Hyppää sisältöön
  • Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa. Huomiothan, että Sinulla on voimassa oleva sähköposti ja puhelinnumero yhteydenottoa varten. Muista mainita siellä, että haet kokoaikatyötä.
  • Laita työnhakusi voimaan viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Työttömyyskorvaus voidaan maksaa kaikkien edellytysten täyttyessä aikaisintaan siitä lähtien kun työnhaku on voimassa. Lähetä myös kuva tutkintotodistuksistasi ennakkoon meille Turvapostilinkin kautta.
  • Jos olet alle 25 -vuotias sekä ylioppilas tai ilman ammatillista koulutusta, tarkista miten voit saada työttömyysetuutta. Sinua koskevat osittain muista työnhakijoista poikkeavat ehdot työttömyysturvaan liittyen. Tilanteesi muuttuu, kun hankit ammatillisen koulutuksen tai osallistut työllistymistä edistävään palveluun. Lisää tietoa velvollisuudesta hakeutua koulutukseen ja alle 25-vuotiaan työttömyysturvasta.

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja omatoimisuutta

Toimi näin, kun haet työttömyysetuutta

  • Hae työttömyysetuutta joko työttömyyskassastasi tai Kelasta! Kuntakokeilu antaa työttömyyskassalle/Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen niiden tietojen perusteella, jotka olet antanut kuntakokeilulle. Sinä olet vastuussa oikeiden tietojen antamisesta. Ensimmäisen hakemuksen voit pääsääntöisesti jättää kahden viikon työttömyyden jälkeen.
  • Oma asiointi–palvelussa voit katsoa annettuja lausuntoja, vastata mahdolliseen selvityspyyntöön ja seurata, miten antamasi selvityksen käsittely etenee.
  • Työttömyysturvaan liittyvää neuvontaa saat Työttömyysturvaneuvonnasta puh. 0295 020 701.
  • Tutustu työttömän työnhakijan oikeuksiin ja velvollisuuksiin!

Tarvitsetko apua verkkopalvelujen käytössä tai tietoa kuntakokeilusta?

  • Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu neuvoo ja opastaa: Kokkolan seudun kuntakokeilu: 06 828 9800 (Numero palvelee iParkin aukioloaikojen mukaisesti: ma-ke klo 9-12 ja 13-15) tai valtakunnallinen palvelunumero: 0295 025 500.

Ilmoita muutoksista!

Onnea työnhakuun!