personalen hjälper dig att hitta det du söker efter. Du kan också söka efter böcker, cd-skivor eller annat material i vårt webbibliotek.

Bibliotekets tjänster

 • Arbetar du inom småbarnsedagogiken eller förskolan? Biblioteket erbjuder dagisar och förskolor sagostunder, bokpaket och olika sätt att bekanta sig med biblioteket.

 • Bibliotekarien presenterar ett urval barn- eller ungdomsböcker. Det kan vara ett blandat urval för en åldersgrupp eller inom ett visst tema. Om du vill ha boktips för din grupp, ta kontakt med biblioteket. Tänk på att vi behöver tid på att förbereda oss, så kontakta oss minst en vecka före bokpratet.

 • Grupper är alltid välkomna till biblioteket. Vi erbjuder handledda biblioteksbesök enligt önskemål. Det kan till exempel handla om biblioteksorientering, lära sig använda ett bibliotekskort eller lösa ett mysterium som kräver att man hittar både material och platser i biblioteket. För åk 7-9 erbjuder vi också ett mordmysterium och ett escape-room-spel som bygger på informationssökning.

  Målet med biblioteksbesöken är att barnen och ungdomarna ska lära sig att hitta både i biblioteket och i våra databaser. Dessutom vill vi inspirera till läsning och tipsa om allt vad man kan låna och göra på biblioteket.

  Boka ert besök i god tid. Vi tar också gärna emot grupper på morgonen före biblioteket öppnar.

  Fyll i ansökan om bibliotekskort före besöket, kom ihåg målsmans underskrift.

  I början av varje termin skickar vi ut ett informationsbrev med aktuell information om bibliotekets tjänster och evenemang till skolor, förskolor och daghem.

 • Läshundar arbetar i huvudsak på bibliotek och i skolor, för att inspirera och uppmuntra till läsning i en trygg och lugn atmosfär.

  Läshunden lyssnar och är närvarande, den varken kritiserar eller anmärker om fel. Läsaren får träna läsning i sin egen takt.

  Om du vill träna läsning med läshunden RETU, boka tid på barnavdelningen tfn 040 8065 435 eller mejladress kirjasto.lanu@kokkola.fi.

  Läshundsverksamheten är en del av den djurassisterade verksamheten och bygger på frivillighet. Mera information om läshundsverksamhet.

Ta kontakt