Hyppää sisältöön

Työnhaun ja hyvinvoinnin tueksi

Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille on tarjolla paljon erilaisia koulutuksia, valmennuksia, tukitoimintaa ja tapahtumia. Tällä sivulla on kootusti tietoa alueen toimijoiden työllisyydenhoitoon liittyvistä palveluista.

Mikäli olet kiinnostunut jostakin työnhakuasi tukevasta palvelusta, keskustele asiasta kuntakokeilun vastuuasiantuntijasi kanssa. Ilmoita vastuuasiantuntijallesi kaikista muutoksista tilanteessasi (esim. työllistyminen tai opintosuunnitelmat). Voit ilmoittaa muutoksista Oma asiointi -palvelussa tai olemalla suoraan yhteydessä omaan asiantuntijaasi.

 • RekryKoulutus

  RekryKoulutuksessa hankit työnantajan tarpeeseen sopivan osaamisen ja työllistyt organisaatioon koulutuksen päätteeksi. Koulutukset toteutetaan TE-palvelujen ja työnantajien yhteistyönä. Niissä yhdistyvät oppilaitoksessa suoritettavat teoriaopinnot ja käytännön työssä oppiminen koulutusta järjestävässä yrityksessä.

  Työvoimakoulutus

  Työvoimakoulutus on TE-palveluiden hankkimaa koulutusta, joka suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä koulutusta järjestävien oppilaitosten kanssa. Työvoimakoulutus tarjoaa ammatillisia valmiuksiasi ja työllistymistäsi edistävää koulutusta. Se voi olla perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintotavoitteista, tutkinnon osia, jatko- tai täydennyskoulutusta, yrittäjyyskoulutusta tai kotoutumiskoulutusta.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, jonka solmit koulutuksen järjestäjän ja työpaikan kanssa. Oppisopimustoimija toteuttaa sopimusjärjestelyt ja vastaa opetussuunnitelman luomisesta yhdessä muiden osapuolten kanssa. Oppisopimuksella voit suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia.

  Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta (tyomarkkinatori.fi)

 • Uravalmennus

  Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkeyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen.

  Lue lisää uravalmennuksesta (tyomarkkinatori.fi)

 • Löydät alueemme työnhakijoille suunnatut ajankohtaiset valmennukset Pohjanmaan TE-keskuksen tapahtumakalenterista. Samaten tapahtumakalenterista löydät tietoa muun muassa ajankohtaisista webinaareista, kuten Työnhaun startti -info sekä Tehosta työnhakusi, vinkkejä ja opastusta, sekä TE-liven tulevat lähetykset.

  Työnhakuvalmennus

  Työnhakuvalmennuksessa opit hakemaan työtä tavoitteellisesti ja itsenäisesti. Työnhakutaitoja kehittäessäsi opit arvioimaan omaa osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi, miten yritykset rekrytoivat henkilöstöä ja käyttämään sinulle parhaiten soveltuvia työnhakukanavia.

  Lue lisää tyonhakuvalmennuksesta (tyomarkkinatori.fi)

  Työhönvalmennus

  Työhönvalmentaja auttaa henkilökohtaisesti, kun etsit sinulle sopivaa työpaikkaa. Valmentajan ohjauksella saat tuotua esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Kun sopiva työpaikka on löytynyt, työhönvalmentaja voi auttaa sinua alkuun työpaikalla.

  Lue lisää työhönvalmennuksesta (tyomarkkinatori.fi)

 • Työkokeilun avulla voit työnhakijana tutustua eri työtehtäviin kaupungilla ja saat arvokasta työkokemusta. Koska työkokeilu ei ole työsuhde, sen ajalta ei makseta palkkaa. Työkokeilun aikana saat samaa etuutta kuin työttömänä.

  Työkokeilu on sinulle erinomainen mahdollisuus muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.
  • Alan vaihto on välttämätön joko terveydellisistä syistä tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia.
  • Olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi.

  Lue lisää työkokeilusta Työmarkkinatorilta

 • Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai työllisyyden kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin ja korvauksena työnohjaukseen käytetystä ajasta.

  Palkkatuki perustuu sinun palvelutarpeisiisi. Palkkatuen määrä ja kesto riippuvat työnhakijan työttömyyden kestosta, työkyvyn vaikutuksesta työsuoritukseen ja työnantajasta. Selvitä palkkatukioikeutesi omalta kuntakokeilun tai TE-toimiston vastuuasiantuntijalta.

  Palkkatuki mahdollistaa sinulle sellaistakin työtä, johon ammatillinen osaamisessasi ei ihan riitä tai sinulla on tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Palkkatuettu työ on aina joko normaali työsuhde tai oppisopimuskoulutus. Työsuhde voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen ja kokoaikainen tai osa-aikainen.

  Saat työstä kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jollei työehtosopimusta ole, tavanomaista ja kohtuullista palkkaa.

  Lue lisää palkkatuetusta työstä Työmarkkinatorilta

  • Welcome Office Kokkola on Kokkolan kaupungin tieto- ja neuvontapalvelu maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. Palvelusta voit kysyä esimerkiksi viranomaisasioista, työnhausta ja työelämästä, opiskelusta tai muista uudessa yhteiskunnassa vastaan tulevista asioista.
  • My Kokkola -sivusto sujuvoittaa kansainvälisten osaajien asettautumista ja työllistymistä alueelle. Palvelu auttaa löytämään esimerkiksi alueen kielikurssit ja monet muut arkeen, vapaa-aikaan ja työllistymiseen liittyvät palvelut.
  • InfoFinland.fi InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle
 • Työmarkkinatori – Vinkkejä työnhakuun

  Työmarkkinatori – Kykyviisari

  ​Kykyviisari on maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä kaikille työikäisille. Kykyviisarilla voit lisäksi selvittää keskeisiä vahvuuksiasi ja mahdollisia kehittämisen kohteita.

  Työmarkkinatori – Työnhakuprofiili

  Työnhakuprofiilissa voit esitellä itsesi, kertoa osaamisestasi ja listata koulutuksesi ja työkokemuksesi. Täyttämiesi tietojen pohjalta saat ehdotuksia sinulle sopivista työpaikoista, ja osaamisestasi kiinnostuneet työnantajat voivat ottaa sinuun yhteyttä.

  TE-live

  TE-live-lähetyksissä työnantajat kertovat, miksi sinun kannattaa hakea heille töihin. Pääset esittämään työnantajalle kysymyksiä anonyymisti. Kysy vaikka palkkauksesta, työilmapiiristä tai siitä, riittääkö osaamisesi tehtävään.

   

Tapahtumia ja koulutuksia

Lisää tapahtumia

Hyvä alueellisen yhteistyöverkostomme toimija

Päivitämme koontia alueen palveluista kuntakokeilun asiakkaille saamiemme tietojen perusteella. Ensisijaisesti pyrimme linkittämään yhteistyötahojemme omilta verkkosivuilta löytyviin asiointi- ja palvelukuvauksiin sekä ohjeisiin.

Mikäli kuntakokeilun asiakkaille tarjoamanne palvelu ei vielä ole mukana tässä koonnissa tai palveluihinne on tullut muutoksia, ota yhteyttä sähköpostitse kuntakokeilu.viestinta(at)kokkola.fi.

Nostamme tälle sivulle tapahtumat esiin Kokkolan tapahtumakalenterista tapahtumat.kokkola.fi luokituksella Työnhaku ja koulutus. Voit tapahtumanjärjestäjänä ottaa tapahtumakalenterin käyttöön ja lisätä sekä hallinnoida omia tapahtumianne tapahtumakalenterissa.