Till innehållet

Innehållsförteckning

Kultur

Karleby är i dag centralort för kultur och utbildning i Mellersta Österbotten och har traditioner som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden. Staden erbjuder mycket att göra för besökare i alla åldrar. Teater är också en del av stadens kulturutbud. Bekanta dig med Karleby stadsteaters utbud eller bli förtjust i sommarteaterutbudet. Föreställningarna är för det mesta på finska. Mer information om föreställningar och priser fås på teatrarnas internetsidor.

Ta dig alltså för av Karlebys kulturutbud!  


Mellersta-Österbottens Kammarorkester
Mellersta Österbottens Kammarorkester karaktäriseras av en stark, fyllig och kraftfull organisk klang. Intensiva tolkningar och starkt samspel ger glädje och insikt både på scenen och bland publiken. Den flerfaldigt prisbelönta topporkestern imponerar med en varierad repertoar. Upplev levande musik, välkommen på konsert!
Mellersta Österbottens Kammarorkester, Mannerheimplatsen 4
Tfn 06 8242 250
www.kamariorkesteri.fi

Kokkolan Kaupunginteatteri (Karleby Stadsteater)
Föreställningar på två scener från augusti till slutet av maj! Hösten 2018: Koukussa; en fartfylld favoritfars av Ray Cooney. Sydämeen Jäi Soimaan; en varm musikpjäs om artisten Carola. Veren maku; en mörk humoristisk berättelse om människans förhållande till kött. Dessutom flera gästföreställningar. Våren 2019 visas bl.a. det prisbelönta dramat Neljäntienristeys samt familjepjäsen Supermarsu.
Torggatan 48
www.kokkolanteatteri.fi

Karleby Vinteraccordeon
Festivalen arrangeras 10–17.2.2019. Guldkorn från vår inhemska musik, uruppföranden, dans-, allsång- och utomhustillställningar. Musikambassadörer både från utlandet och Finland. Dragspelets flerdimensionella karaktär framhålls på festivalen – folkmusik, klassiskt, modernt, underhållningsmusik, etc. Guidade turer, barnkonserter, lunchmusik, toner för seniorer och Guardia Nueva.
Kokkolan Talviharmonikka rf - Mellersta Österbottens Konservatorium, Långbrogatan 16
www.talviharmonikka.com  

Guardia Nueva - En flexibel diamant
Underhållnings- och tangoorkester Guardia Nueva är som en blåklocka i december. Nätt och stark, blå, finländsk och äkta, känslig och överraskande. Ett överflöd av musik genom samarbete med de ljusstarkaste stjärnorna i Finland. Med omfattande färdigheter behöver man inte nöja sig med lite. Guardia Nueva är mer än en orkester. Det är något man måste uppleva själv!
www.guardianueva.net

Lochteå Kyrkomusikfest
tfn 040 580 6652.
www.kirkkomusiikkijuhlat.fi

Vinterdans i Karleby
Kokkolan Talvitanssi yhdistys rf
www.kokkolantalvitanssit.fi

Ykspihlajan Työväen Näyttämö - YTN
Hamngatan 40
www.ykspihlajantyovaennayttamo.net/

Teatteri Iltatähti
Långbrogatan 1-3 D, 4 vån.
www.teatteriiltatahti.fi/

KUF - Karleby Ungdomsförening
Jungsborg, Tvärgatan 8
www.karlebyuf.fi/

Kokkolan kesäteatteri ry (sommarteater)
Karleby

Potinrannan kesäteatteri (sommarteater)
Karleby

Lohtajan harrastajanäyttelijät (sommarteater)
Lochteå

Alaviirteen kylänäyttelijät (sommarteater)
Lochteå

Lipputoimisto
Biljetter till många konserter, opera- och teaterföreställningar och idrottsevenemang runtom i landet. Vid köp på webben kan du också betala med kultursedel, Smartum Saldo eller ePassi. Telefonförsäljning 0600 95020 må–lö 9–21 1,98 €/min. + msa.
www.lipputoimisto.fi

Mellersta Österbottens konservatorium
Mellersta Österbottens konservatorium är en av vårt lands största musikläroinrättningar som ger grundläggande undervisning i musik och dans. Det är också möjligt att avlägga yrkesexamen inom musik som ger färdighet för arbetsuppgifter och vidare studier inom branschen. Brett spektrum av stilarter: klassiskt, folkmusik och pop-/jazzmusik samt musikkomposition.
Långbrogatan 16
www.kpkonsa.fi

Mellersta Österbottens Kammarorkester
Mellersta Österbottens Kammarorkester

Koukussa
Karleby Stadsteater

Kokkolan Talviharmonikka.jpg
Karleby Vinteraccordeon

Guardia Nueva
Guardia Nueva

Kirkkomusiikkijuhlat
Lochteå Kyrkomusikfestspel

Lipputoimisto
Lipputoimisto

Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Upp