Olet tässä

Kokoelmat

Kokoelmat ovat museoiden perusta

Museo perustettiin K.H. Renlundin testamenttilahjoituksella 1909 ja samalla käynnistettiin kokoelmien keruu. Museon kokoelmat muodostuvat esineistä, taideteoksista, valokuvista, arkistoaineistosta ja kirjoista. Kokoelmien kartunnassa pidetään etusijalla Keski-Pohjanmaahan liittyvää esineistöä, johon liittyy alkuperä-, yhteys- ja käyttötietoja.


Esinekokoelmat

Osa kokoelmista on nähtävissä museon näyttelyissä ja eri museokohteissa. Museon kokoelmiin kuuluvat myös englantilainen venehuone ja barkassi Englanninpuistossa, Leo Torpan kamerakokoelma Suolamakasiinissa (Pitkänsillankatu 39), Fredrik ja Anna Draken koti (Läntinen kirkkokatu 20), Göta ja Bertel Hakalaxin kotimuseo ja höyryveturi rautatieasemalla. Lisäksi museon esineistöä on esillä Raatihuoneella ja Kruununvoudin talossa.

esinekokoelma.jpg


Taidekokoelmat

Taidekokoelman painopisteet ovat keskipohjalaisessa taiteessa ja taiteilijoissa. Kokoelmaan on kertynyt noin 1900 taideteosta ja se karttuu vuosittain. Kokoelman teoksia käytetään näyttelytoimintaan, lainataan muiden instituutioiden näyttelyihin sekä lisäksi niitä sijoitetaan Kokkolan kaupungin julkisiin rakennuksiin. 

K.H.Renlundin museon ja Kokkolan kaupungin kokoelmiin kuuluvat perustan luonut K.H.Renlundin kokoelma suomalaista kultakauden taidetta. Tämä kokoelma on lähes kokonaisuudessaan esillä Roosin talon yläkerrassa. Lisäksi museon hallussa on yli 200 ullavalaisen Veikko Vionojan teosta. Vionojan taidetta esitellään tasaisin väliajoin Roosin talon alakerrassa. Myös Teuvo-Pentti Pakkalan lahjoittama kokoelma on mittava ja sisältää noin 150 teosta.Sivun alkuun

Päivitetty 8.11.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta